יחסי הפורום-אי"ל.

moribat

New member
יחסי הפורום-אי"ל.

לאור השירשור שהלך פה, החלטתי להציע משהו. היות וכבר אירגון אי"ל קיים, הייתי מציעה שנתאגד כולנו ביחד. אני חושבת שגם עלינו וגם על האירגון לעשות צעדים זה לעבר זה. והלכה למעשה- נכתבות פה תדיר הודעות שמבטאות מצוקות וקשיים יומיומיים הקשורים באפילפסיה.2 דוגמאות בולטות- סכנת פיטורין מעבודה לאחר התקף, וחובות עצומים למד"א, והקושי בהתמודדות מול האירגון.אני חושבת שבדיוק זה המקום של אי"ל להיכנס לתמונה, להציע דרכי התמודדות, בין אם באמצעות עזרת האירגון, ובין אם מתן "טיפים" לאנשים החברים פה, מה עליהם לעשות. מצד שני, כשכבר אלה הכותבים פה משתפים אותנו בקשיים, ראוי שייפנו ישירות ליוסי, ויבקשו את עזרתו והנחייתו.אני חושבת שהדבר ייצור אחריות משותפת, ויאלץ את 2 הצדדים ליצור דיאלוג, ויצירת פתרונות לבעיות, ואולי אף ניצור תקדימים לעתיד. יש בינינו פה בפורום בעלי אפילפסיה, חלקם מאוזנים, חלקם פחות. יש בינינו בני זוג של חולי אפילפסיה, הורים של, ו"שומעים חופשיים" שמתעניינים באפילפסיה.אני חושבת שאנחנו חתך רחב של בעלי עניין ואינטרסים בשיפור המצב שלנו עצמנו.הדבר יכול להוות כוח "אלקטורלי" עצום. הפורום הזה הוא בעצם "קהל היעד", "הלקוחות" של אי"ל.צריכים 2 הצדדים להיות באותו הצד.על אי"ל לפרסם עצמה ופועלה , לא רק במשלוח העלון לתיבות הדואר.מה באשר לפירסום פה באתר?? איך יידעו אנשים על שירותי אי"ל אם לא יהיו חשופים למידע?? ופנייה אישית אל עצמי, ואליכם, חבריי לפורום.לפני הביקורת כלפי אי"ל, עלינו לשאול את עצמנו עד כמה אנו רתומים באמת ומוכנים לעשות עבור ע-צ-מ-נ-ו.מילים, ביקורות, הצעות.עד כמה אנו מוכנים להחשף? כמה אנו מוכנים להתראיין? כמה אנו מוכנים להשתמש בקבוצות התמיכה? כמה אנו מוכנים ללכת עם אי"ל, כשקיימת בעייה אמיתית, ובנוסף לפנייה פה לחברי הפורום האמפטיים,אולי יש מקום להתחיל תהליכים ומאבקים לא פשוטים, שמחייבים הזדהות בשם מלא, "וללכת עד הסוף" כנגד מד"א, מקומות עבודה, ומה לא. יוסי, לאי"ל יש הרבה השגים.אפילו אני לא זוכרת מעט מהישגי אי"ל (ואני חברה באי"ל).למה לא לפרסם באופן קבוע מה קורה באי"ל? מה קורה עם ההכשרה המקצועית, למשל? צריך פרסום יומיומי, נוכחות והשתתפותך הפעילה כל הזמן (במסגרת הזמן המותיר זאת כמובן). חבר'ה- באי"ל יש דברים חיוניים עבורנו.דברים שיכולים לשמש את כולנו, כל אחד וצרכיו הוא. יוסי, אתה צריך להיות מעורב יותר פה.רובנו פה היום עתידים להיות חברי אי"ל מחר.תפרסם, תיחצן, תתערב, ותערב. אנחנו מצידנו, ניתנה לנו הבמה להגיד ליוסי מה אנו צריכים.מה אנו רוצים.מתי ואיפה אנו צריכים את התערבות ועזרת אי"ל. מקווה שכולנו נחשוב על זה, ונתקרב אחד לשני. אגב, האם האסיפה הכללית פתוחה גם לחברי הפורום? זו יכולה להיות הזדמנות מצויינת להקשבה הדדית.

moribat

New member
אגב...יוסי...אולי תגיע למפגש פורום

הבא? תכיר אותנו, מאחורי הכינויים..ונכיר אותך.. אולי הפורום יתפוס את המקום הראוי לו והחשיבות שלו באי"ל, וחברי הפורום יכירו במקום וחשיבות אירגון אי"ל בפורום, ובחיים.

הי

להודעתך הראשונה הצטרפתי עם כל הלב. בנוגע להזמנה, בלי לפגוע ביוסי, רצוי לאור המתחים וכדי למנוע הרגשה של אנשים שהפורום מגמתי, ואולי בגלל זה אנשים ימנעו מהפורום והמפגשים, כדאי למנוע זאת כרגע. מיפגשים כאלו עדיפים במסגרת אחרת.

יפעת 1 2

New member
על הקשר והדברים שנאמרו

קודם כל בעניין המעורבות של יוסי ואי''ל בכלל: אני חושבת שהיוזמה של העזרה,התיווך וההנחיה לגבי בעיות שמעלים כאן חברי הפורום (כמו שלימור ציינה),צריכה לבוא קודם כל מאי''ל, מעצם העובדה שאנשים מבולבלים שמפטרים אותם או משהו ולא כולם יודעים בדיוק מה לעשות ולאן לפנות ואיך להילחם,והתפקיד של אי''ל הוא ליזום את העזרה בראש ובראשונה, כי הם מבינים בזה יותר.כמו כן הדברים שדנים עליהם כאן מדי יום מחייבים, לפי דעתי, השתתפות תמידית ויום יומית של יוסי כחלק ממנהלי הפורום, וכחלק מארגון אי''ל. אני לא מוכנה שאי''ל יהיו שותפים דוממים בפורום. זו לא המטרה וזה לא לעניין.ואני גם לא מזלזלת בפעילות של אי''ל. שנית,רוזמרין דיברת יפה על מעורבות חברתית ואין ספק שצריך לעשות הרבה יותר ולהילחם בסטיגמות. פה אני חושבת שהיוזמה והמעשים צריכים להיות בשיתוף פעולה עם אי''ל ועם החברים פה. אבל כפי שלימור אמרה- צריך להיות מאוגדים ולחשוב ביחד-אם דגש על ה''ביחד''-האגודה והחברים כאן.

יפעת 1 2

New member
ועוד משהו...

הניסוח שלי אינו מזלזל באי''ל ובמה שהם עושים למען חולי האפילפסיה. ממש לא. חשוב לי להבהיר שאני מדברת רק על הפורום

rosmarin

New member
בלי שום קשר לאייל

לדעתי אנו צריכים לפעול בדרכנו בצורה שפעלנו עד כה העובדה שישנם פניות ישירות של אנשים עם בעיות מ"אייל" ואחרים אלינו והתיחסות אילהם אדם -לאדם רק מחזקת אותנו ומצביעה שאין תחליף לפורום כמות המידע הזורמת כאןלא מבישת שום אתר לדעתי יותר טובה מאתר של "אייל" לאחר עיון בו אנו יכולים בדרכינו גם לשנות סטיגמות עם כל הקושי עם נתארגן על משהוא עם קצת אמונה ורצון ראיתם עשינו דברים יפים,מה שלא קרה הרבה זמן אני מאמין שהזמן יעשה את שלו אני רואה שאנשים ב"אייל" מתחילים להבין לאיזה שינוי אנו זקוקים אני מקבל המון מסרים בעניין משם לכן רצוי שהמנהלים והגורמים האחראים יפנימו ולא ישארו מאחור וכדאי להם לתאם עמדות איתנו שנהיה גוף אחד להשגת מטרות יותר טובה או שפשוט טוב להם במצב להנציח את הנחשלות והמסכנות מזה עשור כולי תיקווה למאבק צודק

א68

New member
אל moribat

ראשית כל, בוקר טוב לך ולכולם ושימשיך כך כל השבוע. לפחות את מסכימה איתי, שעדיין אנחנו לא מצטיירים טוב. הפניתי אותך לאנציקלופדיה, ע"מ שתעייני בהיסטוריה הארוכה על האפילפסיה, שהיא בעלת אלפי שנים אחורנית, עוד בזמן שעל הבעיות האחרות לא ידעו עליהן מאומה ומאז ועד היום אנחנו מצטיירים כמצורעים. מי שלא מעניין לקרוא לאן שהפניתי אותך, זה כבר לא עינייני האישי. דעי לך, שאפילפטי א' שונה מאפילפטי ב' וכן הלאה מהקל אל הכבד, אך את רוב האפילפטים האנונימיים, שבפורום ומאוזנים פחות או יותר, אין מישהו בעל יכולת לייחצן את כולנו בו בזמן ולא רק אותך או אותי באופן אישי, שאנו ככל בני אדם ולא שונים מהם, אלא טובים בהרבה מאחרים, רק שלהם יש לובי וגב חזק מאחוריהם. כמו-כן לובי תקשורת חזק, דבר שלאי"ל אין.

moribat

New member
אבי..אולי הגיע הזמן להפסיק להתעסק

בעבר, ולשנות דברים בהווה בשביל עתיד שונה, טוב יותר? מה אכפת לנו מה כתוב, אנחנו כאן, עם כל הדברים הנפלאים שיש בנו, אז מה יותר חשוב מזה. אגב, אני רוצה לומר לך שלא רק מצב האפילפסיה לא הכי טוב- גם מחלות הנפש מצבן רע, מחלות גריאטריות גם לא בסדר היום הציבורי, ובכלל, לא כזה פשוט להיות חולה במדינת ישראל של שנת 2004. אז אולי הגיע הזמן להפסיק "להתבכיין", ופשוט לפעול. וכשיש בעייה מסויימת, כמול מדא, או במקום עבודה, או בצבא, אולי הגיע הזמן לנשום נשימה עמוקה, לדעת שהולך להיות מאבק קשה, לחשוף את עצמך, וליצור סופסוף תקדים משפטי וחוקי- שאולי ייצור קבלה חברתית. מה יש להפסיד, תגיד? יותר גרוע כבר לא יהיה....

estelina

New member
הי לכולם!

עובדת היותי מאוזנת שנים רבות לא הפחיתה ממני את פחד הפיטורים ממקומות העבודה, הסטיגמה על האפליפסיה גם היום נותרה חזקה, ולכן אני פשוט לא מביאה מכתב מהרופא על מצב בריאותי. יכול להיות שאני לא מתנהגת כראוי, אבל עניין הגילוי שידעו שיש לי אפליפסיה, ויתחילו כל השאלות.... אני זוכרת במקום העבודה הקודם שאמקתי זאת למנהלת האחראית עלי, ושאלתי אותה אם כדאי לי ללכת לכוח אדם וליידע אותם, היא פשוט אמרה לי לא! פעם אחת הייתי בפגישה של דינמיקה קבוצתית באיל בחיפה, לפני עשרים שנה התוודעתי לאייל, בעקבות אשפוזי להחלפת כדורים בבית החולים הלכתי, היה נחמד לא יותר. אני זוכרת שרציתי לטוס לחול בשנת 1987, לא רצו לעלות אותי למטוס מחשש התקף אפיליפטי, רק מכתב מדר ניר גלעדי שיכנע אותם לאפשר לי לטוס אמנם אנוכי מספרת לכם סיפורים של כמעט עשרים שנה, ואולי הדברים השתנו היום...... כשאחותי למדה אחיות מוסמכות , ובאחד השיעורים הם דנו באפליפסיה, והמורה שאלה אותם אם מישהו ראה התקף אפליפטי, אחותי ממש לא הרימה את ידה מחשש הבושה שאחותה חולת אפי... אינני מתביישת במחלה הזאת, אבל אני יודעת שתגובת הציבור תהיה קשה יותר מזה שהם רואים שיש לי שיתוק מוחין. אסטלינה

hashy

New member
חבל שאת בכלל צריכה לחשוב על תגובות

קשות פחות או קשות יותר.

אי"ל ואנשים עם אפילפסיה

בעקבות המצב הכלכלי החלטיה הנהלת אי"ל- שמרבית השירותים באי"ל- כמו מפגשי ייעוץ עם עובד סוציאלי, חונך, השתתפות בקבוצות תמיכה, קבלת חומר כתוב, שעורי עזר, קבלת מאמרים רפואיים, הרצאות, כניסה לאתר ולפורום הרפואי שלו וכו' - יהיו כרוכים בהצטרפות לאי"ל. בעבר כאשר כל השרותים ניתנו באותה מידה לחברי אי"ל ששילמו ולאנשים שלא שילמו הביעו המשלמים טענות כנגד מצב זה. חשוב להבהיר שהנהלת אי"ל הם אנשים שמתנדבים ופעלו באי"ל שנים כדי לסייע לאנשים עם אפילפסיה. לגבי ההתערבות שלי בפורום- הפורום נועד להיות קשר ישיר בין אנשים עם אפילפסיה ולתת את הסיוע מאדם לאדם. אני מעריך מאד את חיים וקיוטי ואת המעורבות שלהם. אני אתערב אבל חשוב לי להבהיר שלדעתי כאשר אדם רוצה סיוע משמעותי יותר הוא צריך לקבוע פגישה עם היועץ בסניף המקומי להפגש אתו, לבחון את הבעיות לעומק לגבש יחד אתו פתרונות, להתמודד בעצמו לחזור לשיחה ולבדוק אם ההתמודדות פתרה בעיות, אם לא להמשיך ולא להתיאש- אסור לוותר. המאבק בסביבה גם מחזק אותנו ומלמד אותנו לגבי העתיד. עם מעט הפרסום של אי"ל בפורום אני ער לתגובות מעורבות, בעיקר כאלה שזה מפריע להם ומרגיז אותם. אני כאן כדי לעזור ולא כדי לפגוע. לגבי מפגשי הפורום אם ניתן יהיה לתאם את המועד איתי אשמח לבוא ואף להעמיד את סניפי אי"ל לטובת המפגש כפי שנעשה בעבר.

נזכרתי בדבר נוסף

האסיפה הכללית על פי תקנון רשם העמותות מיועדת לחברי העמותה בלבד. אי אפשר להיות גם בפנים וגם בחוץ.....

חיבוקי 3

New member
אכן נכון

האסיפה הכללית על פי התקנון מיועדת לחברים הרשומים בפנקס החברים של העמותה.

למעלה