יחסי יצורים

Serpent Axis

New member
המשך

<אנשי זאב למשל הם גזע נפרד לחלוטין מערפדים ויהיה ראוי אם תענה לפחות על הנקודה הקטנה הזו עליה יש לך דיעה. במשחק שלך פגשת אנשי זאב ונתקךת בגישה גורפת כלפיהם מצד החברה הערפדית שלך. תתייחס לזה לפחות.> אפשר לקרוא לזה ככה. אפשר גם להגיד שהם מין נפרד לחלוטין מבני אדם (האומנם?), לכן גם מערפדים. אבל בגלל שלא קראתי את Werewolf: The Apocalypse (כן, הם קצת הורידו אותו מהמדפים והפסיקו את הייצור שלו עד שיצאתי מהצבא, אז לא ממש הייתה לי הזדמנות לעשות את זה), באמת אין לי מה להוסיף אלא רק מנקודת המבט של הערפדים ששיחקתי והערפדים שהם מכירים. בעיקר מה שרוב הערפדים חושבים עליהם זה "אוי ואבוי" ומעדיפים לחשוב עליהם כמה שפחות. הרבה ערפדים אחרים חושבים קצת אחרת, מתעניינים בהם אפילו, מנסים לדבר איתם. לפעמים, הם אפילו מצליחים, גם אם הם רק משיגים הסכמים זמניים או אפילו שיתוף פעולה וידידות לטווח ארוך יחסית (לפי מה שהבנתי, הם מזדקנים, ערפדים לא). יש מעט ערפדים אחרים (אני מבטיח לך ש99% מהם שייכים לשבת) שאפילו צדים אנשי-זאב. מחפשים אותם, רודפים אותם ומחסלים אותם (וכן, זה אפשרי - לפעמים יש כמה הקרבות שצריכות להתבצע בשביל זה, אבל אם הערפד מאמין שזה שווה את המחיר...) שלא לציין מטורף לחלוטין. שוב, יחס תלוי באינדבדואל. אין מועצה ראשית לענייני יחס מאוחדת שמכתיבה לכל הערפדים בעולם איך להתנהג. <כולם טפיליים בלי יוצא מן הכלל> האם ערפדים בבסיסם הם סוג של טפיל? בהחלט, הם חייבים להתקיים מדמם של בני אדם וחיות אחרות. האם כולם טפילים? כל היצורים העל טבעיים? כן, כמו שכל הרומנים גנבים - הנקודה שלי ברורה מספיק עכשיו?

Nihau

New member
כולם אכן טפילים- לפי הגדרה ביולוגית

רומני גנב- הגדרה חברתית וסטריאוטיפ. ערפד טפיל על בני אדם- הגדרה ביולוגית גרידא. כך גם לגבי כל שאר הגזעים העל-טבעיים כפי שציינתי במפורט בהודעה הקודמת. כהגדרה- אם בני האדם היו מסולקים מהמערכת כל היצורים העל טיבעיים היו מתים או שקיומם היה מתבטל מחוסר הצדקה (במקרה של הdivines) אם תסלק כל אחד מהגזעים העל טיבעיים (או את כולם) בני אדם ימשיכו להתקיים ויחיו טוב יותר- בהעלמותו של טפיל קטלני למחצה ונושא מחלות. בהודעה הארוכה הקודמת שלך לא התייחסת לגזעים האחרים של העל טבעיים בעולם החשיכה אלא שוב נשארת בתוך גבולות אותו הגזע - ערפדים- ואז כמובן שאין גזעים ויחסים בין-גזעיים. יש 13 ומעלה שבטי ערפדים. הם כולם ערפדים. זה אותו הגזע. בדיוק כמו שלא נקרא ל12 שבטי ישראל גזעים שונים כי כולם בני אדם ויתרה מכך כולם "עם סגולה" ולא "גויים". שזו המקבילה להבדל בין ערפדי אירופה וערפדי המזרח הרחוק, אם תרצה לרדת לרזולוציה הזו. יש ערפדים שמתאמצים מאוד לא להיות טפילים על החברה האנושית או בכלל- מי כמוני יודעת כיוון ששיחקתי ערפדית גנגרל\סלוברי כזו שניזונה מדם פרות בלבד. היא לא שרדה בעולם החשכה. היא החזיקה מעמד רק 7 שנים מתוכם 5 הייתה תחת חסות ישירה של הsire שלה -נעולה בביתו ומוגנת - ורוב שאר השנתיים התבודדה הרחק מהחברה הערפדית. בטווח הארוך היא הוכיחה שהמאמץ לא השתלם והדרך בה היא בחרה לא הייתה השרדותית, זמן קצר לאחר שהיא נחשפה לתוך העולם הערפדי באמת ובתמים ונאלצה לנטוש את האשלייה שהיא יכולה לחיות כבת אדם שרק שותה דם פרות היא מתה מוות סופי. תסכים איתי שלשחק ערפד כ"בן אדם בעל טעם מוזר בקולינאריות" זה לא באמת לשחק ערפד. ערפד הוא יצור על טיבעי ששואב מוסר ושורשים מהתרבות האנושית אבל הוא אינו בן אדם. האנושיות בערפד היא מה שהופך אותו לכל כך מפלצתי. שורה תחתונה, ממה שכתבת בהודעה הנ"ל הבנתי שאין לך מושג ברור גם לגבי אנשי זאב, אולי למנחה שלך באותו משחק יש פוליטיקה מסועפת בנויה מול הגארו אבל לך כשחקן לא יצא להשתפשף מולה. כמי שנושא את דגל הVTM\VTR באמת שאין הצדקה להעביר במשחק את המיקוד מהערפדים האהובים לאנשי הזאב.

מירטל

New member
שאלה מטומטמת לגמרי

של מישהיא שלא ממש מכירה את עולם החשיכה ( ומעדיפה לברוח לכתיבה פה ולא באתרי חדשות) : יש שני סוגי התנשאות - הראשונה היא התנשאות שחצנית כמו רייסטלין שמעדיף להתעלל בנחותים ממנו, והתיאור שלך של עולם החשיכה, ככזה שרק לוקח מהעולם האנושי מתאים בדיוק להתנשאות הזו. השניה היא התפיסה של הרועה - הרועה שאמנם לא רואה בכבשים שוות אליו, אלא כיצורים חיים שהוא ניזון מהם וחי עליהן, אבל מטפל בהן ודואג להן. האם ההתנשאות הערפדית היא בהכרח מהזן הראשון ולא השני?

Nihau

New member
שתיהן

הסוג הראשון מופיע לרוב בין שורות השבת' הסוג השני מופיע לרוב בין שורות הקמארילה

Serpent Axis

New member
שוב, זו ראייה מכלילה

<<ם בני האדם היו מסולקים מהמערכת כל היצורים העל טיבעיים היו מתים או שקיומם היה מתבטל מחוסר הצדקה >> אני דווקא חושב אחרת, בהתחשב בעובדה שככל שהערפד מזדקן דם אנושי פחות מזין אותו ופחות טעים לו - אבל הוא עדיין יכול ליזון מדם ערפדים ויצורים אחרים (שנעשה יותר טעים לו)... מי מפחד מסבא? <<אם תסלק כל אחד מהגזעים העל טיבעיים (או את כולם) בני אדם ימשיכו להתקיים ויחיו טוב יותר- בהעלמותו של טפיל קטלני למחצה ונושא מחלות.>> זה שערפדים ניזונים מדם אנושי לא אומר שכל בני האדם היו שמחים לחסל אותם והיו חיים יותר טוב בלעדיהם. יש ערפדים שהם דווקא מועילים או לפחות שואפים להיות כאלה, להשתמש בכוחם "לטוב" וכל זה. נכון, הם בד"כ לא שורדים הרבה זמן, אבל יש קומץ שכן. ישנם גם ערפדים שדואגים לבנות קהילות של בני אדם שיהיו תלויים בהם, בסופו של דבר. <<בהודעה הארוכה הקודמת שלך לא התייחסת לגזעים האחרים של העל טבעיים בעולם החשיכה אלא שוב נשארת בתוך גבולות אותו הגזע - ערפדים- ואז כמובן שאין גזעים ויחסים בין-גזעיים.>> את כנראה פספסת את הנקודה בה אמרתי שהיחס בין היצורים העל טבעיים השונים (בין ערפדים לבין עצמם ובין ערפדים לבין אנשי זאב ובין ערפדים לבין שדים ובין ערפדים לבין... דברים אחרים) אינו קבוע ואחיד. הוא משתנה בהתאם לאינדבדואל. <<תסכים איתי שלשחק ערפד כ"בן אדם בעל טעם מוזר בקולינאריות" זה לא באמת לשחק ערפד. ערפד הוא יצור על טיבעי ששואב מוסר ושורשים מהתרבות האנושית אבל הוא אינו בן אדם.>> מסכים, אבל אני עדיין לא מסכים להגדרה של ערפדים כ"גזע".אמת, ישנם ערפדים שקשה להגיד עליהם שהם "בני אדם" או קרובים לזה, אבל ערפדים הם יותר מצב של בין חיים למוות מאשר גזע נפרד לחלוטין. <<האנושיות בערפד היא מה שהופך אותו לכל כך מפלצתי.>> מסכים. <<שורה תחתונה, ממה שכתבת בהודעה הנ"ל הבנתי שאין לך מושג ברור גם לגבי אנשי זאב, אולי למנחה שלך באותו משחק יש פוליטיקה מסועפת בנויה מול הגארו אבל לך כשחקן לא יצא להשתפשף מולה.>> נזכיר גם שאני לא בטוח בכלל שזה היה איש זאב מה שולנטין שלי (הדמות ששיחקתי בזמנו) נתקל בו ותגובה נגררה כתוצאה מתגובת היצור הבלתי מזוהה הזה. <<כמי שנושא את דגל הVTM\VTR>> אני מתנגד נחרצות לדואליות הזו, אני שחקן VTM ולא נושא דגל של שום VTR. מבחינתי VTR הוא אוסף ממוחזר של השיטה הקודמת ותו לא. <<באמת שאין הצדקה להעביר במשחק את המיקוד מהערפדים האהובים לאנשי הזאב. >> מיקוד? לא. לפעמים אפשר לערב אנשי זאב, אבל מנחה צריך לדעת מה הוא עושה כשהוא עושה את זה. אותו דבר תקף לכל יצור על טבעי אחר.

Nihau

New member
אתה מסתכל מקרוב מידי לפעמים

מבחינה פיסית קניבליות, כצורת התזונה היחידה האפשרית, בסופו של דבר תכחיד את הגזע מרעב. בסוף ישאר לך ערפד סופר זקן וסופר חזק ולגמרי ללא אוכל. גזע של פרט אחד זה לא בדיוק זה. טורפי על עדיין נשענים על בסיס של טורפים וצימחוניים. אלא אם יש אל שבא לו לתת קצת מן אדום לערפד הזקן המסכן כי פרט לאלים לאף אחד אין יכולת יצירה יש מאין. פיסיקה פשוטה. הערפדים שתיארת הם לא הישרדותיים או שהם פשוט טפילים חברתיים בסקלה גדולה יותר מהטורף-נטרף הרגילים, הם הפכו לרועים אבל זה לא משנה את עובדת טפיליותם על הנטרפים שלהם. אל תשכח הסיבה שהם אינם טורפים אלא טפילים היא שהם לא הורגים את הפונדקאים. VTR- טוב כתבתי את ההודעה הנ"ל לפני השיחה אתמול. לפיכך הרי התנצלותי. VTM it is

Ihavenonick

New member
Ravenloft שייך למו"ד מחברת Wizards

במילים אחרות זהו עולם מערכה. ואילו עולם החשיכה World of Darkness - WOW הוא העולם שבו כל שיטות המשחק של חברת White Wolf מתבצעות. אולי לא כל השיטות, אני לא כל כך בטוח, אבל לפחות הרוב.

אקסלטד מתרחש בעידן קדום יותר

המכונה "עידן הצער", אולי בגלל הצער שנגרם לי כשניסיתי לקרוא אותו.

JuffoWup

New member
ניסית לקרוא אותו בדיוק כמו שאני --

-- ניסיתי לקרוא את סטורמבריניגר. לעיין בו שלושים שניות בשירותים לא נקרא לנסות לקרוא.

שכחת שהוא היה אצלי שבועיים-שלושה

ובהחלט עיינתי בו. בעולם של אקסלטד יש משהו מאוד מעיק - הכל צבעוני מבחוץ ורקוב מבפנים, עושה רושם שכל מיני פסיכופטים עם תאורה מובנית מנהלים את העסק, ושאר בני האדם סתם נרמסים תחתיהם. מצאתי את הקונספט מאוד לא נעים.

מה שנכון נכון

העולם עצמו מאוד אפל מנקודת המבט המערבית, מבחינה תרבותית הוא שואב המון מהאנימה ורואים את זה.כל העסק מנוהל בערך כמו ווריאציה על יפן של ימי הבינייים-האצולה שולטת כי הם היחידים שיש להם "נשק", עושים בערך מה שבא להם לאיכרים, ועסוקים בתככים בלתי פוסקים בינם לבין עצמם, כאשר דמויות השחקן(בהנחה ואתה משחק את המשחק של ספר הבסיס, כסולר) הן הכוחות שמחוץ לסדר החברתי הקיים- הגיבורים המיתיים ו(לפעמים)הנבלים הנוראיים שכנגדם.

The Evil Rabbit

New member
אלה הידועים.

יש להם עוד משחקים, כמו אורפאוס (אין לי מושג מה זה), טריניטי ואברייט (או איך שלא קוראים לזה) שהם שתי נקודות שונות על ציר זמן אחד (נדמה לי) ואת WOWRPG שהוא ידוע, פשוט לא ממש מזוהה איתם.

ogmios

New member
חצי שייך

היה להם גם קו מוצרים שנקרא Dark Ages, שעסק באותו עולם בתקופת ימי הביניים המוקדמים (העת החשוכה). לעניות דעתי הקו הזה היה קצת פספוס, כיוון שהמשיכה של העולם הייתה בדיוק הקשר שלו לעולם שלנו. אבל לחובבי ההיטוריה ולמעריצים השרופים של עולם האפלה הוא היה די מוצלח.

Super Monkey

New member
רבע שייך

היה את קו המוצרים שנקרא Victorian ages שמתרחש באירופה בתקופה הויקטוריאנית שבה למעשה התרחשו האגדות המקוריות על דרקולה, פרנקנשטיין, ג'ק המרטש וכל שאר החבר'ה... אם רוצים ללכת על אימה hardcore מה שנקרא זו התקופה הכי טובה להפחיד אנשים. הבעיה של הקו הזה ושל Dark Ages היא שאתה צריך להיות קצת חובב היסטוריה כדי באמת להנות מהניואנסים הקטנים של אותה תקופה שבאמת הופכים את העסק למפחיד. באופן אישי Dark Ages נראה יותר מדי כמו גרסה אפלה של D&D. במיוחד בהתחשב בעובדה שברוב אירופה החוק השולט היה "צדק בידי החרב", שנתן תירוץ לכל פסיכופט להתרוצץ ו"לטהר" אנשים מהרוע שלהם - בדרך כלל על ידי עריפת הראש שלהם- מה שממש מזכיר את תסמונת הפלאדין על LSD שבה נתקפים לפעמים שחקני מו"ד.

The Evil Rabbit

New member
ד"א,

גם Ravenloft היה שייך ל-WW עד לא מזמן. חוץ מזה, ל-WW יש די הרבה שיטות שלא שייכות לעולם האפלה.

Ihavenonick

New member
מתי זה עד לא מזמן?

אני קראתי את סדרת רייבנלופט עוד מלפני 15 שנה. עוד אז זה היה שייך למו"ד.

למעלה