ייחום חתולה

דפנה80

New member
ייחום חתולה

שלום לכולם יש לי חתולה בת 6 חודשים שנמצאת רק בתוך הבית. אצל הוטרינר אמרו לי לבוא לעקר אותה אחרי גיל חצי שנה. עכשיו כבר מספר ימים היא מסתובבת בבית וצורחת ללא הפסק. האם היא מיוחמת? מה עוד יכולה להיות הסיבה לצעקות הלא פוסקות (בד"כ היא חתולה רגועה, יש לה אוכל, שתיה, ומקום קבוע לעשיית צרכים ועד עתה לא נצפתה התנהגות כזו)? אינני רואה חתולים מסתובבים סביב הבית. אם היא מיוחמת... אני מבינה שאי אפשר לעקר עד שיגמר הייחום. כמה זמן אני צריכה לחכות? האם יש משהו שניתן לעשות בינתיים? תודה על עזרתכם דפנה

belli80

New member
בדרך כלל

חתולה מיוחמת גם נשכבת בצורה מוזרה על הריצפה - עם הבטן צמודה לריצפה, כדי לקרר אותה.. חוץ מזה - הוטרינר אמור לדעת אם היא מיוחמת ע"י מישוש... אופצייה אחת היא לסבול את הצרחות והעצבים שלה, (ושל כל הזכרים בסביבה) עד שזה ייגמר, אופציה נוספת היא לתת לה להתעבר ולעקר מייד אחרי... אני לא (!!!) מביעה דעה. רק אומרת מה האופציות שנתנו לי בשעתו... בהצלחה!

דפנה80

New member
עו דאלה

היא לא שוכבת על הבטן באופן מוזר, כדברייך. רק הרבה יותר מתגלגלת על הגב ומחככת את הגב בשטיחים מתמיד- זה קשור? מה את עשית? כמה זמן עד שזה ייגמר אם היא באמת מיוחמת (בלי לתת לה להתעבר)? תודה דפנה

xslf

New member
אין צורך לתת להתעבר. אפשר ישר לעקר.

וכן, לפי התיאור החתולה מיוחמת.

Noaal

New member
בהחלט אפשר. צריך ליידע את הוט' מראש ולוודא

שוט' מיומן הוא זה שמבצע את הניתוח.

belli80

New member
מומלץ מאוד שלא.

בייחום הרחם מוגדל, מרופד ברקמות ריריות ודמיות, ומאוד עשיר בכלי דם גדולים, קצת כמו רחם של אישה בימים שלפני המחזור.. לכן - הסיכון של דימום חזק יותר בעיקור בייחום הוא גדול יותר מבעיקור שלא בייחום. אגב, מהבחינה הזו - עיקור בהריון הוא הכי בטוח - כי הרחם סגורה ויוצאת יותר בקלות... אני עיקרתי לפני הייחום הראשון שלהן, אבל את החתולה של החברים שלנו (שהיא ממש כמו "שלנו" בשבילנו) עיקרנו בהריון. כמובן שחייבים לזכור תמיד שכל ניתוח יש בו את הסיכונים שלו, ושום דבר בעולם לא מבטיח 100% הצלחה.

Noaal

New member
הסכנה קיימת **בעיקר** בכלבות לא בחתולות

במידה והוט' מיומן, לא צריכה להיות בעיה לעקר את החתולה בייחום. אין טעם להרביע אותה ולחשוף אותה למחלות כאלה ואחרות (כמו איידס חתולים).

ויקסי

New member
דווקא לא מסכימה איתך

נכון שבייחום יש יותר סיכון לדימום אבל אחת החתולות שלי בת ארבעה חודשים התייחמה והסתובבה בבית כשהיא צורחת ומנסה לצאת החוצה מכל חור, הפחד שלי היה שהיא עלולה בטעות לברוח ואז צפויות לה סכנות רבות, וגם הפתרון של לתת לה להיכנס להריון ואז לעקר לא נראה לי בעיקר בגלל כל המחלות שעלולות לעבור בעת האקט המיני, לדעתי במצב כזה צריך לחכות כמה ימים ולשמור טוב טוב על החתולה ואם הייחום לא נגמר לעקר בכל זאת אצל וטרינר משכיר את המצב ויודע איך להתמודד איותו בדרך הטובה ביותר!

belli80

New member
יקירותיי,

בשום שלב לא המלצתי לעבר את החתולה, רק אמרתי שזו אחת האופציות, שגם לי, בשעתו, היא ניתנה.. נראה לי שהגענו להסכמה- שצריך ללכת לרופא טוב, וליידע אותו במצבה. רק בריאות

8gal

New member
לעקר.

אין בעיה לעקר ביחום, כפי שנאמר לפני, רק לידע את הוטרינר... לא אחת יצא לי לקחת חתולה בעת יחום, והכל נגמר בטוב.
ועד הניתוח, כל עוד היא מיוחמת, לא הייתי נותנת לה לצאת החוצה.

דפנה80

New member
תודה לכולם

בינתיים כל היום הוטרינר שלי לא עונה... ) : ובינתיים עם הצרחות שלה ועם בעלת הבית שגרה בקומה למטה עוד מעט שתינו נהיה ברחוב... המון תודה על העזרה דפנה

דפנה80

New member
עברנו את העיקור בשלום!../images/Emo140.gif

הי תודות לכל מי שעזר הכווין והרגיע. היום קוצ'קה עברה עיקור, היא בינתיים נחה ועדיין כואב לה (היא לא רוצה שאני אלטף אותה אפילו בראש, אני מקווה שהיא לא כועסת...) אבל היא בסדר ונראה שלמרות שהיתה מיוחמת העיקור עבר בשלום! עכשיו שתינו נחזור לישון בלילה. להתראות דפנה

למעלה