יחס מזעזע לקורבן

aaa123

Member
יחס מזעזע לקורבן

[URL]http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4684570,00.html[/URL]

הילדה עשתה טעות ושילמה עליה ביוקר.
לא ברור מדוע בתגובות צריך ללעוג לה ולכנות אותה מטומטמת(ולא ברור מדוע התגובות האלו זוכות לתמיכה
מה עוד שהטעות בכלל לא מוכיחה דבר על היכולות השכליות שלה,ותיאורטית בהחלט יכול להיות שהיא למשל תלמידה טובה בבית ספר).

בעיני אין הבדל בין אלו שעושים את זה ,ואלו שמאשימים קורבנות תקיפה מינית שהן הביאו את זה על עצמן.

GreenMamba

New member
לדעתי השאלה האמיתית שצריכה לעלות מהכתבה

היא מי לעזאזל הרעיל את מוחה ונפשה של הילדה עד כדי כך, שעל מנת להידמות למודל היופי אליו היא שואפת, הלכה ועשתה מעשה שכזה.

aaa123

Member
לי יותר מפריע הזלזול שיש בילדה בתגובות

לא הייתי ממליץ בכלל להשתזף בשמש כדי להדמות למודל יופי כלשהו אבל זאת לא הבעיה העיקרית בסיפור.
&nbsp
מהתגובות האלו נובע שלא רק שהיא נפגעה פיזית אלא היא צריכה להתבייש בזה כי אם היא תספר מה שקרה לה היחס כלפיה ישתנה לרעה(זה מה שמפריע לי).
הייתי רוצה לחיות בחברה שמישהי שעשתה טעות כזאת יכולה לספר את זה בלי לחשוש מיחס שלילי כלפיה בעקבות זה.
&nbsp
להסביר שלא רצוי להשתזף בלי קרם הגנה ,ובכלל לא רצוי להשתזף אפשר אבל לא בדרך של לכנות מישהי שכן עשתה את זה מטומטמת,ויותר גרוע לכתוב הודעות כמו "מה יהיה? אין גבול לטמטום" תגובה 29
,כשאני לא רואה איזו מטרה הן משרתות חוץ מלפגוע בילדה עוד יותר אם היא קוראת אותן.

נהנים מהכיעור והרוע של עצמם

זה גם הזלזול

גם העובדה שהיא נורא רצתה להיות שזופה ונראה שאף אחד לא לימד אותה מה נכון....
ממש ילדה מסכנה.

catchet

New member
לא יודעת אם היא ממש מסכנה

אבל לגמרי עברה חוויה ממש לא נעימיה. אני זוכרת את עצמי בתור ילדה גם כן נשרפתי חופשי, נכון לא מרחתי על עצמי שמן זית, אבל כן שמנים אחרים שעזרו לי להשרף כהלכה עם בועות והכול...

בנאדם שעובר כזה דבר

ועוד צולבים אותו על זה הוא ממש מסכן.
אני רציתי למות שברוב טיפשותי כילדה פתחתי סיר לחץ בזמן עבודה.
כל המרק עף עליי וזה כ"כ שרף וכ"כ כאב... שאני לא רוצה לדמיין בכלל מה היא עוברת.
אז בנוסף לזה שיקראו לה מטומטמת ועוד מדובר בילדה בת 13, לא בטוח מישהי חזקה נפשית להתעלם מהאדיוטים.

catchet

New member
נכון, זה נורא מעליב אם קוראים לך מטומטמת

אבל גם "מסכנה" זה לא בדיוק נעים. אני לא אוהבת שאומרים עלי מסכנה, לא סובלת להיות במקום של הקורבן.

catchet

New member
יכול להיות שיש אנשים שלא אכפת להם

אבל אני אישית לא אוהבת שמרחמים עלי. יש משהו מתנשא בעמדה של הרחמים, אינך חושבת?

זה תלוי בהקשר ובסיטואציה

יש בזה משהו מאוד מתנשא אבל לא בכל סיטואציה זה כך.
כשחברה שלי סובלת ממשהו וכואב לה אני אגיד לה דברים כמו "מסכנה שלי" ואנחם אותה..
כשיש מישהי שאני רבה איתה והיא מזמינה את זה,אני לבטח אחשוב עליה שהיא מסכנה ופתאטית.
זו אותה מילה שנאמרת אבל עם כוונות שונות כי מדובר בסיטואציות שונות.

catchet

New member
את צודקת

אין דבר פסול ברחמים, אך לעתים הביטוי יכול להיות לא נעים.

catchet

New member
אני חושבת שצריך לדעת לרחם

כל בן אדם לפעמים זקוק לרחמים, אך ייתכן כי בשל גאוותו הוא מסרב לכך. לכן אני חושבת שצריכה להיות חכמה כזו של לדעת לרחם מבלי לפגוע בכבודו של האדם.

דני80

New member
אינני מסכים איתך.

זה לא רק פגיעה בגאווה, זה גם הורדה מערכו של האדם.

יש אולי הצדקה לרחם על אדם שהוא נכה מאוד שכלית (לא נפשית), אך אם למשל מרחמים על אדם עיוור אז עושים לו עוול.

אמנם טבעי שמרחמים (גם במקרים שלדעתי אין הצדקה לכך), ולא תמיד יש לנו שליטה על הרגשות שלנו, אך לעניות דעתי חשוב שתהיי מודעת לכך שאת חוטאת לאדם שכלפיו את מרגישה כך.

catchet

New member
אני מודעת לכך

וגם לזה שלפעמים אני משליכה על מישהו רחמים ללא הצדקה, כלומר עושה ממנו מסכן יותר ממה שהוא, ובמקום לנחם הופכת את המצב ליותר גרוע. כמו שאמרת, לפעמיים זה בלתי נשלט, עם אנשים עוד ניחא, אבל לראות בעלי חיים סובלים, שום שליטה עצמית לא תעזור באותו רגע.

לדעתי , אם רגש הרחמים בא מתוך אהבת האדם

זהו רגש יפה והומני מאד. אבל אצל רוב האנשים הוא עוות להתנשאות וזלזול. ולכן האדם הרגיל מאד לא רוצה שירחמו עליו, ולהיפך: שמח שמקנאים בו. (כיום קנאה של אנשים היא סימן להצלחתך).

A לוןA

New member
אישית- לא סובל שמרחמים עלי

אני לגמרי איתך בעניין הזה.
המשפחה שלי יודעת שכשאני חולה עוזבים אותי בשקט.

catchet

New member
אתה צודק

איך היית מציע לטפל בעניין התגובות הפוגעניות?

Berethor

New member
ככל הנראה "שהילדה" הזאת לא צפתה מספיק בתשדירים של חכם בשמש

אני מאמין שהיא הייתה מודעת לכך שהיא תתבשל בשמש, ובכל החליטה לעשות את זה, לא במקרה היא השתמשה בשמן בישול. נכון שיזוף זה לא בריא, ושיזוף זה גם לא יפה לדעתי, לכן זה היה מיותר לחלוטין.

catchet

New member
אנחנו מוקפות במודלים האלה

לאן שלא תסתכלי תראי אותם. הם מגיעים בכל מני דרכים וצורות: פרסומות, פלקטים, בובות ראווה, תוכניות טלוויזיה, מגזינים וכו'

למעלה