יחס לחוצניקים

לשעברתי

New member
יחס לחוצניקים

שלום. רציתי לשאול איך צריך להתייחס לחבר'ה שהגיעו לביקור בארץ מחו"ל ויש לי ולחברים שלי מספר שעות של פעילות חינוכית איתם. האם השאיפה שלי והמטרה העיקרית שלי במפגש איתם צריכה להיות לגרום להם לעלות לארץ? אם כן - מה הדרך הטובה ביותר לשכנע אותם? ואולי בכלל עדיף רק לדבר איתם על היופי בארץ וזה מספיק? תודה מראש על העזרה!

isilme

New member
../images/Emo205.gif

אם תיתן קצת יותר פרטים זה יעזור יותר... (מאיפה הם באים? בני כמה הם? בני כמה אתם? לאיזה פרויקט הם משתייכים (אם בכלל...)?) אבל באופן כללי יותר- כמובן שהמטרה הנעלה ביותר זה לשכנע אותם לבוא לארץ. אבל לדעתי הדרך הטובה ביותר, זה לא עי"י כל מיני הסברים מתפלספים... לדעתי, ברגע שהם יראו את היופי שבארץ, את הקדושה שלה, ואת החשיבות שלה הם ירצו לעלות לארץ מרצונם החופשי. בהצלחה!

לשעברתי

New member
פרטים ותגובה

הם באים מאוסטרליה ודרום אפריקה. בני עשרים בערך. כנ"ל אנחנו. הם בפרוייקט תפנית. ולתגובה - אם זאת המטרה היותר נעלה, אז אולי לא צריך להסביר להם את זה בצורה מתפלספת, אלא בצורה של הטפה כלשהי? רק כאן מקיימים את מצוות יישוב ארץ ישראל, וכמובן להסביר את החשיבות הגדולה של הארץ. וכו'... אבל לגבי היופי שלה, את באמת חושבת שמי שיש ליידו את כל נפלאות תבל ירצה לבוא דווקא לישראל? משתי סיבות: א. היופי של הארץ זה דבר מאוד יחסי יחסית לארצות מסויימות בעולם. ב. ישראל היא ארץ מוכת טרור, קסאם ובעלת מנהיגים כושלים שאפילו לא לוקחים אחריות על מעשיהם. אז למה שיבואו? למען האמת, זה כבר מתחיל לגרום לי למחשבות...

isilme

New member
../images/Emo205.gifאני שמחה שזה גורם לך למחשבות ../images/Emo13.gif

אני לא מדברת על היופי שבארץ מבחינת הנופים, כי כמו שאמרת, יש להם את כל נפלאות תבל ליד הבית.. (במיוחד דרום אפריקה..
) תסביר להם את החשיבות של הארץ מבחינת הציונות (אני לומדת את זה בהיסטוריה!) את המשמעות של אי"י לעם היהודי, את היחודיות שבה. אמנם ישראל הי מדינה, מוכת טרור, קסאמים, ערבים, עוני, מלחמות, הנהגה כושלת, אלימות רציחות וכו'... אבל לא רק! יש כאן המון דברים טובים שאפשר להתמקד בהם (אני בכיף יכולה לעזור לך עם זה...) אתה יפכול להראות להם את הדברים היפים שיש באי"י, ובעמ"י. ושוב, שיהיה המון בהצלחה, אם תצטרך חומרים אני מוכנה בלנ"ד לחפש.

לשעברתי

New member
אשמח לכמה דוגמאות

אבל רצוי מאוד שהדוגמאות האלה יהיו טובות מספיק כדי לגבור על כל הסיבות השליליות שבמדינתנו. למה לדרום אפריקאי שיש לו שקט ושלווה במדינתו הרחוקה ירצה לעלות לבלאגן הנצחי של ישראל? אמנם הוא יהודי, אבל מה זה משנה לו....? הוא ישאר אותו יהודי גם שם...

זהו שלא

לדעתי הוא לא ישאר אותו יהודי גם שם, וזה מה שיש להסביר לו... החשיבות של המדינה ליהודים [ועל זה יש המון מה להגיד
]

isilme

New member
../images/Emo205.gif

א. אם מדוב רבחבר'ה דתיים, אתה יכול להסביר להם את העניין של מצוות יישוב הארץ. ב. תספר להם על כל מה שהעם היהודי עבר עד שהוא הגיע למדינה הזאת. ג. בחו"ל יש אנטישמיות (כן, כמעט בכל מקום.) ד. זאת ארץ הבחירה, והקב"ה בכבודו ובעצמו בחר בה... צריך יותר מזה?

רוני13

New member
אממ...

אני נמצא פה(זאת ה-סיבה חחח...) אני חושב שאת/ה בכלל לא צריך/ה להסביר להם כמה הארץ טובה הם אמורים להיות פה בלי שום קשר לכמה שהיא טובה...זה לא מכרז פה שהם הולכים למדינה שמציעה הכי הרבה תנאים. הם אמורים להיות פה כי הם יהודים...הדבר היחיד שצריך להסביר להם זה שכל עוד הם לא פה הגאולה לא תבוא, אנחנו צריכים שכל היהודים ייתקבצו בחזרה לארצם. אם הם יגידו לך שהטיעון הזה לא מספיק-תגיד/י להם שאם זה לא מספיק אז שום דבר לא מספיק. וסתם משפט לא קשור אבל אולי תמצאו קשר חחח: "אל תגיד לאלוקים כמה הצרות שלך גדולות, תגיד לצרות שלך כמה גדול אלוקים!"

לשעברתי

New member
ראיתי את התגובות של כולכם פה...

אבל אני חושש שאם אהיה עד כדי כך דוגרי איתם, זה רק ירתיע אותם... האם הדרך לא צריכה להיות ברמיזות במקום בקביעות נחרצות? אסור לשכוח שהם באים ממקום אחר. מארץ אחרת. לפני כמה שנים היה לנו מפגש דומה, והיינו קבוצות מעורבות של חבר'ה מישראל ומארה"ב. אמרו לנו להגיד לדעתנו מה האידיאל בסופו של דבר, כל ישראל בארץ ישראל/חלק פה חלק שם וכו'. ו-3/4 מהקבוצות ענו שהאידיאל הסופי הוא בכל ישראל בארץ. כלומר זה אצלם באידיאל איפשהו, אבל כולנו יודעים מה המרחק בין הרצוי למצוי (ע"ע גוש קטיף). לא תמיד אדם נמצא במקום שהוא בא כרגע ומייד לממש את האידיאל. האם אני יכול להנחית עליו בבום את המצאיות הבדיעבדית שהוא נמצא?

לעניות דעתי אין מקום לנחרצות

זה רק יכול להתפרש כאגרסיביות לא נדרשת כי בסך הכל אנחנו מדברים פה על נושא מאד מאד רגיש.

לשעברתי

New member
אז מהי הדרך?

הבעיה נוצרת שאם נלך בדרך ישירה מדי - הדבר עלול להרתיע ולהפחיד, אבל אם נלך בדרך לא מספיק ישירה - המסרים לא בטוח יועברו בצורה חזקה מספיק... מה עם יום ירושלים, זה לא יכול להיות טריגר טוב לחיזוק הקשר? איך עושים את זה?

אולי משהו ברוח התקופה האחרונה

כאילו, נגיד לא מזמן היה את יום הזיכרון ויום השואה- אז אפשר להעלות מספר נקודות על הזכות שלנו על הארץ, הכמיהה אליה מהגלות, הצורך של העם במדינה ועוד נקודות כאלה. אח"כ היה לנו את יום העצמאות- אפשר להגיע לנושאים כמו- מעם לאומה, ראשית צמיחת גאולתנו, חשיבות המדינה בדורות קודמים ובדורנו אנו. ולבסוף- יום ירושלים- הקשר הכי חזק והכי עמוק שלנו אל המדינה, הדרך היסטוריה וכלה באומנות (בעצם, כל דבר שעולה על רוחך) ובקשר לדרך, כמו בכל דבר, אני חושבת שצריך למצוא את שביל הזהב, את האמצע.

תלוי בכיוון הדברים,

(סמויה אבל חייבת להגיב, הנושא קרוב ללבי :p) הרי ברמת העיקון המטרה של תפנית היא להכיר לחבר'ה האלה את הארץ. אני לא יודעת לגבי אנשים ספציפיים אבל בדר"כ מדובר בחבר'ה שלא בדיוק מבקרים כאן כל שני וחמישי ובכל זאת מרגישים רצון כלשהו לחזק את הקשר עם הארץ, או לפחות להכיר אותה, אבל עלייה היא לא תמיד בראש מעייניהם, לכן, אני הייתי פשוט מראה להם את היופי של הארץ, ומנסה לדבר איתם על ההרגשה שלהם כלפיה, והכל באופן מאד פרטני ויחידני, כלומר עם כל בנאדם בנפרד (עד כמה שזה מתאפשר כמובן) כי לכל אדם נקודת התיחסות שונה לארץ. יש את הדתיים יותר ואת הדתיים פחות (ואת הלא דתיים בכלל), כמו שיש את הציוניים יותר וכאלה שכמעט ולא. בכל מקרה, גם החבר'ה לא הכי מראים סימנים של עלייה, לא להתייאש, פשוט להכיר להם את הצדדים היפים של הארץ ואת הטוב שבה (בלי לנסות להתסיר את הרע, אנחנו לא מנסים לעבוד פה על אף אחד!) ולנסות ולהתחבב עליהם, תמיד הם יכולו להגיד "יש לי חבר מישראל" :p סוגשל סולידריות שתמיד מבורכת... אשמח לעזור בכלאופן!

בוודאי!

אבל מטיול של כמה? חודש? אפילו חודשיים! אפשר להחליט החלטה כזו גורלית? כמובן שעלייה זה כיוון שאיליו אנחנו חותרים אבל לא לכולם המילה "עלייה" מעבירה צמרמורות בגב ולגביהם נותרה לנו האפשרות של אהבת הארץ וקשר רציף וישיר איתה ("יש לי חבר מישראל..." זוכר?), קשר שאולי בסופו של דבר כן יגרום לעלייה, אבל לא ברמה המיידית. לכן, שוב אני אומרת, קשר פרטני עם כל אחד ואחד, זתומרת, באמת לנסות לראות מאיזה נקודת זינוק האדם ומגיע ומה ההתיחסות שלו לישראל מלכתכיה. הרי לאהוב את ישראל? הוא אוהב, השאלה מה אנחנו עושים עם זה עכשיו- או שמסנגרים על הארץ בכיוון דתי על ידי נימוקים כאלה או אחרים שקשורים למשולש המהולל (עם ישראל בארץ ישראל על פי תורת ישראל), או שמקדישים יותר תשומת לב לציונות ולאהבת הארץ באמת ממקום אמיתי וכן, אמוציונאלי יותר משכלי. ותזרום עם זה, לך עד הסוף, תשלב בין הדברים, אבל בסופו של דבר, תשאר בקשר עם החבר'ה האלה, כי יכול להיות שאתה הוא הקשר היחדי שלהם לארץ!

לשעברתי

New member
טיול של שנה.

עליה זאת לא החלטה שהם יכולים לקבל כעת, אלא רק לאחר שנים כשיקימו את ביתם. אף אחד לא מצפה שיעזבו הכל ויעלו לארץ. אבל מצד שני הרצון צריך להיות גם עליה של ההורים... קשר עם ישראל זה נחמד. אבל כידוע - רחוק מהעין רחוק מהלב. הסיכוי שקשר זה יחזיק גם בהמשך הוא לא גדול. אפילו אם מתאמצים... וגם אם כן - מה זה יתן להמשך חייו? לדעתי, אם עד עכשיו הוא לא החליט שהוא עולה ממה שהוא ראה פיזית בעיניו בארץ, בטח שהוא לא יעלה רק משיחות/אימיילים/מכתבים וכו' עם ישראלי אחרי שכבר חזר לשגרה שלו בחו"ל.

אפשר לעשות עליה לפני משפחה ובית כמובן

אפשר להקים פה את הבית, ואולי ככה להקל את המעבר (לפחות מנקודת מבטי) מה הקשר שלך אליהם? סתם חבר? מדריך? מארח? מאיזה נקודת מוצא אתה מגיע אליהם?

למעלה