ייחור גרניום

Ihavenoidea

New member
ייחור גרניום

שלום, רציתי לשאול, איך עושים ייחור לגרניום? נכנסתי לחלק של המאמרים ועברתי על השרשור של "ייחור" וראיתי שמביאים שם הסברים, אבל זה באנגלית והתמונה גם נורא בקטן ולא הבנתי מילה. אני לא מקצועית ולא מתיימרת להבין כלום. פעם הצלחתי לעשות את זה אבל עברו הרבה שנים מאז ואני כבר לא זוכרת מה עשיתי שהצליח לי בזמנו (זה היה אחרי שראיתי תכנית מדעית שהסבירו בדיוק איך עושים ייחור וזה היה לי טרי בראש והצליח). בכל מקרה, יש לי גרניום שקטפתי - קצת גבעול ועלים. זה כרגע בכוס מים. מה עושים כדי שיהיה לי הרבה ובאדמה? תודה.

הדרך הכי טובה להשריש גרניום הוא לא במים.

תחתכי חתיכה גדולה עם 5 מפרקים. תייבשי את הצמח כל הלילה. בבוקר לשתול בתוך אדמה ולהשקות ולסגור את הכל בניילון. לאוורר כל יום 10 דקות ולהחזיר את הניילון ככה 10 ימים. אחרי 10 ימים כבר יצאו שורשים ואפשר להתחיל להשקות רגיל.

Ihavenoidea

New member
אה, שמתי במים כדי שלא ימות בינתיים

למה הכוונה ב"לסגור הכול בניילון"? לשים ניילון מעל לחתיכה ולתקוע את הניילון לתוך האדמה? כמה להשקות? כל יום שמאווררים משקים? אח"כ כש"משקים רגיל"? מה זה "רגיל"?

עכשיו חורף, תשימי את העציץ במקום מואר וחמים

חמים הכוונה טמפרטורת חדר נוחה. את העציץ לכסות בניילון כמו של קניות בצבע שקוף או לבן שיכסה את הכל עד לפלסטיק. את צריכה להשקות פעם אחת עד שהאדמה תהיה ספוגה במים ואחר כך להשקות רק אם האדמה מתחילה להתייבש. לדעתי עם המזג אויר עכשיו כמעט ולא יהיה צריך להשקות אם בכלל. http://farm3.static.flickr.com/2096/2375911446_589a5f95c7.jpg שכחתי לומר שלפחות 2 מפרקים צרכים להיות בתוך האדמה. אם אפשר עדיף יותר. תסירי את כל העלים המיותרים שנכנסים לאדמה הצמח לא צריך אותם, ניתן להסיר ידינית בזהירות.

Ihavenoidea

New member
אה, אוי.. התכוונתי לשתול ישירות באדמה.

אין לי עציץ... חייבת בעציץ?

אצלי נקלט ישירות באדמה

כשאומרים גרניום בעצם מתכוונים לפלרגון אצלי כל סוג שניסיתי נשתל ישירות באדמה, ללא שום תוספות חוצ ממיים כמובן וללא כיסוי שקית כל פעם אחרי שבוע כבר יצאו שורשים

Rebeccan

New member
מה ששמת במים

א. לייבש ב. לחתוך כמה ס"מ ג. לטמון באדמה ד. לשכוח - כשיתחמם המזג, תראי שהכל הצליח

את יכולה ישר באדמה אבל מאד קר עכשיו.

הסיכוי שהוא יצליח קלוש. מצד שני את יכולה גם להשאיר אותו במים ולראות אם יצאו שורשים. לפעמים זה קורה. אם כן תשתלי אותו אחרי שיוציא המון שורשים. בנתיים תחליפי מים כל יום אחרת הוא ירקב.

י ע רה

New member
מה הסיפור? הגרניום עכשיו במיטבו-תעשי מה שרבקן

כתבה בדיוק - ויהיה מצויין.

טלי1121

New member
ניסיתי לייחר פלרגוניום בתחילת החורף בעציץ

ושקית סגורה זיפלוק (עם סגירה) ואף ייחור לא הצליח. ייחורים אחרים כן נקלטו והשרישו אבל הפילרגוניום נרקב. עדיף לייחר אותם באביב.

אני לא יודעת באיזה איזור את גרה.

וגם לא איזה סוג פלגרניום יש לך. ובלי קשר תמיד יש כאלו שטועים ופורחים בזמן הלא נכון. ואגב פריחה היא הסוף של הצמיחה.

למעלה