יחסי מטפל-מטופל

יחסי מטפל-מטופל

אני רוצה לפתח את הדיון בנושא, כי אותי הוא מעניין, "מהצד השני". השאלה שלי היא כזאת: מה קורה כשהמטפל אוהב את המטופל, אולי ברמה שקצת חורגת ממה שמקובל בקשר טיפולי? איפה עובר הקו?? אני שואלת את השאלה כמי שמתנסה בטיפול בהילינג מזה מספר חודשים. המפגשים הם בני 50 דק', בתדירות של אחת לחודש (פלוס-מינוס). אמנם גם למטפלת שאליה אני הולכת, וגם לי, ברור על פניו שיש לה המון מה לתת לי, אבל היא לא יכולה להיות חברה שלי, או משהו בסגנון. מאחר שאני עצמי אשת מקצוע העוסקת בטיפול (עבודה סוציאלית) זה מובן לי מאליו. אני לא מצפה ליותר ממה שאני מקבלת בטיפול. אולי בגלל זה נראה לי כ"כ מוזר שהיא קוראת לי "מתוקה" כל פעם שאנחנו נפגשות (או כשאנחנו משוחחות בטלפון)- היא קראה לי "מתוקה" כבר בשיחה טלפונית שהיתה לנו לפני המפגש הראשון, וזה עוד לפני שהיא ראתה אותי והכירה אותי. איך ניתן להסביר את זה? זה לא משהו שמוכר לי מהטיפול ה"מסורתי". כלומר, אני לא אקרא למטופלים שלי "חמוד", או "מתוק", מה עוד שאני צעירה מרובם בכמה שנים. וחוץ מזה, לדבר ככה נראה לי לא לעניין, לדעתי בגלל שמספיק שהקשר מלכתחילה לא שוויוני, לא צריך להוסיף על זה. אז מה אתם אומרים? מה כדאי לי לעשות?? איך מסבירים את הסגנון הזה של המטפלת שלי- האם זה סתם סלנג וצורת התבטאות, או שזה כבר מעבר ועלי לפתוח את זה איתה. לא שזה נורא מטריד אותי, זה סתם מביך, אבל לא יותר מזה. מכל מקום זה נראה לי מוזר. אשמח לשמוע תגובות.

שמש א

New member
לדעתי

נראה לי שבמקרה הזה, אם היא אמרה את זה עוד לפני שנפגשתן לראשונה, מדובר בסלנג חסר משמעות ערכית, אך אולי תנסי לברר את העניין עימה. אם את מאושרת מהמטפלת הזו והדבר היחיד שמפריע לך הוא האימרה "מתוקה", תעלי את הנושא על-מנת לברר את משמעות ה "מתוקה" כלפייך לעומק, מה שיפתור אותך מקושיות מיותרות וייתן לך חופש להיות מטופלת, ללא מחשבות הפוגעות בך ובאיכות הטיפול. מנסיוני, קורה כי מטופלים מעלים דברים המפריעים להם או מטרידים אותם, גם אם הם מביכים, ואנו בודקים את הדבר יחדיו, בניחותא, זה תמיד יוצר אוירה נינוחה יותר אצל המטופל. ואולי בכלל היא מבחינה כי משהו מטריד אותך, אך לא רוצה להביך אותך ולשאול...

tanka

New member
מילים

מסכימה עם שמש מילים הן רק מילים, כל עוד הן לא פוגעות בך או חודרות לפרטיות שלך בכל צורה שהיא. המטפל שלי היה קורא לי כפרה כל הזמן וזה לא הפריע לי כלל, זאת היתה פשוט עוד גישה שלו כדי לגרום לי לצאת מהכונכיה שלי. בקיצור, זה מאוד אינדבידואלי ואם את מרגישה לא נוח עם זה, ספרי למטפלת שלך ואני בטוחה שהעניין ייפסק.

freearth10

New member
קשר שיוצר מתח - לא בריא ל|../images/Emo101.gif

אבל קשר על בסיס שמעבר לשעות הטיפול - הוא רק מפרה את הטיפול. נותן למטפל עוד אפשרות להכיר את האדם שמאחורי המטופל. כמובן שברגע שעוברים איזשהו קו אדום בו מעורבים רגשות שונים יעלה המתח ויפריע לטיפול. אני לא אשפוט מישהו רק בגלל שהוא קרא לי מותק, או חמודי, אך אם זה מביך אותך - את צריכה לדבר עם המטפלת. אני ממש לא מקבלת את הדעה שמטופלת לא יכולה להיות חברה שלי. ושוב החברות הזאת לא יכולה להיות חברות שיש בה איזשהו מתח תחרותי וכו. עם רוב המטופלים שלי אני יוצרת יחסי חברות שעוזרים לי מאוד להגיע לעומק אליו לא הייתי מגיעה ללא הקשר הזה. מאיה

זה מה שמבדיל קשר טיפולי ברפואה

המשלימה, מקשר טיפולי "מסורתי". חוצמזה, תודה על ההארות שגרמו לי להשכיל ולהבין טוב יותר איפה אני עומדת בנושא הזה.

אני חייבת לציין

שהגישה שהצגת לגבי יחסי מטפל- מטופל מפתיעה אותי. לטובה, כמובן (!) שוב, זה בגלל שאני באה מתחום הטיפול ה"שמרני", שם הקודים והסטנדרטים בנושא הזה הם מאוד מאוד ברורים, ואפילו מעוגנים בקוד אתיקה. הייתי רוצה לדעת איך באים לידי ביטוי יחסי חברות עם מטופל, מנקודת מבטך. לגבי מה שאני חשה כלפי העובדה שהיא קוראת לי "מתוקה", אמנם אמרתי שזה מביך, אבל עוד לא בדקתי עם עצמי לעומק מה זה באמת עושה לי. אני מאמינה שזה יעלה בטיפול בזמן הקרוב... בכל אופן, תודה על ההארה.

מבחינת האתיקה,

אם את מתחילה לקיים יחסים עם מטופל/ת אפשר לתבוע אותך על ניצול לרעה של מעמדך, בזמן שיש בו פגיעות נפשית.... אם את מרגישה את מה שאת מרגישה, אולי, כדאי לעבור הכשרה שתכוון אותך ליצור יחסי מטפלת מטופל/ת משיקיים.

למעלה