יחס לזרים בסין

Reikan

New member
יחס לזרים בסין

רציתי לדעת, איך מתייחסים לזרים בסין? האם מתייחסים שם כמו לזרים ביפן?

Mei11

New member
אני לא יודעת איך מתייחסים לזרים

ביפן, אבל בסין ה"לאו-וואי" זה מעמד מאד מעניין להיות בו. אתה לא יכול לשכוח לרגע אחד שאתה זר, התגובות ברחוב הן בין בהייה סתמית לקריאות hello. בלונדינים כחולי עיניים, במקומות מסוימים, הופכים לאטרקציה של ממש. שחורי עור סובלים מהדיעות הקדומות שיש לסינים (ולא רק להם). מבחינה חוקית, זר לא יכול להפוך לאזרח סין, גם אם הוא מתחתן עם אזרח/ית סיני/ת. פעם היו גם חוקים ברורים לגבי התרועעות של סינים עם בני זוג לא סינים.

GnomeBubble

New member
same same but different...

אבל כן, גם בסין וגם ביפן (חוץ ממרכזים שורצי זרים כמו בייג'ינג או טוקיו כמובן), תראה הרבה מאוד אנשים שיבהו בך כאילו אתה חייזר ויתנו לך יחס כאילו אתה מינימום סלברטאי ברמה ארצית. זה לרוב נחמד ומשעשע, אבל אחרי זמן מה זה עלול להציק. אני לא יודע איך זה בשביל מה שגר הרבה זמן בסין - אולי זה כבר הופך למטרד.

TomerEp

New member
המבטים

אני בסין משהו כמו 5 ימים, ותאמינו לי המבטים, איזה מבטים, במקומות הפחות מתויירים(שאגב לא ראיתי לא סיני אחד) הם מסתכלים עלייך כאילו שטעית בכיוון, היום קרה לי מקרה ממש מצחיק, אני לומד סינית, ממש בהתחלה, אז ישבתי במקדונלד, וראיתי ששתי סיניות מדברות עליי, כל שנייה הן הסתכלו עליי, אז הבנתי שזה קשור לכרטיס הגרלה שמקבלים כשאוכלים ארוחה, אז אחרי איזה 5 דקות שאני יושב שם לידן ולא אומר כלום, אמרתי "יאו2 זי4 גר4 מה" "רוצה את זה" זה לפחות מה שהתכוונתי להגיד חחח, והן התפקעו מצחוק, אחת מהן לא יכלה להפסיק לצחוק במשך 3 דקות, זה היה גדול, הן היו בטוחות שאני ידעתי על כל מה שהן דיברו אז הן התחילו לדבר איתי סינית ולא היה לי מושג מה הן אמרו, אז אמרתי "בו2 מינג2 באי2" חחחח זה היה קטע גדול! אני חייב ללמוד סינית יותר רציני... יש לי את המדריך הזה, אבל אני יכול להגיד להם דברים, וכשהם עונים לי אני לא מבין מה הם אומרים..

למעלה