יחס מזעזע לקורבן

catchet

New member
לא יודעת, לא חשבתי על זה :)

אני לא יודעת אם יש בעיה עם בובות ראווה, זה הרי בובות, הן לא אמורות למלא שום פונקציה חוץ מלהחזיק את הבגד. אנחנו אלה שמאנישות את הבובות ועושת מהן מודל יופי, לא?

זה הגיוני שנעשה זאת

כי על הבובות נמצאים הבגדים שאנחנו אמורות לרכוש לא?
המטרה של בובות הראווה זה שתקבלי מושג על איך הבגדים נראים בערך על הגוף.

אז כשאת רואה בובה במידה -0,לובשת חולצה מהממת שנורא בא לך עליה אבל מה לעשות אין את המידה שלך, כי את במקרה 3 מידות מעל..
את מכניסה לעצמך לראש שכנראה זה המודל שצריך להיות.

החזקות מבינינו לא יכנעו, אבל לא כולן כאלו.

כל חברת אופנה שמכבדת את עצמה

חייבת שיהיה לה מגוון רחב של מידות,
זה גם ימשוך עוד מלא קהלים של נשים שלא היו מעזות בכלל להכנס לחנויות כמו זארה ויהיה להם יותר טוב רווחית.
אבל קראתי שהם לא עושים את זה כי לא רוצים שנשים במידות גדולות ממש ממש יסתובבו להן בחנות כי זה כאילו מוריד מערך החנות, משהו כזה.. יכול להיות?
אבל אני לא יודעת כבר מה הולך בחנויות האלו,אני בעוצר קניות

catchet

New member
את רצינית?

נשים מלאות מורידות מערך החנות? לא נראה לי שמישהו יעז להצהיר דבר כזה, גם אם זה נכון...
&nbsp
אצלי זה בא בהתקפים, אני יכולה לא לעשות קניות שנה ואז פתאום לעשות קניה מטורפת בפעם אחת

אף אחד לא יצהיר על זה בפומבי,ברור

אבל שמעתי על זה איפשהו....
אני בעצמי לא הייתי מעלה את זה על דעתי.

catchet

New member
כן, זה מבאס שאין את המידה שלך

זה גורם לך להרגיש שמשהו לא בסדר בך. לדעתי צריך שיהיו בגדים בכל המידות וכל מני סוגים של בובות ראווה, כלומר שלכל מידה תהיה בובת ראווה שתתאים לה, מה את אומרת?

הכי טוב בובות ראווה בצורת שלד

נשבעת,ראיתי כאלו בתל אביב.

כך לא רואים איזה גוף "מושלם" של בובה וגם מגחכים בחיוך על בובת שלד לבושה :)

לא?

aaa123

Member
הטוקבקים לא צודקים

יש הבדל בין לומר שהיא עשתה מעשה מטומטם ולומר שהיא מטומטמת.
&nbsp
לגבי השאלה מה יותר גרוע אז זאת השוואה מיותרת.

Berethor

New member
זה לא משנה אם היא תלמידה טובה, לשמור על הבריאות זה הכי חשוב

יש משפט שאומר "בריאות זה הכי חשוב בחיים". בכל מקרה מעשה שכזה לא מעיד לטובה על האינטליגנציה שלה, כמעט כמו ילדים שדוחפים אצבעות לשקע, רק שמה לעשות שמנערה בת 13 מצפים ליותר, ואפילו אצל ילדים קטנים לא כולם מתנהגים באופן הזה. הנערה היא קורבן של עצמה, וזה קשה להציל אנשים מעצמם.

catchet

New member
מזל שהיא לא צריכה לעבור מבחני אינטלגנציה אצלך

מעניין אותי איך אתה מגיע ליומרה כזו שמאפשרת לך לשפוט כל אחד

Berethor

New member
אני שיפוטי לכולם, גם לעצמי, זאת גם דרך יעילה לחסוך הרבה צרות

הנערה למדה בדרך הקשה שלא היה שווה ללכת להתבשל בשמש, אבל הנזק כבר נעשה, יכולות להישאר צלקות ויש סיכון גבוה גם לסרטן העור, הדבר החשוב ביותר שאנשים יכולים ללמוד ממנה זה זה איך לא להתנהג, ומהסיבה הזאת הביקורת על מה שעשתה היא יכולה להועיל, אם לא לה, אז לאחרות.

"A condition afflicting many fictional characters, seen when one demonstrates by their behavior that they have never in their life ever seen the kind of story they're in, and thus have none of the reactions a typical audience member would have in the same situation. Worse, they are unable to learn from any experiences related to their genre."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/GenreBlindness[/URL]

aaa123

Member
לא רואה איך זה מועיל.

כל מי שקרא את הכתבה מבין,וטוקבקים פוגענים כלפי הילדה לא יעזרו לו להבין טוב יותר.

Berethor

New member
בסופו של דבר הטוקבקים הם תגובות לכתבה, מה כבר ציפיתה שיגיבו?

הדבר הראשון שעולה לאנשים רבים לראש כאשר הם שומעים על מקרה שכזה זה כמה שזה מעשה טיפשי, בסופו של דבר הנערה נפגעה בגלל החלטה והתנהגות לא נבונה בעליל שלה. אני גם לא חושב שיש הרבה ויכוח על כך שמדובר בפעולה טיפשית.

aaa123

Member
לא חייבים להגיב על כל דבר

.ואין טעם לרשום את המובן מאליו.
כמו שכבר כתבתי התגובות ביקרו את הילדה עצמה ולא את המעשה שלה.
&nbsp
מי שבחר להגיב יכל גם לומר שהוא מצטער לשמוע על מה שקרה,והוא מאחל לה שתתאושש.
&nbsp
לגבי הטענה שהיא זאת שהביאה את זה על עצמה אפשר גם לומר שהשמש שרפה אותה,ואם תאמר שזה טבעה של השמש והילדה אשמה כי היא לא היתה צריכה להגיע לסיטואציה שהשמש עושה את זה, אז אפשר באותה מידה להגיד גם שזה טבעו של הפושע במקרים של פשיעה ,והקורבן לא היה צריך מראש להגיע למצב של להיות קורבן.
&nbsp
יש מקרים שזה נכון אבל לא נראה לי שזה לענין להטיף מוסר לקורבן בנושא(והקורבן לא צריכה הטפת מוסר כדי להבין).

Berethor

New member
התגובות לכתבה היו בוטות יחסית אבל זה לא הופך אותן ללא נכונות

המובן מעליו לא מובן לכולם כפי שאתה רואה, אחרת נערות מסוימות לא היו הולכת לתבשל בשמש, לכן גם את המובן מעליו צריך לציין לפעמים. מי יבחר לעשות מעשה כזה טיפשי? אדם חכם? לא נראה לי. כן אפשר להגיד שהשמש שרפה אותה, אבל זה סתם ניסיון להתחמק מאחריות, מה שיביא ליותר נזק מאשר תועלת לדעתי, אדם שנפגע בגלל עצמו אבל מאשים גורמים אחרים במקום לקחת אחריות על גורלו ועל ההשלכות של מעשיו. חוץ מזה זה לא שהיא נשרפה בשמש בזמן שהיא הלכה לתומה ברחוב, היא באופן מכוון הלכה להישרף עם לא פחות משמן בישול. סביר להניח שהנערה במלא לא קוראת את הכתבה, ככה שזה לא משנה, מה שיותר חשוב שנערות אשר זה עדיין לא קרה להן, שילמדו שזה מסוכן וטיפשי. אם כל התגובות יהיה רק על כמה היא מסכנה ולא אשמה, אז לא ילמדו מזה.

aaa123

Member
אני בטוח שמי שקראה את הכתבה מבינה טוב מאוד שזה מסוכן

להשתזף עם שמן בישול גם אם לא הבינה את זה קודם.
&nbsp
אין צורך בטוקבקים בשביל זה.

Berethor

New member
בסופו של דבר את הנזק הכי גדול היא עשתה לעצמה, ולא הטוקבקים

מה יותר גרוע, זה שהיא שרפה את עצמה או זה זה שהיא קבלה ביקורת על זה? הפעם הטוקבקים גם צודקים, היא עשתה מעשה מאוד מטומטם, ודבר היחיד שנערות יכולות ללמוד ממנה זה איך לא להתנהג. יש הבדל רב בין המקרה הזה לבין תקיפה מינית, בתקיפה מינית מעורב עוד אדם, בעוד שבמקרה הזה היא גרמה לעצמה להישרף לחלוטין במו ידייה ועל דעת עצמה, אז כדאי שתלמד לקחת אחריות על מעשיה ולהתמודד עם ההשלכות שלהם בכל המישורים.

"The character who puts life and limb at risk by doing things that no sane human being would do. Walking down the alley alone to tell his friend about the Serial Killer. Telling everybody in earshot he has vital evidence that he'll be taking to the authorities very shortly. Hovering in a known dangerous area without backup. Not telling the rest of the heroes about the upcoming trap laid out for them. Bullying a Dragon or Mugging the Monster. Touching buttons when told not to. Refusing to believe his glory days are behind him. Blackmailing someone who has murdered before without some "if-I-die-the-truth-will-come-out" mechanism. Not only possessing Genre Blindness, but putting Zaphod Beeblebrox's Peril-Sensitive Sunglasses on over it. Even close friends have to facepalm upon hearing of his or her exploits. (Though it never penetrates their own heads.) This trope is, surprisinglynote , Truth in Television, as many people can attest to, although we won't."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/TooDumbToLive[/URL]

למעלה