יין בחבית

giladmaor91

New member
יין בחבית

שלום חברים
אני מנהל פאב קטן בירושלים ואנחנו מחפשים כבר זמן מה חברה שתספק לנו חבית יין

עד היום דיברנתי עם שתי חברות
האחד היה יקר לנו ( באיזור ה60 ש"ח לליטר שיאלץ אותנו למכור בערך ב130 לבקבוק) אבל הוא מספק את היין והציוד
ומצד שני דיברנו עם סוכן של חברה פשוטה יותר שביקש 16 שח לליטר אבל מבקש עוד 15,000 ש"ח על קניית החבית ברזל והציוד כך ששניהם לא מתאימים לנו

האם יש חברה שמוכרת את היין ומשכירה את הציוד בהתחייבות לקנית כמות ? אנחנו מכוונים לאיזור ה30 ש"ח לליטר כולל הכל

תודההה
גלעד

סדר בדברים

בשביל מה אתה צריך חבית?
אתה יכול לבקש מיקב לבקבק לך חבית (ואפילו לקבל תווית משל עצמך) ולקנות את החבית המשומשת בכמה גרושים אם אתה צריך את זה בשביל האווירה
בד"כ חבית עץ לא מתאימה למזיגה של יין (אני משער שמה שעושים במקומות כמו טוסקנה וכו' מתאים למזג האוויר שלהם ושאלה חביות קצת שונות).

אם אתה רוצה למזוג בפועל את היין ולא לפתוח בקבוק, ליקב תשבי יש מיכלי תדלוק של היין הבסיסי שלהם. היין עצמו יוצא זול מאוד (נדמה לי שבשכונת ה-20 ש"ח לליטר עבור הלקוח הסופי.
העניין הוא שהתשתית יקרה אז אני מניח שתצטרך למכור המון יין בשביל שזה ישתלם ליקב להתעסק איתך בכלל (לא יודע מי נושא בעלות המיכל).
בכל מקרה תרים טלפון ליקב ודבר עם גולן.

Wine Guy

New member
יין מחבית

היי גלעד,
יכול להיות שאתה מתכוון למזיגה של יין מחבית? אם כן, ממליץ שתדבר עם עופר רונן ממבשלת שריגים.
הוא מייבא מיכלים חד פעמיים בנפחים שאתה מדבר עליהם שאפשר למלא אותם גם ביין ולא רק בבירה ולמזוג ישירות מהחבית אצלך בבר....
אתה מוזמן למסור לו ד"ש מגיא מאיש הענבים.
בהצלחה!

giladmaor91

New member
מתכוון למזיגה של יין מהחבית

קודם כל תודה לעוזרים

אז אני רק אחדד את השאלה
אני אכן מתכוון למזיגה של יין מהחבית, כרגע לא כלכך חשוב איזו חבית העיקר שיהיה מחבית וחשוב שהמחיר יהיה שאוכל לעמוד בו ( כאמור איזור ה30 ש"ח לליטר כולל הכל)
דיברתי עם מספר יקבים חלקם נותנים שקית של 5 ליטר יין רק במחיר יחסית גבוה וחלקם מוכרים את היין מאוד בזול ( 18 שח לליטר) אך מחיבים אותך לקנות חבית ברזל ב15000 שח
מחפש אלטרנטיבות כמו בשוק הבירות מחבית - לקנות את התכולה (היין) ולקבל בהשאלה את הציוד ( חבית וברז)
שוב תודהה

Gotwine

New member
מזיגת יין מחבית

זה לא עובד ככה.
אם מוזגים יין מחבית, נכנס אוויר במקום היין והיין שנותר מתחמצן ומאבד מאיכותו תוך זמן קצר.
ישנם פיתרונות של "כאילו" חבית בעוד היין נמצא בתוך החתית בשקית וואקום שמתכווצת כאשר מוזגים יין בדומה לשקית של 5 ליטר שהציאו לך..
קראתי על פיתרונות כאילו בחו"ל כאשר השקית מכילה כמדומני עשרות ליטרים וגודל החבית שבתוכה מכניסים אותה כ-70 ליטר

יקב תשבי מעמיד מיכלי מילוי ליין בחנויות שמשמשות "מרכזי מילוי" שבהם ניתן למלא יין בכל מיכל שתביא.
המיכלים אמורים להגן על היין מחימצון (אולי ע"י מילוי גז אציל)- האם זה הפיתרון של "חבית ברזל"? - האם הם לא מציעים הסדר חודשי?

Wine Guy

New member
ניסיון שני

ה"חבית" שדיברתי עליה של עופר רונן מורכבת ממיכל פלסטיק שמתכווץ בהתאם לכמות הנוזל שנמצא בתוכו. בצורה הזו היין (כמו גם הבירה) לא יתחמצנו...
מדובר על "חבית" שמכילה 20-30 ליטר של נוזל ועובדת כמו ברז בירה סטנדרטי.
עכשיו נשאר רק לדאוג ליקב שימלא את ה"חבית" ביין...

למעלה