שתי תשובות
קודם אני אענה על השאלה שראיתי אותך שואל את הבלש "איך מתייחסים הגזעים אחד לשני במו"ד הקלאסי", כלומר, איך שרוב הספרים אומרים את זה: גובלינים ואורקים הם מטרד ומטרה לכל דמות שחקן בני האדם הם הגזע השליט בעולם בני האדם מכבדים את האלפים, אך האלפים די מתבודדים מהם הגמדים והאלפים חשדניים אחד כלפי השני, אינם שונאים אבל גם ממש לא חברים. את הזוטונים והננסים אף גזע לא לוקח ברצינות, אל הזוטונים בכלל מתייחסים כילדים. (הערה: כך אני מבין את הספרים, אני לא טוען שזה מדוייק וזו הייתה הכוונה) בעולם הקיים שלי העולם שלי זה העולם בו רצה הבלוקסיאה, ובו תשחק קבוצת המסנג'ר, ברגע שנתחיל: * בני האדם הם הגזע הדומיננטי * התרבות העלפית כמו שמוכרת לכולם נכחדה לפני כ800 שנה לאחר מלחמות שזכו לשם "מלחמת הקסם האחרונה" או "המלחמה לפני החורף הארוך" (אני משתמש בשם "עלפים" לתיאור הגזע הטולקינאי של עלפים גבוהים, סנובים, רציניים שחיים לנצח) * הגמדים הם כוח צבאי שיש להתחשב בו. * האורקים, לאחר שנים של קרבות, הגיעו למעמד שווה בין שאר הגזעים. הם נחשב גזע של לוחמי כבוד. * הגובלינים, שכולם מעריכים את היכולות שלהם לייצר כסף, לא בדיוק רצויים באף מקום, והם מחפשים מקום בעולם שיוכלו לקרוא לו "שלהם". הם לא הגזע המרושע והמציק שמופיע בעולמות הרגילים. * הזוטונים - אגדה שנעלמה יחד עם העלפים. * האלפים - (אני בוחר לכנות את הגזע כמו שהוצג בספרי מו"ד האדומים - היצורים האנושיים הנמוכים, הרזים והבהירים, שחובבים יין, מסיבות, זהב וקסם בשם אלפים) הינם תרבות לא מוכרת לשאר העולם, וסביר שיהיו מתחים במפגש הראשון בינם לעולם. * הננסים - אף אחד לא לוקח ברצינות, הם תמיד יהיו כינור שני לגמדים.