ייאוש נוראי

roni1216

New member
ייאוש נוראי

נגמרו לי הכוחות, לא יכולה יותר
אין כוח יותר לצמצומים ולרעב הזה, לבולמוסים ולהקאות הנוראיים, לאמא שלי שבוכה בגללי כל היום לא מבינה ולא מדברת איתי, להרוס אוכל של כולם, לא לשלוט בעצמי, לספורט הקשה, לשרירים הכואבים, למשקל שרק עולה ועולה, לכלום ולריק שבחיים שלי, לדיכאון, ללבד, לשנאה העצמית המטורפת הזאת, לטיפול המרפאתי שלא עוזר, להתלבטות ולפחד אם להכנס לאשפוז. זהו אין לי כוח
מאתמול אני במיטה לא יוצאת אפילו לא לספורט, שזה חובה בעיני גם אם אין לי כח.
חושבת על ההלויה שלי, בטח יבואו רק בני משפחה כי אני לא מכירה יותר אנשים ויגידו עלי דברים שנראה להם שהייתי ולא מה שאני באמת,
כשאני חושבת על שבת שמתקרבת נהיה לי יותר רע כי זה היום הכי קשה מבחינת בולמוסים (במיוחד למי ששומר שבת)
כבר אין לי כוח, בטיפול המרפאתי אומרים שאני לא מתאימה לאשפוז, הפסיכולוגית שמטפלת בי רק מהנהת בראש, נראית אדישה כזאת, אני יכולה להגיד לה שהיום אני יורה לעצמי כדור בראש וזהו ולא אגיע יותר והיא רק תהנהן ותחייך כאילו אמרתי לה עכשיו איזה בדיחה,
הייתי חייבת לפרוק הכל פה, לא יודעת איך להמשיך את החיים, למה הם חייבים להיות כל כך קשים?
רוני

levshavur

New member
רוני

שלום לך,
אני רואה שבהעדרי פספסו את ההודעה שלך, וחבל שאף אחת לא הגיבה לך, אולי כי הן פשוט לא יודעות מה לומר.
אני רואה המון כאב וייאוש בהודעה שלך.
מצד שני אני קוראת גם איזה 'קול' שאומר, נמאס לי מההפרעה, אני רוצה להחלים...זה משהו שלא ראיתי בכתיבה שלך קודם, כי קודם לא רצית לשמוע אפילו על 'להיפרד' מההפרעה...אז אני דווקא רואה ב'ייאוש' הזה סוג של התקדמות חיובית. זה טוב להתייאש מההפרעה ומספורט מוגזם.
כן, אני יודעת שבמשפחה שומרת שבת יותר קשה להתמודד עם ההפרעה, במיוחד שצריך לנסות יותר לחפש במה להעסיק את הראש (אין טלוויזיה, אין מוזיקה וכדו'...) ומצד שני יש את ההתמודדות של כול הדברים הטעימים שמכינים במיוחד לשבת (לא יודעת אם זה כך במשפחה שלך, אבל בהרבה משפחות זה ככה) אפילו לנשים דתיות שבאמת שמנות באופן אובייקטיבי, ולא מהפרעת אכילה, קשה להתמודד רגשית עם הזמן הזה של שבת, אבל יש פתרון שעובד למצבים האלה, וגם הנשים האלה יכולות ליהנות מאיכות חיים וליהנות מהשבת...את יכולה לתת מקום ליופי ולשמחה של השבת, וגם לאוכל (במידה כמובן, לא לבלמס)...
רציתי לשאול, למה בעצם בטיפול המירפאתי אומרים שאת לא מתאימה לאשפוז? אם הם לא אמרו לך סיבה מתקבלת על הדעת, זכותך לדרוש הסבר. יכול להיות שבגלל כול החרדה שהבעת בעבר, אפילו מעצם הרעיון של לקבל טיפול, הם חששו שזה יחמיר את המצב שלך. אבל אולי, אם הם ישמעו עכשיו נימת דיבור אחרת, הם גם יחשבו אחרת.
אם הם ייראו שאת באמת רוצה פתרון, ובאמת מוכנה להשקיע בזה, ומוכנה גם להפקיד את עצמך, ולהתמסר ולאפשר לאחרים באמת לטפל בך, מתוך אמון שהם יודעים מה הם עושים, ותהיי מוכנה לציית למה שיגידו לך לעשות באשפוז, ולא להתמרד, אם את מרגישה בשלה לשלב כזה, אז זה הזמן הכי נכון לך להיכנס לאשפוז.
לגבי הפסיכולוגית: היא אדישה כי היא התייאשה מהסיכוי שאת תצאי מהסירוב להרפות מההפרעה. אבל אם היא תשמע את הקול החדש שאני שומעת בכתיבה שלך עכשיו, היא גם תצא מהאדישות שלה. תביני גם היא, בסוג של 'דיכאון'. היא לא ראתה מוצא איך לעזור לך. היא הרגישה שהיא מסתובבת במעגלים...אחד מהדברים שהכי מתסכלים למישהי בתחום טיפולי (כול תחום שהוא) זה לראות מטופלת שלך סובלת ולדעת שאת לא באמת יכולה לעזור לה, לא בצורה שהיית רוצה...אני מניחה שזה סוג הרגשות שיש לה...אני חושבת שאם תשאלי אותה על זה, זה יפתח דלת לשיתוף פעולה, זה ייתן לה להבין שאת לא אדישה...את מבינה כול קשר, וזה כולל קשר טיפולי, הוא דו צדדי. כול 'צד' משפיע על הצד השני...יש סוג של מערכת יחסים...כמו אצל בני זוג (להבדיל) שמצב רוח של האחד משפיע על השני, וייאוש של האחד גם משפיע על השני...היא אנושית והיא רגישה, ודווקא בגלל הרגישות שלה היא נראית לך 'אדישה' כי כבר אין לה מושג איך לעשות פריצת דרך...אני חושבת ששווה לך לדבר אתה על זה שהיא משדרת עבורך 'אדישות'...הרבה פעמים אדם רואה את ההשתקפות של מה שקורה בתוכו אצל המטפל. אם אני זוכרת נכון קוראים לזה בפסיכולוגיה 'העברה' וכשהמטפל מקרין את הרגשות שלו על המטופל מדובר ב'העברה נגדית'...אלה דקויות ששווה לך לשאול אותה לגביהן, כי יכול להיות שנוצר תהליך ששתיכן לא שמתן לב אליו.
אני חוזרת לעניין של האשפוז. אחד הדברים שישנם באמונה הדתית (ואני מניחה שברוב הזרמים זה ככה) שאומרים שרופא (או מטפל) הוא הכלי שדרכו ה' יכול לתת ריפוי לאדם. מצד שני אדם צריך לרצות ולקבל טיפול. זה כמו אם כוס היא ריקה ואת שופכת לתוכה מים, היא תתמלא. אבל אם כוס מלאה לדוגמה בכול מיני ניירות או שיש בה ספוג, המים הנקיים לא יוכלו להיות בכוס, לא יהיה להם מקום...וכאן נכנס העניין של האשפוז: אם את מוכנה להיות 'הכוס הריקה' ולאפשר לאנשי הטיפול 'לשפוך את המים' אז בהחלט שיש סיכוי שהטיפול שלך יצליח, אבל אם תתעקשי שאת לא רוצה להרפות מההפרעה זה לא ילך, או יפעל באופן מוגבל בלבד.
אם האמונה שלך היא חזקה, את יכולה להיאחז בזה ולקחת תקווה שאכן זה יכול להצליח...
את יודעת, עם כול זה שגדלתי בבית חילוני לחלוטין, היו שני פסוקים מתהילים שליוו אותי לאורך הילדות: "גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירא רע, כי אתה עמדי" והשני "מן המיצר קראתי יה, ענני במרחב יה". התהילים האלה נטועים כול כך עמוק בתוכי, שאני זוכרת אותם בעל פה מהילדות, ואפילו חיברתי להם מוזיקה. כך שמדי פעם אני פשוט 'שומעת' אותם במחשבות שלי...
אולי תנסי לשאוב כוחות מהעידוד הזה בשביל ההחלמה שלך, מה דעתך?
לבשה.

למעלה