יין?!!

יין?!!

הציעו לי לקחת הלוואה(משכתנה) על בסיס לייבור יין + 2.89 מתעדכן כל 3 חודשים אני יודע כאן זה לא פורום משכנתאות אבל זאת סוגייה במט"ח שמתאימה לסוחרי מט"ח אני יכול לההעביר את הלוואה לכל מסלול מט"ח או אחר כל יום . בקצרה זה נראה לי כמו לנהל תיק השקעות ולא משכתנה ולכן אני שואל כאן את דעתכם ואיזה ידע או התנהגות אני צריך לסגל עם ליקחת הלוואה שכזאת תודה

משכנתא ביין

שלום, אכן היין היפני מחזיק כיום באחת בריביות האטרקטיביות ביותר (0.5 אחוז לעומת 4.25% בישראל ו3% בארה"ב - שים לב זו לא הריבית על המשכנתא אלא של הבנק המרכזי במדינה, הריבית על המשכנתא שונה שכן היא מגוייסת ממקורות אחרים כדוגמת אג"ח וכו') וזה הופך את האפשרות הזו לקורצת במיוחד. אולם יש לקחת בחשבון את שינוי שער המטבע, אם יש לך הכנסות ביין יפני אז למעט עמלות שוליות אתה די מכוסה אבל בהנחה שאין לך הכנסות כאלו שינוי פתאומי בשער המטבע יכול להפוך את כל העסקאה ללא כדאית (דרך אגב, יכול גם ההיפך) מכיוון שמשכנתא הינה בדרך כלל לטווח ארוך ובסכומים גדולים שינוי של אחוזים בודדים (לידיעתך, אחוז שניים ליום זו לא מילה גסה בכל מה שקשור למטבעות) בשווי הקרן יכול להפוך את הקערה על פיה. הבנתי ממך כי אתה יכול לצאת מהעסקה בכל רגע - השאלה אם בכל רגע אתה יודע מה קורה עם היין? צרפתי לך גרף של שערי המטבע היפני אל מול הדולר בשנים האחרונות בהצלחה

למעלה