יחס השוטרים

• פותח הנושא lr22
  • פורסם בתאריך

lr22

New member
יחס השוטרים

אני מתנדב במשמר כבר 12 שנים. בהתחלה בראשל"צ, היום בערד;גררתי אפילו את אישתי למשמר, כל זה כי אני משוכנע שבלי המשא"ז אין למשטרה סיכוי למלאות את התפקידים המוטלים אליה והנפגעים הראשונים יהיו האזרחים. צורת העבודה המשטרתית שונה בשתי הערים אך דבר אחד דומה לחלוטין: היחס המזלזל של השוטרים כלפי המיתנדבים. יש למישהו הסבר ליחס הזה?

שלום30

New member
זו תופעה די מוכרת וההסבר

נתקלתי בתופעה זו בהרבה מקומות ואני מניח שההסבר לתופעה הוא כזה. השוטרים יוצאים מתוך הנחה שמולם עומדים אזרחים שאין להם ידע רב והכשרה ראויה בנהלי המשטרה וכל הכרוך בכך. השוטרים חושבים שהם ורק הם יכולים לבצע את העבודה בצורה הכי טובה (כי הם הרי למדו את זה ויש להם נסיון). השוטרים מודעים לכח שהם מחזיקים ביד בצירוף תעודת המנוי שלהם, האקדח והמדים. השוטרים יכולים להרגיש מאוימים כאשר מתנדב מצליח לבצע עבודה טובה ולעזור להם בעזרה של ממש. (זה מוריד להם מהכבוד וגם מלחיץ אותם איך הם לא הצליחו ככה) גם אם זה לא קרה בשטח הם יהיו מוטרדים מעצם הרעיון שזה עלול לקרות ואז יוקרתם כשוטרים תפגע עמוק בליבם ובלב הציבור. לשוטרים מסבירים שהמתנדבים הם רק כח עזר שולי ולתפקידי משנה לא מועדפים. יש מתנדבים שדוחפים את אפם עמוק מידי לצלחת ואף על פי שהם מצליחים לחדור לעובי קורת המשטרה, אולם בלב השוטרים נוצרת דחיה (דיסטנס) לאותו מתנדב ולמתנדבים האחרים, אע"פ שהם לא מגרשים בגלל סיבות שונות את אותו מתנדב שתקוע עמוק אצלהם בצלחת. אלו הסיבות העקריות לפי דעתי, אני מניח שיש עוד הסברים לתופעה.

lr22

New member
יחס השוטרים

אני מסכים איתך לגבי הבט הפסיכולוגי, השאלה שלי היא למה אין טיפול, ברמת הפיקוד, לשוטרים ( הצגת המצב והרצאות) ולמה לא מכינים את המיתנדבים לקראת התופעה (בשלביההתנדבות הראשונים) וכך תימנה נשירה מיותרת של מיתנדבים. אני רוצה להגיד לך שאני, בחודשים האחרונים, בהתחלתי לקבל מסימות של אור ירוק, בלבד, כדי לעבוד רק עם מיתנדבים.

or_k

New member
בכל תחנה זה כך

לצערנו בכל תחנה היחס אותו היחס, ואין דבר שישנה את זה. מספר פעמים דיברנו עם הרמק"מ, ולמרות טיפול שישי מצדו, היחס נשאר אותו יחס. לדעתי ללא מתנדבים המשטרה הייתה "פושטת רגל", כי ללא מתנדבים אין מחסומים, אין עזרה בסיור תחנה, ומספר הניידות היה יורד בשליש! אצלנו בתחנה יש שוטר שנראה ממש שונא מתנדבים, מקלל אותנו ובגל מקניט אותנו לא פעם. היחס שלו מרגיז, אבל הפסקנו להתייחס אליו, והוא רואה יחס דומה בחזרה. פגישה אצל המת"ח תקבע מחר לשיחה על הנושא הזה, ונראה מה יהיה הלאה. אל תתיחס לשוטרים המזלזלים ברצינות! שיהיה לך בהצלחה!

or_k

New member
אוף!

יצא לי שישי וזה בכלל אמור להיות אישי

lr22

New member
יחס השותרים

כבר הינו בסרט הזה - זכינו במת"ח פוליטיקאי

אפיגר

New member
יחס לא נאה?

בדרך כלל היחס משתנה משוטר לשוטר ושוטר שלא מתייחס אליך יפה גם לחברים אחרים מחוץ למשטרה הוא לא מתייחס יפה, המת"ח הקודם היה תולה כזה שוטר אבל המת"ח העכשוי אמר לי לרדת מזה, והסביר לי מה שהוא הסברתי לעיל, כמו"כ מתי שאתם נתקלים בשוטר ביחס מזלזל תפנו לראש הקבוצה שלו תסבירו לו את זה בקצרה ושידע שאם זה ימשך לא היה לו מתנדבים בקבוצה, בגלל זה מה שקורה בדרך כלל באופן אוטמטי, מתנדב מספר למתנדב. ביום חמישי האחרון היה אירוע של חפץ חשוד החבלן ביקש סיוע בקשר והקצין שלח אליו מתנדבים נוער וקלאסי בגלל שזה היה במקום הומה הוא לא יסתדר עם המתנדבים וביקש סיוע של שוטרים ולא מתנדבים, חמתי עלתה משום שבאותו רגע היו שתי ניידות של שוטרי ית"מ וששה מתנדבים על מדים עם נסיון של שנים בכל האירועים, הוא לא יכל להעזר בהם? א"א לסמוך עליהם? עשיתי קצת בלגן ראש הקבוצה התעצבן, נפגשתי איתו וקבלתי את התנצלותו וביטון היחיד החבלן מחולון, אני מחכה לתגובה האם דרישת החבלן היתה מוצדקת?

צביקוש21

New member
זה לא כך בכל תחנה !!!!

זה לא בסדר להכליל את כל התחנות!!!! אני מתנדב כבר 7 שנים במשטרת פתח תקוה ואני רוצה להגיד לך שהיחס של השוטרים של התחנה למתנדבים הוא ראוי לציון ונותנים לנו את כל הכבוד והסיוע שאנחנו צריכים כולל פידבק כשצריך! אז אל תכליל את כל התחנות!

אפיגר

New member
תשובה

לא דיברתי על תחנות דיברנו על שוטרים ספציפי ואישי, אם היחס אצלנו לא היה טוב באופן כללי הייתי עוזב, שלום לך.אפינגר

מתנדב

New member
אין לי הרבה מה להוסיף, מעבר למה...

שכבר נכתב פה, ואני חושב שכל מה שנכתב זה נכון מאוד. בעיקרון ישנם שוטרים שמסתכלים עליך מלמעלה, שהם הבוסים ואתה עובד אצלם, זה ממש לא בסדר היחס הזה, והם מרגישים שאם אתה מנסה להעיר להם משהו, הם מסתכלים עליך בצורה כזאת, כאילו מי אתה שתעיר לנו?. אבל זה רק בודדים ולא כולם.

תגוהתי בקשר לזה

הייתי שנתיים מתנדב בתחנת ראשל"צ ב (ש"מ) בסיס מגובש מישפלתי וכיף להיות שם -נכון ביחס של החלק מהשוטרים של ראשל"צ מצוין -יש חלק שנותנים יחס סליחה על הביטוי "שןןה לתחת". היה ראש קבוצה-היה לו אייקיו גדול היה שונא אבל מה זה שנוא תמיתנדבים היה מוכן לשים להם כדור בראש. הוא היה ממורמר בעצמו- בן אדם מגעיל בצורה גועלית שאף פעם לא ראיתם-כיום הוא לא ראש קבוצה. אחי-אתה לא צריך ךהתרגש מהם- ה ם צ ר כ י ם א ו ת נ ו- תכניס את זה לראש בלעדכם המשא"ז לא היה קיים לא היה מתפקד כלום כ ל ו ם! הייתי מתנדב גאה בתפקיד שהיה לי שירתתי כשנתיים-הם היו כמו המישפחה שלי. עד עכשיו אני שומר איתם על קשר טוב. אל תתנו בחיים שאיזה שוטר זוטר או ראש צוות שיתפס עליכם. שיהיה לכם המשך יום נעים שוטר82

or_k

New member
יש שוטרים ספציפיים

ובודדים שעושים שם רע כמעט לכל התחנה וזה מה שחבל!

למעלה