יין סיצליאני

yaronp

New member
יין סיצליאני

מישהו יכול לתת סקירה קצרה (30-40 עמוד
) על יינות סיצליאנים. שמעתי שהם מתחילים לתפוס מוניטין בתודה חרון

marsala

New member
כתבתי על זה כתבה

לפני שנה וחצי בערך למגזין על השולחן אבל אני לא מוצא את זה באתר שלהם ... אם אני לא מוצא כלום אני אכתוב לך תקציר זריז של מה קורה בסיציליה . דרך אגב למה דווקא סיציליה אם אפשר לשאול?

yaronp

New member
למה ? ככה....

א. למה לא ? ב. מה שטוב לטוני סופראנו, לא טוב בשבילי ? ג. ויין סנטר הביאו סטוק גדול וזול במיוחד, בודק אפשרות להצטייד... עוד ? ירון

MARMELAD

New member
פינת האדיוט

אני האמת ממש לא מבדיל בין יין סיציליאני ליין צרפתי.. אבל זה לא חכמה כי יינות זה ממש לא הקטע שלי. השאלה שלי היא כזו - האם יינות סיציליאנים הם טרנדיים בגלל שהם טובים יותר - או שזו סתם אופנה חולפת?

unexiste79m

New member
יין טוב יותר ויין טוב פחות../images/Emo91.gif

מישהו חכם אמר לי פעם שמה שקובע אם היין הוא טוב או לא זה דבר אחד קטן ופשוט, ולא שנת הבציר, לא השם המפואר של היקב, לא זן הענבים וכו... אלא הדבר הכי חשוב ביין זה האדם ששותה אותו, הרי רובנו גם אם אנחנו משחקים אותה מבינים לא נצליח להבדיל בצורה משמעותית ברמת האפיצות של היין או עד כמה הגוף מלא ועוד כל מיני מונחים של ייננים, השיטה הכי טובה בשביל לתת ציון ליין הוא פשוט לטעום אותו, ואם הוא טעים לך אז זה היין הטוב בשבילך, ולא קברנה סובניון יקבי רמת הגולן בציר 93 לא מרלו ירדן 95 ולא קברנה סובניון ירדן 97 זוכה גביע, כי אם טעים לך קברנה סובניון ברקן קלסיק שנת 98 אז זה היין בשבילך ולא מה שאחרים אומרים שטוב. ותחשבו על זה ושתהייה שנה אזרחית טובה ורווייה ביין ואלכוהול לכולם

yaronp

New member
נכון, אבל לא מדויק

הקריטריונים, לטעמי לפחות, לאיכות היין מתחלקים לשניים: א. אובייקטיביים ב. סובייקטיביים בקטגוריה הראשונה נכללים: איכות היקבים, אופן האחסון, הרכב היין (אם לא גנרי), מידת המחשבה שהושקעה במוצר, מסורת (שהינה פקטור כמעט קריטי לאיכות נורשת). בקטגוריה השניה נכללים, מה שאני קורא "ניחוח טבק ושארית פטל" שזאת בעצם ההתרשמות הסובייקטיבית של הטועם והמעריך. זה מכון שבמרבית המקרים אנשים כמו רוגוב פוגעים, אבל, יש תמיד אבל, אני מכבר לחוות דעה בעצמי. שאלתי נבעה מן העובדה שליקבים בסיציליה היה שם רע של חלטוריסטים חובבניים, וע"פ התרשמותי מן העתונות המקצועית חל שיפור. אז כל מה שביקשתי זאת אינפורמציה טכנית - לא ביקורת בנוסח "שיירי טעם אגוז משולב בריח גללי פרות וניחוח תות.."

marsala

New member
טוב אז בא נעבור להמלצות במקום

דיבורים
הרי לך המלצותי החמות :REGALEALI -SUPER REDS Donafugata -all the reds and the Damaskino for white. and Santa Anastasia מקווה ששלושת השמות האלו ימצאו את דרכם למרתפך ... מחכה לשמוע אם דעתך עליהם היא כדעתי . בהצלחה , משה.

למעלה