יין לחתונה

DreamOn1245

New member
יין לחתונה

אהלן. אני מחפש מתנה לחתונה של אח שלי ואשתו, אחד הרעיונות שעלו לי זה מארז יין כזה עם שלושה בקבוקים כאשר כל אחד מהם מיועד לפתיחה בתאריך אחר, ביום הנישואים כעבור שנה, כעבור 5 שנים, כעבור 10 שנים, או משהו שונה בסגנון.
לקחתי את הרעיון מכאן כדי שתוכלו להבין על מה אני מדבר:
http://wineforawedding.com/?utm_source=gifts.com&utm_medium=cpc&utm_campaign=gifts%2Bbox

עכשיו אני לא מבין גדול ביין, אני רוצה לדעת האם זה פרקטי בכלל? האם יין יכול לשכב בבית תקופה של 5-10 שנים או מספר דומה? אני מבין גם שכמובן זה תלוי בסוג היין אז אני אשמח לדעת איזה יינות אכן אפשר להחזיק תקופה בבית.
ובלי קשר, אשמח להמלצה על יינות לסוג כזה של מתנה, אין לי תקציב מוגדר אך אני כמובן מחפש משהו איכותי ולא יין ב30 שקל, אבל מצד שני גם לא בקבוק מטורף של 1000 שקל.

תודה!

WineSpirits

New member
מזל טוב :)

לדעתי האישית, רעיון מארז היינות יכול להיות מתנה יפה לחובבי יין.
השאלה הנשאלת היא האם אחיך ואישתו באמת ידעו להעריך יינות משתבחים? במידה והם חובבי יין, השאלה הבאה שעלייך לשאול- האם יש להם מקום לאכסן את היינות המדוברים? הרי יין שייפתח בעוד כעשור חייב להישמר בתנאים אופטימליים (דוגמת מקרר יין).

לדעתי (ולצערי), לא כולם יודעו להעריך מתנה שכזו. אם אחיך ואישתו ב"תחילת הדרך" בתחום היין, תוכל לרכוש להם מקרר יין קטן וצנוע ובתוכו לשים מספר בקבוקים. אדומים ולבנים, ישראלים ותוצרת חוץ. עלות מקרר יין עבור 12 בק' עומד על כ 500 ש"ח, להם אתה יכול להוסיף עוד כ 250 ש"ח עבור 2-4 בקבוקי יין.

אם אתה מעוניין, אתה יכול להעיף מבט על מארז שמוצע בלינק הבא:
http://www.grape-man.com/articles.asp?NavigationID=1453&ContentID=7590

בהצלחה!

מזל טוב

כמו שציינו לפני, אני רוצה להדגיש - במזג אוויר ישראלי יין יכול להתקלקל תוך שנים בודדות, גם אם הוא נשמר במחסן/מקלט/ארון "קריר"
הדרך היחידה להשביח יינות היא ע"י מקרר יין (או חדר קירור, למתקדמים)

למרבה המזל יש מקררים תרמואלקטריים לא יקרים שהופכים את העניין לנגיש יותר, באופן יחסי. לא יודע לגבי 500 שקל אבל באלף די בטוח שתוכל למצוא משהו נחמד.

לגבי המלצות ליינות שיתיישנו מספר דו ספרתי - הגעת למקום הנכון. החשודים המיידיים הם רמת הגולן (ירדן קברנה, אלרום קברנה), מרגלית (ספשל רזרב), הרי גליל (יראון)
שבע שמונה שנים ואולי יותר - פלאם (קברנה רזרב), כרמל (לימיטד אדישן), יתיר (יער יתיר), קסטל (גראן וין).

הבחירות אולי מעט שגרתיות אבל הן בטוחות יחסית.

לגבי מחירים אני יכול לפרט אבל אני לא מעודכן בשנה ומשהו האחרונות אז הכי טוב שתברר ב- winedepot (שילוב של מחירים די טובים עם אתר אינטרנט מפורט). לצרכי ניווט, היראון והירדן הם בעלי המחיר הצנוע יותר מהרשימה (90-110 ש"ח) בעוד שקסטל, מרגלית ויתיר הם המחיר הגבוה יותר.
לכולם להוציא מרגלית יש כשרות.

אם מעניין אותך יינות מיובאים יש אפשר למצוא אופציות רבות נוספות משם.

האם הם חובבי יין?

אם לא - אז זו מחווה מאוד יפה, אבל אולי הם לא ידעו להעריך את זה, וכמו שכתוב לפני, יביא לכך שהם ישתו יין פגום.

אם כן - אז אני מציע להמיר את חלק מהסכום - למקרר יין קטן.
להערכתי תוכל למצוא מקרר יין קטן ונחמד בסביבות 700-800 שקל, וב200-300 הנותרים לצרף בקבוק טוב שיכול להתיישן. אולי אפילו מגנום(בקבוק של 1.5 ליטר) שמיועד ליישון ארוך.

אם כבר יש להם מקרר, אז חזרנו להתחלה ואשמח לצרף המלצות ספציפיות.

DreamOn1245

New member
הבנתי

ככל הנראה אני ארד מהרעיון הזה, הם כן חובבי אלכוהול אבל אני לא בדוק עד כמה של יין לכן אני מעדיף לוותר מה גם שמקרר יין זו הוצאה נוספת שלא תיכננתי.
אבל תודה רבה על העזרה!

barolo7

New member
מזל טוב!!

לדעתי רעיון מדליק בלי קשר..
אין שום בעיה לרכוש ולהשכיב בקבוקי יין לאורך שנים, בתנאי שהיין באיכות טובה ומקום האחסון הולם.
אין לאחסן במקום חם לדוגמא, ארון סגור מוכה שמש, למשל...

תמשיך לחפש, יש לא מעט רעיונות מגניבים כאלו, יותר מגניב מצ'ק

שוב מזל טוב!

למעלה