ייבוא אישי של מחשבי IBM --->

hareld

New member
ייבוא אישי של מחשבי IBM --->

אנחנו שלושה חבר'ה המעוניינים לקנות מחשבי IBM. לאחר בדיקה וסקר שוק מישהו המליץ לנו לייבא אישית את המחשבים (מהמזרח), וכך לקבל תמורתן מחיר מעולה (הכוונה שאנחנו נעשה את הייבוא). איך אני יכול לעשות דבר כזה? האם באמת שווה לי לייבא בעצמי מספר מחשבים ניידים? אשמח לשמוע הערות בנושא. אגב, במקביל אנחנו בודקים אפשרות של קנייה מרוכזת - אם יש מישהו בפורום שמעוניין להצטרף - ניתן לשלוח לי הודעה אישית. תודה!

idogreen

New member
ייבוא

לפי מה שאני יודע (הייתי גם ביפן וגם בהונג קונג), המחירים במזרח "ברצפה", ואפשר להשיג בסכומים שרוצים להשקיע על נייד בארץ משהו כמעט כפול מבחינת איכות ומפרט, באותו סכום. אני מצרף לינק למחשבון של רשות המיסוי, שם צריך למצוא את הדגם והוא אומר לך כמה אחוז שווה המכס. מה שכן, כבר נכתב פה בפורום שאין בכלל צורך להצהיר על נייד, פשוט לדחוף לתיק ולהגיד שזה לשימוש אישי. אבל אם אתם מתכננים לשלוח שלושה עם איש אחד, אז זה עלול להיות קצת בעייתי....

hareld

New member
לא לשלוח... --->

אנחנו מתכוונים להזמין טלפונית ודרך airmail. אם אני לא טועה על מחשבים לא משלמים מכס או משהו...

יאיר B

New member
על הכל יש מכס...

ועוד על שלוש יחידות במכה... מצורף בקישור למטה מחשבון מס מאתר מס הכנסה. אני לא מתחייב שמה שכתוב שם נכון.

cheif

Member
מנהל
זה לא נכון../images/Emo70.gif

על מחשבים אישיים אין מכס! הדבר היחידי שיש לשלם הוא מס ערך מוסף בשיעור של 16.5% (נכון להיום). אחוז זה מחושב על פי מחירון המכס ולא על פי המחיר ששולם בפועל ולכן בפועל בדרך כלל יוצא ששיעור המע"מ האפקטיבי הוא גבוה יותר. מה שכדאי לקחת בחשבון בעת שליחה של מוצר מחו"ל הוא שזה יתבצע דרך הדואר ("דואר חבילות" או EMS) ולא דרך UPS או FEDEX. חברות השילוח האלה לוקחות עמלות רצחניות שיכולות להגיע גם ל-5% מערך המחשב.

hareld

New member
עכשיו.. השאלה האמיתית...

מאיפה כדאי לי להזמין מחו"ל - אולי מישהו מכיר???

ר ו נ י 19

New member
...

אני אמנם לא מכיר . אבל תעיין במסר ששלחתי לך. ביי וגמר חתימה טובה לכל משתתפי הפורום המיוחד הזה. תודה .

gozala

New member
Cheif הזכיר לי, רק מע"מ ../images/Emo45.gif

שכחתי מזה לגמרי (ואני מכניסה ניידים לארץ במשקל, תרתי משמע)... בזמנו בתי שמרבה בנסיעות לחו"ל (והיה מצב שהייתה ניכנסת לספריות שם ולומדת ומכינה עבודות..) רצתה להוציא את אחד הניידים שרכשתי מהארץ, אמרו לה שתצטרך להדביק עליו איזו מדבקת בלו ולשלם מע"מ, ובזה ניגמר הסיפור.

hareld

New member
השאלה -->

דרך מי לעשות זאת? להתקשר למפעל של LENOVO (מי שקנתה את חטיבת המחשבים של IBM) בסין ופשוט להזמין?

balagana

New member
מחשב נייד

מעוניין לשמוע עוד פרטים ועלויות לגבי הצטרפות.

hareld

New member
כל מי שמעוניין לשמוע...

אני לא מעוניין לצרף אנשים על חשבון שירשורים כאן בפורום. כל מי שמעוניין להצטרף מוזמן לשלוח לי הודעה אישית... :)

למעלה