ייחום

• פותח הנושא TNFAN
  • פורסם בתאריך

TNFAN

New member
ייחום

לפני כחודש היינו אמורים לתת לכלבה לנו (פודלית בת 7 כמעט) זריקה נגד ייחום, אך החלטנו שאנחנו לא נותנים לה את הזריקות, והיום ראינו טיפות דם מאזור אבר המין... יש לציין שכבר בערך שבוע היא מתרגשת מאוד, בוכה כשמישהו יוצא מהבית וכו'. בגלל שמעולם לא חווינו איתה ייחום, כמה שאלות: א. כמה זמן זה יימשך ואיך יודעים שזה נגמר? ב. בינתיים שמנו לה תחתונים עם פד (אני יודעת שזה מצחיק אבל 10 וחצי ואין פיתרון אחר) שמעתי שיש פדים מיוחדים שמוכרים בחנויות לחיות מחמד. ג. המלצות מיוחדות לתקופה זו? אני יודעת שצריך להחזיק אותה בבית, לדאוג שלא תברח וגם בטיול להחזיק אותה צמוד אליי, יש משהו מעבר? יש לומר שהכלבה מרגישה טוב מאוד, ממשיכה לשחק, קצת לא אוהבת את זה ששמנו עליה תחתונים אבל חוץ מזה במצב טוב מאוד.

להתנהג רגיל

החלטתם נכון הזריקות הללו מסרטנות ! ומה שהכי מוריד את הסיכוי לסרטן בעיקר סרטן העטינים הוא עיקור. זה ימשך בין שבועיים לשלושה, אולי כי זה יחום ראשון הוא יהיה קצר יותר. חשוב לציין שגם אחרי שהכלבה מפסיקה לדמם יש סכנה להכנס להריון ! ולכן לשמור עליה גם שבועיים אחרי סוף הדימום. ואחר כך רצוי לרחוץ אותה כדי להעלים ממנה את ריח היחום שימשוך תשומת לב מיותרת מצד כלבים אחרים. אין שום המלצה לתקופה חוץ מלשמור עליה ב7 עיניים - אפילו לא להשאיר בגינת הבית לבד (* אם יש כזו ) כל התנהגות שנראית לכם חשודה לפנות לוטרינר (חוסר תאבון למשל) בחנות תוכלו לרכוש תחתונים "יעודיים" לנושא יש כלבות שבשום אופן לא יסכימו לתחתונים... בכל מקרה אם החלטתם כבר לשים לה פד דאגו להחליף אותו בתדירות גבוהה על מנת לשמור על הייגיינה... בטיול ללכת איתה רק עם רצועה - שלא תחשבי לרגע קט לשחרר אותה - בשום מצב. אם אין לכלבה תעודות ואין לכם כוונה להרביע אותה אנא עקרו אותה בסיום היחום ככל שעושים זאת בגיל צעיר יותר ההשפעה החיובית של העיקור מבחינה בריאותית רק גדלה סטטיסטית. לילה טוב

TNFAN

New member
תודה רבה

אבל הכלבה כבר בת7 שנים אז יש כמה וכמה שיקולים לעיקור ועדיין לא החלטנו אם זה מה שאנחנו רוצים לעשות, מה שבטוח שהיא לא תקבל את הזריקות האלה יותר... היום בבוקר כבר לא יורד לה דם, האם זה הגיוני שזה לא כל הזמן? היא כלבה קטנה פודלית (שוקלת 7-8 קילו)

ייחום נמשך עד

21 ימים,כאשר תקופת הדימום היא כשבוע בערך. תיקון קטן לשוןשון. מומלץ בהחלט לעקר אך לא מיד בתום הייחום,אלא לחכות כחודש לאחר תום 21 ימי הייחום ולתת למערכת ברוויה לחזור לגודלה הטבעי ואז לעקר.

אפשר לספר משהו?

גם ההורים שלי לא עיקרו את הכלבה, אבל שנים היו נותנים לה זריקות (כי זה מה שידעו אז....הם קיבוצניקים, לקחו את הזריקות מהוטרינר של הרפת). בשנים האחרונות הם הפסיקו עם הזריקות כי זה מסרטן, והיחומים הפכו להיות קשים- ארוכים מאוד מאוד (חודש ויותר) ומתסכלים. בייחום האחרון היא ברחה להם וכנראה התעברה....ולמרות שזו לא החלטה קלה בשלב הזה הם עיקרו אותה. בגיל 12!!!!! (ומדובר בכלבה מאוד גדולה) על הדרך גם ניקו לה גידולי עטין משני הצדדים (זה קשור לזריקות וליחומים לאורך כל השנים). שמחתי שהם לא אפשרו לה להמליט, אבל להעביר כלבה בגיל הזה עיקור והסרת גידולים (הרדמה מלאה להרבה זמן)- הלב כאב לי. מה שאני אומרת, נכון שהכלבה לא בת שנה שנתיים, אבל היא פודלית קטנה, יש לה עוד הרבה שנים, לא עדיף שהשנים הללו יעברו בלי ייחומים מתסכלים? בלי סיכון בדלקת רחם? ובלי חלילה התעברות בגיל מתקדם? זהו, רק נקודות למחשבה. מקווה שהייחום יעבור עליה בקלות, ותשמרו עליה היטב. נעה

TNFAN

New member
כמו שאמרתי

אנחנו שוקלים את עניין העיקור, המצב הוא לא כל כך פשוט כי לא מדובר בכלבה לגמרי בריאה וגם נכון לעכשיו אנחנו בתהליך לעבור וטרינר

ייחום

הייחום אינו אחיד באורכו. הממוצע הוא סביב שבועיים וחצי, אבל יש שונות רבה בין כלבות. כאן זה עוד יותר מסובך, כי המערכת ההורמונלית שובשה ע"י שנים של זריקות מסוכנות ומיותרות. סימנים להפסקת הייחום: הפסקת הדימום (אני מבין שכבר קרה). לא מחייב שנגמר הייחום, אבל לרוב כן. ירידה בנפיחות של איבר המין, וחזרתו לגודל נורמלי. ירידה בעניין של כלבים זרים (מסוכן לנסות סתם כך.) ועכשיו להפחדות: כמו שהבנת, הזריקות הן דבר שלילי ביותר. העיקור היום לא ימנע התפתחות גידולים שכבר "נזרעו", אבל עשוי לצמצם את קצב התפתחותם, להבנתי. כמו כן הזריקות מעודדות ביותר דלקות רחם, וזה מה שמדאיג אותי כעת. רחם שעבר עירור הורמונלי כמו של כלבתך, רגיש עוד יותר לדלקות רחם. הזמן ה"קלאסי" לדלקות רחם הוא לאחר הייחום, כחודש וחצי - חודשיים לאחריו. אני לא יודע מה המחלות הנוספות של הכלבה, ועד כמה הן חמורות, אבל לנתח אותה עם דלקת רחם יהיה הרבה יותר מסובך מאשר בלעדיה. בכל מקרה, כדאי להיות מאוד עירניים לגבי הרגשתה ובריאותה בתקופה הקרובה.

TNFAN

New member
אנחנו אכן מתכננים לברר על העניין

פשוט אנחנו צריכים שבשביל זה קודם כל יהיה וטרינר שאפשר יהיה לסמוך עליו והאמת שרק עכשיו מצאנו כזה... אנחנו בהחלט לא שוללים אופציה של עיקור, פשוט מנסים לקבל מספר חוות דעת... הבעיה העיקרית שלנו כרגע עם הייחום שלה שאנחנו לא בטוחים ב100 אחוז שהיא אכן מיוחמת מכיוון שהיא לא מתנהגת יותר מדי מוזר. בכל מקרה אם היא אכן מיוחמת כרגע (שזה מה שאנחנו הולכים לבדוק) ממה שהבנתי אין אפשרות לעקר במצב כזה אז ככה או ככה נצטרך לחכות שזה יעבור.....

למעלה