יחסי מטפל מטופל

יחסי מטפל מטופל

מה עושים כשמתאהבים בפסיכולוגית שלך???? ועד כמה זה יכול לפגום בטיפול??

marcelo majlin

New member
חתולת לילה

חתולה שלום זה תהליך טבעי לפעמים שקורה בטיפול שהמטופל מתאהב במטפל שלו או מעריץ אותו חשוב לדבר על זה בטיפול וללמוד מה התכונות או הדברים שהביאו לכך שתתאהבי בפסיכולוגית שלך מרסלו

marcelo majlin

New member
חתולה

גם אם זה אשה ואשה לא רוצה לסבך אותך כל כך אבל בכל אחד מבני האדם קימים שני המינים מבחינת מבנה נפשי ואנחנו בהתפתחות שלנו מפתחים הזדהות ואפנמות של המין החזק אצלינו טוב אני לא אסבך קיים מצב שאשה מתאהבת בפסיכולוגית כי גם יכול להיות שהתאהבה בדמות שהיא מיצגת או שהאהבה בה במקום לאהבת אם שהמטופלת חווה את הפסיכולוגית כהאם האידאלי וכ... וכאן תמונה התשובה השניה כדי ללמוד מה מושך אותך מהפסיכולוגית כדי לעזור לך בטיפול קצת הסתבכתי אבל מקןןה שתביני מרסלו

../images/Emo108.gif

קודם כל בכלל לא סיבכת אותי את מוזמנת להסביר לי גם במונחים מקצועיים אם לא אבין אשאל... אבל האם את אם האדיאלית מדמיינים כאובייקט מיני?? עכשיו באמת היה קטע מסובך האם הבנתי נכון .. צריל ללמוד מה מושך בשביל לדעת מה חסר או מה לחפש אצלי?? או איזה בן או בת זוג לחפש???

marcelo majlin

New member
שאלה טובה

חתולת זה נכון איך לפתוח את הנושא עם הפסיכולוגית זה קשה אבל לא יותר קשה מאשר לפתוח נושאים אחרים ועשית ככל שהיה לך יותר בטחון בטיפול זה גם יגיע את לא חיבת עכשיו מרסלו

גרא.

New member
בטיפול,לנוכחות המטפל,יש השפעה..

מכרעת על מהלך הטיפול.מסתבר,כי לצד מחשבות וחוויות מעברו של המטופל,משתחזר לו יחסו הייחודי של המטפל.כלומר,יחסי המטפל למטופל,מהווה איזה שהוא חזרה על מתכונת מסויימת של יחסיו עם דמות,או דמויות משמעותיות עבורו,מעברו הקודם,כמו עם אביו,אימו,אחיו,ואחרים.זהו תהליך המכונה העברה, (טרנספרנס).המטפל עשוי להופיע בדמיונו של המטופל כיודע כל,כאילו יש לו את כל הידע בעולם בכלל,ואת כל הידע הנוגע לבעיותיו של המטופל,בפרט. עם התקדמות הטיפול,המטופל ילמד שהנחה זו היא רק אשלייה,או פנטסיה.ושהידע טבוע בעצם,בו עצמו.האתיקה של המטפל היא שלא לאמץ את האשלייה,ולאפשר למטופל להתנתק ממנה הדרגתית.טרנספרנס הוא לפיכך סוג של אהבה,כפי שאת חשה חתולה,ותפקידה של המטפלת שלך הוא לשים סייג,גבול לאותה אהבה (למשל דרך התשלום עבור הטיפול..)הטרנספרנס,עשוי מאד לקדם את הטיפול,ומאפשר את התפתחותו,על ידי כל שהוא משפיע בסופו של דבר על הלא מודע של המטופל.אבל עלולות להיות לו גם השפעות שליליות על מהלך הטיפול,כי בניגוד לנאמר מקודם,הוא עלול לחסום את הלא מודע,וליצור למשל תלות לא רצוייה של המטפל במטופל.ומכאן לסכום,את יכולה להבין שיש פונקציה חיובית ומגמתית לעובדה שאת "התאהבת" בפסיכולוגית שלך.אלא שזו אינה התאהבות במובן המקובל של המילה,ואין זה כלל משנה אם את חשה שאת אוהבת אותה כאשה..וז התאהבות שהמטפלת שלך מאפשרת לה לזרום,כדי להשיג כנראה דרכה מטרות טיפוליות כאלה או אחרות.אין ולא יהיה לזהגוון מעשי,או מיני ל ממש.זה נוגד את האתיקה המקצועית של הפסיכולוגים,וגם אסור לפי החוק.כפי שהבנת,בהרבה מקרים, תהליך הטרנספרנס,עשוי להועיל מאד במהלך הטיפול..כמובן שאת יכולה לדבר על רגשותייך עם הפסיכולוגית שלך..את יכולה לדבר על כל דבר.היא תבין,ותדע להגיב נכון.

טרנספורמציה אמיתית../images/Emo26.gif../images/Emo160.gif

תודה על המכתב ארוך ומפורט... אז אכן אני חווה טרנספורמציה אמיתית ממש לפי הספר בהתחלה חשבתי שהיא קוראת את מחשביתי ובאמת בעלת יכולות מיוחדות אחר כך אתהבתי בה עכשיו קלטתי שזו סתם פנטזיה וויתרתי אליה...אבל פתחתי בפני עולם חדש עולם שלאבה אישה לאישה ואכן מימשתי אותה ויש לי חברה והיום אני מאושרת אלי זה הקונפליקט שהיה בי עמוק בפנים ממזמן... עדיין לא סיפרתי לה על הרגשות שלי כלפיה אבל היא יודעת שאני מסתירה דברים וכל פעם מנסהלעלות ולברר אבל אני לא מצליחה לומר לה... אבל כרגע אני מרגישה שהיא יודעת והיא בכיוון לפתוח את זה וזה אולי יקח 5 -7 פגישות וכמה שפסיכוטרפיה דינמית יכולה לעזור לבן אדם..... מומלץ לכולם

למעלה