כתבתי פעם משהו על מטרות
אני אמצא אותו ואדביק כאן. בהצלחה
חתירה למטרות מה המטרות שלכם בחיים? מה המטרות שלכם ברגע זה? האם אתם חותרים למטרות כלשהן? המערכת שלנו אוהבת להגשים מטרות. היא מגשימה את כל המטרות המודעות והלא מודעות שיש בתוככם. סביר להניח שבמשך החיים הצבתם גם מטרות לא מודעות. אם ברצוננו לעצב עבורנו את החיים הנפלאים שבהם אנו חושקים, אפשר להציב מטרות על מנת להגיע לשם בקלות. בטקסט זה אתמקד בהצבת מטרות מודעות. איך מתחילים?
קודם כל - בחירת מטרה. לבחור מטרה שאנו באמת רוצים להגשים! לא מטרה שאולה. מה הכוונה? נניח שאני רוצה לקבל את עצמי ואני חושבת שדרך לימוד רפלקסולוגיה אני אקבל את עצמי. המטרה שעלי להציב הינה לקבל את עצמי, ולא ללמוד רפלקסולוגיה (מטרה שאולה). כמו כן, אולי איני יודעת איך אגיע למציאות בה אני מקבלת את עצמי כך שחלק מהגשמת המטרה תהיה לבדוק איך אוכל לקבל את עצמי.
הצבת המטרה 1. לנסח את המטרה בכתב. אם זה במחשב אז להדפיס את זה. 2. לרשום למטרה תאריך יעד הגשמה. מה הכוונה? אם ארשום מטרה: "לקבל את עצמי לגמרי", אז מתי אני אקבל את עצמי לגמרי? עוד שנה? עוד חמש שנים? עוד 20 שנה? אמור להיות תאריך יעד מסויים. למשל, עד ה-01.09.2007 אני מקבלת את עצמי לגמרי. 3. לקרוא את המטרה בקול ובלב. 4. לדמיין את המציאות אליה אני רוצה להגיע. אם המטרה שלי הינה לקבל את עצמי אזי אני מדמיינת את הגשמת המטרה. אפשר לדמיין את הגשמת המטרה בכל מיני גרסאות. מישהו אחד ידמיין את עצמו צועק: "יש! הגשמתי את המטרה" כשהוא עומד בסלון. אדם אחר יראה גרסה עתידית שלו בדמיון ושהוא מקבל את עצמו ושהוא יודע שהוא הגשים את המטרה, ויש עוד המון אפשרויות אחרות. כל אחד ידמיין מה שנכון לו. 5. לתת אמון בעצמנו שנגשים את המטרה הזאת שהצבנו.
הכנת תוכנית עבודה: לרשום איזה פעולות אני עושה בשביל להגשים את המטרה. המערכת שלי אמורה לדעת איך אני מגשימה את המטרה. יכולות להיות כל מיני פעולות בשביל להשיג מטרה כזו או אחרת. למשל, אם המטרה שלי היא להרוויח כל חודש 4,000 ש"ח, אני ארצה לבנות תוכנית עבודה להגשמת המטרה הזו שתהיה מותאמת אלי. תרגילים לדוגמא שיכולים לעזור לי להגשים מטרה זו: - לכתוב את האמונות המגבילות שיש לי שקשורות לעבודה ולהפוך אותן לאמונות תומכות. - לחפש עבודה בימים ראשון ושלישי ולהקדיש לזה שעה בכל יום. - לדמיין שלוש פעמיים בשבוע את המצב של הגשמת המטרה. - לקרוא את הספר ההוא שראיתי בחנות שעוסק בשפע כספי. - להיפגש עם דוד ולשאול אותו מה לגבי הפרויקט שהוא רצה להקים.
מדרגות ביניים מומלץ שיהיו מדרגות ביניים שיקלו עלינו להגשים את המטרה בזמן. למשל - עד ה-01.01.05 אני מקבלת את עצמי יותר ב-30% עד ה-01.06.05 אני מקבלת את עצמי יותר ב-50% וכדומה. אם המטרה שהצבנו היא למשל לסיים את כתיבת העבודה לאוניברסיטה, אז מדרגות הביניים יכולות להיות: עד ה-01.01.05 אספתי חומר מהספרייה. עד ה-15.01.05 מיינתי את החומר בבית שלי. עד ה-30.05.05 התחלתי לכתוב את העבודה. עד ה-15.06.05 כתבתי כבר שליש מהעבודה. וכדומה.
כלים להגשמת מטרה יש הרבה כלים שיכולים לעזור לנו להגשים מטרה. אני אכתוב על מספר כלים:
דמיון אם אדם הציב מטרה לקבל את עצמו לגמרי, אז לדמיין שהוא הגשים את המטרה ושהוא מקבל את עצמו לגמרי. דוגמא נוספת, אם אדם הציב מטרה למצוא ולהיות בזוגיות מאושרת, אז לדמיין שהוא הגשים את המטרה ושהוא בתוך זוגיות מאושרת. בשלב של הדמיון אפשר לגלות אם משהו עוצר אותנו מלהגשים את המטרה. מה הכוונה? אחרי שהוא דמיין, אם הוא דמיין את עצמו בזוגיות והוא מגלה פחדים, או לא מצליח לראות את עצמו בזוגיות טובה, זה כבר יצביע עבורו שיש לו פחדים כאלו או אחרים, שעוזרים לו לא להיכנס לזוגיות.
עבודה בקבוצה עבודה בקבוצה עוזרת וגם יוצרת מחויבות להגשמת המטרה. אפשר ללמוד הרבה מהעבודה של האחרים, וגם העבודה שכמה אנשים חותרים לאותה מטרה היא גם מקלה. למשל, מישהו שרוצה לשפר את הבריאות שלו יכול להקים קבוצת בריאות שביחד כל אחד מחבריה יעבוד על שיפור הבריאות בעזרת מפגשים קבועים. בכל מפגש מישהו אחר יכול להנחות את כולם, או שמישהו אחד יכול להנחות בכל המפגשים.
חשיבה אם אדם רוצה להרוויח בחודש 6,000 ש"ח, הא יכול לדמיין את עצמו כשהוא מרוויח סכום כזה כל חודש. ממש לראות את עצמו מקבל את הסכום ליד או לחשבון הבנק. ואז לעשות עבודת חשיבה ורישום שתכלול איך להגיע למצב הזה. מה הוא אמור לשנות בעצמו בשביל להגיע לשם. במה הוא אמור לעסוק בשביל להגיע לזה?
חיבור למטרה לא לשכוח את המטרה הראשית שאליה אנו חותרים (להרוויח כל חודש 4,000 ש"ח). זאת אומרת, לא לשקוע בדרך או בתרגילים.
קבלה עצמית לקבל את העשייה הנוכחית שלנו. אין צורך לשפוט את עצמנו בשביל לשפר את החתירה שלנו למטרות.