ייחורים

fleur1

New member
ייחורים

מה השיטה הטובה ביותר לייחור צמחים, במקרה שלי: היביסקוס סיני? עד עכשיו כל נסיון לא הצליח. איזה חלק מהענף רצוי לקחת? האם תחילה לשים במים? מתי להעביר לעציץ? כמה להשקות? תודה למשיב/ה

רוּפֵן

New member
השאלה והתשובות, לא יכולות להיות

'כלליות' לכל סוגי הצמחים והעצים. כל מקרה לגופו. לגבי ההיביסקוס, ניתן להשרשה/ייחור, די בקלות, בלי שימוש ב'הורמון השרשה'. חותכים ענף מעוצה ומלבלב באורך 20-30 ס"מ מסירים ממנו את הכל העלים למעט זוג עלים אחד בראשו. (אני נוהג לצרוב עם סכין מלובנת, את הבסיס החתוך, לצורך איטום ומניעת חדירה של חיידקים/בקטריות) חותכים את החלק העליון של בקבוק שתייה קלה מפלסטיק - 1.5 או 2 ליטר. ממלאים בתערובת אדמה קלה ומאווררת המעורבת ב10% קומפוסט מכניסים 3/4 מהענף לתוך האדמה, ומהדקים את האדמה סביבו מניחים במקון מואר וחמים, אך לא בשמש ישירה. לשמור על לחות ע"י ריסוס יומי של מים - לא השקייה, אלא ריסוס של כל הענף.

fleur1

New member
תודה על ההסבר המפורט../images/Emo140.gif

נסיונות קודמים שלי היו עם ענף קטנטן שאמנם ליבלוב בקצהו אך אורכו לא היה מעל 10 ס"מ, שמיקמתי אותו בתוך בקבוק מים עד שהוציא שורשון קטנטן ואז העברתי לעציץ. נכון לשעה זו הנסיון האחרון שלי עדיין לא קרס לגמרי, אבל אנסה את מה שהעלת כאן. תודה

BloodyWolf

New member
בהערת אגב סיפקת לי הרבה מידע

מצחיק איך שבהערת שוליים, שינית לי את כל התיאוריה בנוגע להשרשת ייחורים. אני יישמתי את שיטת הבקבוק באחוזי קליטה מאוד גבוהים על כמה סוגים של צמחים (רימון, תאנה, גפן, גרניום, מרווה רפואית, פסיפלורה, ...). אך כמעט בכל המקרים, במקום "לצרוב עם סכין מלובנת", דווקא פצעתי את החלק התחתון וחשפתי כמה שיותר שטח, על מנת להחדיר את הורמון ההשרשה פנימה, ועל מנת להקל על הוצאת השורשים של הייחור. מדבריך אני מבין שלא יוצאים כלל שורשים, אלא מ"עיניים". מה אפשר לעשות אם האדמה בבקבוק הופכת לירוקה, למרות פתחי הניקוז ולמרות שהבקבוק פתוח לגמרי והאדמה לחה (ולא רטובה)?

רוּפֵן

New member
"אדמה ירוקה"

מה לעשות ?! לשמוח על כך ! מדובר בהתפתחות של פטרייות עובש ו'מיקוריזה' היודעים שניהם לקשור חנקן מהאדמה ונספגים בקלות ע"י שורשי הצמחים. כל העציצים שלי נראים כך, עם 'אדמה ירוקה', המתקבלת מתוך כך שאני משקה אותם ב"תה קומפוסט / קומפוסט נוזלי" המתקבל מהשרייה ממושכת של עלי סרפדים ו/או צמחי בר במים, למשך שבוע עד שבועיים. גם עצים ושתילים צעירים אני משקה בתמיסה זו (מסריחה משהו !! בייחוד בשבועיים הראשונים..) והאדמה סביב הופכת ל'ירוקה'. זה הדשן האולטימטיבי והכי בריא לכל הצמחים.

BloodyWolf

New member
אז אני מבין שזה לא גורם להירקבות

השורשים של הצמח. מה אתה עושה בתקופות בהן אין סרפדים (כמו עכשיו למשל)?

רוּפֵן

New member
להיפך, זה רק בריא לצמחים ולשורשים

כמובן.. כל זמן שאתה מקפיד על השקייה נכונה, וניקוז. זה המצב האופטימלי לכל צמח ! כשאין סירפדים ?! אצלי כבר מזמן אין סרפדים ! סרפדים ושאר צמחי בר, 'מספרים' למי שיש לו גינה אורגנית, על כך שיש באדמה 'חסר' של מינרלים ו'מיקרואלמנטים', ואצלי, הכל בסיידר. לצמחים אלו יש תפקיד בטבע ! הן משמשים כ"מעלית מינרלים". ע"י שורשיהם הארוכים, הם מגיעים לשכבה העמוקה יותר של האדמה, שואבים משם מינרלים וכשהם נרקבים על שכבת האדמה העליונה, סיימו את תפקידם כ"מעלית", והאדמה קיבלה את המינרלים שלה... כשאין סירפדים, אני משתמש בכל צמח בר בעל עלים רחבים. נותן לו לצמוח לגודל מכסימלי עד להוצאת פרחים, ואז עוקר אותו, לפני שיוציא זרעים... אם אין, בכל זאת, אני מכניס למיכל, שארייות של בזיליקום ושאר צמחי תבלין או אוסף צמחי בר למינהם משטח הבר הסמוך.

צפנתי

New member
לדעתי יש להזהר עם הכמות...

זה יכול ליצור שיכבה אטומה לאויר על פני השטח ולא להטיב עם צמחים שרגישים לכך.

רוּפֵן

New member
מסכים עם זה, יש לשמור על לחות נמוכה

של אדמת העציץ, לא לתת לאדמה להיות בוצית ואטומה לאויר. לאחר שהאדמה של העציץ או סביב לשתיל צעיר, הפכה לירוקה, אני מפסיק עם ההשקייה המסיבית ונותן לצמחים להנות מה"ירוקת".. עם המשך השקייה רגיל הם מאוד אוהבים את זה..

oferessel

New member
כמה פעמים ניסית?

אולי תנסי הברכה?

אלי חדש

New member
../images/Emo52.gif אבל אני חולק על חברי המלומד

יחור עדיף לקחת ענף ירוק ולא מעוצה . בענף ירוק קימים הורמוני גדילה זמינים יותר והשרשתו הרבה יותר קלה מאשר ענף מעוצה. לוקחים ליחורים תמיד אמיר צמיחה של ענף צעיר ללא ניצני פרחים . כאשר יש כבר התמינות לפריחה אזי יש פחות סיכויים להצלחה. מסירים את זוגות העלים התחתונות ומשאירים רק 2 זוגות עלים עליונים. אמיר הצמיחה באורך 3 - 4 פרקים. שותלים במצע עציצים ומחזיקים את המצע לח . הכל בצל עד לקליטה. יחרתי קרוב ל100 יחורי הביסקוס סיני ובאחוזי הצלחה של 80 אחוז. כל הגדר חיה שלי עשויה מיחורים שיחרתי לבד . הרבה פעצים יש כנימות על גבי ההיביסקוס הסיני . הצמח חזק והוא שורד את בעית הכנימות אבל לצורך יחורים צריך להקפיד לקחת אמירי צמיחה ללא מזיקים. אני משתמש בהורמון השרשה הרגיל לזירוז ההשרשה של ניחורים. בהצלחה

bel011

New member
גם לאה אמרה לי לקחת ייחור ירוק וזה

אכן נקלט כך שלפחות בחלק מהצמחים עדיף ייחור מהאמיר ולא מעוצה.אני לא יודעת אם הכלל מתאים תמיד. עם זאת, עם הצלחה לא מתווכחים...אם לרופן הצליח מעוצה...אז..אני לא מתווכחת

רוּפֵן

New member
לא צריך לחלוק אלא לנסות...

וכמובן שהכל תלוי בעיתוי המתאים. כתבתי "..חותכים ענף מעוצה ומלבלב.." "..ענף מעוצה ומלבלב.." ! כך הכנתי לאחרונה עשרות ייחורי 'לואיזה', קיסוס, יערה איטלקית, ועוד.. בלי הורמונים, בלי כנימות ובלי בטיח..! אם זו עונת הליבלוב.. יש צימוח של שורשים ומחלק מעוצה - עוד יותר..

צפנתי

New member
../images/Emo12.gifבלי כנימות?

אם אין לך כנימות....אז למה לא ביקשת קודם?!

טסונמי1

New member
אחוזי ההצלחה הרבה יותר גדולים

מאשר מחלקים מעוצים- ביכלל בכללי יחורים ככל שיהיו קצרים הקליטה שלהם תהיה טובה יותר

bel011

New member
בדיוק חשבתי על כך היום,כאשר ראיתי

את ייחורי הבודליאה שהכנתי (ייחורי אמיר קצרים) וכולם נקלטו. את היסמין קיצרתי היום לאור המסקנה שזה יותר עדיף.

רוּפֵן

New member
../images/Emo9.gif מה זה "אחוזי הצלחה" ?!

לא כל כך מכיר את זה... מזכיר לי בדיחה מהעידן ה"היי-טקי" שלי, בעבר... מפעל אחד באמריקה, הוציא מכרז לאספקת מיליון 'ג'וקים/ צ'יפים' תוך שבוע ימים עם 1% פגומים ולא יותר ! המפעל היחיד שיכל לעמוד בלוח הזמנים הקצר, היה מפעל יפני ענו על המכרז, יצאה הזמנה וכו' ונקבעה שעת 'מסירה ישירה' בשדה התעופה, תוך שבוע. הגיע המועד, ונציג המפעל הגיע לשדה התעופה לקבל את המשלוח. מהמטוס יורד יפני מהמפעל, עם חבילה גדולה על עגלה, ועוד חבילה קטנה ביד.. מוסר את 2 החבילות לנציג החברה. שואל הנציג - "החבילה הגדולה, ברור לי, אך מה זאת החבילה הקטנה ?!" עונה היפני - " אלו ה 1% של הג'וקים הדפוקים, שביקשתם..."

למעלה