יחס משפיל, מה לעשות?

יחס משפיל, מה לעשות?

לפני כחצי שנה, פניתי לעמותה שמטרותיה לסייע לציבור בתחום מסויים, בבקשה לסייע לי בעניין אישי השייך לתחום בו הם מסייעים. לאחר השיחה עם עובדת העמותה, נתבקשתי לסדר פרוצדורה מסויימת ע"מ שיוכלו לסייע לי. עשיתי מה שנתבקשתי וכשפניתי אל אותה עובדת ע"מ להתקדם בעניין, התרחשו דברים שאין לי אלא לכנותם: "קפקאיים". העובדת ענתה לי בקוצר רוח ודחתה אותי בלך ושוב. כשהתעקשתי, האשימה אותי בהטרדה טלפונית. פנייתי למנהלת סניף העמותה, נתקלה ביחס דומה. יו"ר עמותה זו הינו פרופסור מפורסם, ידוע בציבור, בעל שם, ואני מניח שגם בעל קשרים במימשל ומכרים רבים. פנייתי אליו נתקלה ביחס שאין לי מילים לכנותו אלא: יחס מתעמר, שפל, בזוי וכל מילה אחרת המבטאת רשעות ושפלות תוכלו להכניסה כאן כדי להגדיר את יחסו אלי, וזה יהיה מאה אחוז בסדר. מיותר לומר לכם שנפגעתי מאוד מהיחס המתעמר הזה. החלטתי להגיש תלונות נגדם. פניתי לכמה פקידים בכירים במשרדי הממשלה הרלוונטיים וכן לוועדות רלוונטיות בכנסת. התשובות שקיבלתי הדהימו אותי! הם ציטטו את תשובת הפרופסור הלא נכבד הזה שהיו רצופות עלילות שקר, טענות שווא מצוצות מהאצבע וכדו´. לא האמנתי עד לאיזה שפל יכול להגיע פרופסור שהציבור כששומע את שמו, מרגיש כלפיו רגשי כבוד והדר, ועובדי עמותתו. בתלונותי, חסתי על כבודו של הפרופסור, ולא ציטטתי את כל מה שהוא אמר לי, רק כדי לא לפגוע בכבודו, והוא היה כפוי טובה כלפי שלא רק שלא אמר את האמת אל בדה כלפי עלילות שקר המצוצות מהאצבע. כולי כאב, זעם ופגיעה. מאוד חורה לי שאיני מוצא עדיין דרך שהשקרים והיחס הבזוי שלו יטפח לו על פניו. מה שבא לי זה לקרוע לפרופסור הרשע הזה את הצורה! אני מבקש את דעתכם ועצתכם בעניין זהלא כדי לקבל את עזרתם אלא רק כדי כדי ללמד לקח, הן את העמותה כעמותה, והן את הפרופסור הזה שכנראה נאחז בקרנות המזבח של שמו הטוב ומסתמך על כך שבטח יאמינו לו ולא לי. איך להזים את עלילות השקר שלו כלפי אותם פקידי ממשלה שכתבו לי שאלה הם תשובותיו, ולהביא אותם לברר את הדברים לאשורם, או האם אוכל לדרוש שיעמתו אותי איו או גם עם עובדי העמותה פנים אל פנים? חשבתי להביא את העניין לתקשורת ולפרסמו באינטרנט בצורה נרחבת, מה דעתכם במה שכדאי לי לעשות? איך פונים לעיתונאים בעניין זה? אשמח לשמוע כל עצה או דעה או רעיון כדי ללמד רשעים אלה לקח שלא יישכח! בתודה

rubber duck

New member
כשמדובר בפקידות ובאנשי שררה

הם משחקים בכוח שיש ברשותם אפשר לנווט אותם לכיוון הדרוש אבל צריך לעשות את זה בדרך של תהלקקות וזה דבר שאני שונא לעשות זה פשוט לא הסגנון שלי ואני חושב שזה לא הסגנון של רוב בני האדם מה שכן חיוך קטן לפעמים יכול לעזור כמו כן הצעתה של אורלי היא נכונה מאד פורום שעוסק בחוק ומשפט בהחלט יכול לתת עצות בכיוון לגבי הנושא הרגשי - זה הדבר הכי בעייתי - יש פקידים שלא יעזור להם כלום ואחרים הם מלאכים שרון

כמו שנאמר

עד מתי רשעים יעלוזו וצדיקים יזילו דמעה
בכל מקרה,ידידי הטוב,הישמר והיזהר לך מתחושות הנקמה. אלו הן תחושות שתעשנה לך רע.אתה עלול לטבוע בהן עד צוואר. אם ברצונך להשיג צדק בעולם הזה מתוך תחושת נקמה,אזי יש סיכוי מזערי שתצליח לעשות זאת. במידה ונעשה לך עוול,לך לבית משפט או לפני כן לעורך דין. לעיתים מכתב אחד מעורך דין לפקידים מבוהלים ברשויות מוסמכות יכול לחולל נפלאות. אם אינך יכול להוכיח את העוול בבית משפט,או לפתור אותו מחוץ לבית המשפט אזי הייתי ממליץ לך להמשיך הלאה בחייך ולשכוח מכל העניין. העיתונות והאינטרנט לא יעזרו לך ואולי אפילו לא ישתפו איתך פעולה, משום שאם איך לך הוכחות חותכות לדברים שנאמרו עליך בחוסר צדק, אזי אין הם יכולים לפרסם דבר מבלי לקחת את הסיכון של תביעה נגדית על הוצאת לשון הרע ואפילו הוצאת דיבה. אינך יכול להרשות לעצמך להיות גיבור קפקאי. בניגוד לגיבורו של קפקא אתה יכול לבחור שלא להאבק ולא לנסות לברר את המעוות שלא יוכל לתקון לעיתים של ההיררכיה הפקידותית והבירוקרטית הבלתי נסבלת. הנח לזה,ידידי הטוב,אל תשקע בזה,ראה בזה עוד משהו זניח וחסר חשיבות בחייך. למה לך לתת לפרופסור אחד למרר לך את החיים? האמן לי שהוא לא סובל כרגע כתוצאה מהמצוקה שלך והרצון לנקמה. רק אתה סובל מכך!ואתה יכול לבחור שלא לסבול מזה. אלו הן רגשות שניתן לשלוט בהם ולבקר את פעולתם. ושוב,לסיכום,או שתכלכל את צעדיך מול הממסד באמצעות עורך דין (השתדל להיות כמה שפחות מעורב בזה רגשית) או שתעזוב את זה ותמשיך הלאה בחייך. למה לך לשקוע עד צוואר בבור הטימטום והגסות הבירוקרטית? שיהיה לך רק טוב.

~דויד~

New member
שני דברים, יקירי, עבורך ועבור כולם

האחד : ריפוי עצמך השני : ריפוי אחרים עדיפות: ריפוי עצמי קודם איך לבצע: עליך להבין כי כאשר אתה הנך בשלמות והרמוניה פנימית, דבר לא יטריד אותך או יכעיס אותך. לכל אדם כאן על פני הפלנטה יש 4 אמונות שגויות אשר הינן שקריות והן: 1. אני לא מספיק 2. אני חסר אונים 3. אהבה זה דבר כואב 4. העולם מקום מסוכן כל אחד נמצא בסקלה שונה בכל סעיף, אבל הדבר קיים אצל כולם בלי יוצא מן הכלל על הפלנטה שלנו. כל אחד אחראי לרפא את המקומות האלו בתוכו ולהגיע לשלוה והרמוניה פנימית בחייו, וכך להפיץ את המסר לאחרים שבסביבתו. אם מישהו מרגיז אותך, עליך לפתור את הבעיה בתוכך, ולא להאשים את האדם או הסיטואציה החיצונית בבעיה. עליך לקחת אחריות על חייך. הכח טמון בתוכך. באהבה, דויד

למעלה