יחסי הורים ילדים

• פותח הנושא yn81
  • פורסם בתאריך

yn81

New member
יחסי הורים ילדים

שלום ניסיונות החיפוש שלי לא עלו יפה,אז חשבתי לפנות לפורום,שבו אנשים עם רפרטואר רחב בהרבה משלי, לעזרה. אני מחפש שירים בנושא יחסי הורים ילדים על כל המורכבויות והאספקטים שלהם("אמא יקרה לי" למבוגרים...) או גם שירים של אמצע החיים עם הסתכלות בסיפוק לאחור ותקווה לעתיד אם למישהו יש רעיון-אפשר גם באנגלית-אני מאוד אודה לו תודה רבה יובל

"לתמונת אמא" לאה גולדברג

"קץ האב" נתן אלתרמן (מתוך "שמחת עניים") ולעמיחי יש כמה שירים על אבא.

לפגיס יש מחזור גדול על אבא. מאוד מורכב

ולא כ"כ סימפאטי. לעמיחי באמת הרבה שירים עם אביו.

פזמונים:

אם במקרה יורם גאון מתאים לך: "אמא אמא, הירח שר לך אמא...." וגם "דיוקן אמי על הפסנתר...."

השיר המסיים את 'כיוון שאני בסביבה'

הוא מין שיר אמצע החיים שכזה, עם הרבה סיפוק מהעבר וראיה אופטימית (לשם שינוי) לעתיד. לפגיס יש גם שיר ein Leben (חיים, השיר עצמו בעברית), שאם זכרוני לברכה, הוא מדבר על אימו בערגה.

yn81

New member
תודה רבה לכל העונים

על עזרתכם הרבה לתופס עוגב-תודה רבה אך אם תוכל לנקוב בשם השיר כי חיפושי בגוגל העלו חרס בניסיון למצוא את השיר המסיים בכיוון שאני בסביבה תודה מראש יובל

הוא נקרא "מנוחה" ודי אופתע אם הוא נמצא

ברשת. מאידך, סביר להניח שבהרבה ספריות תוכל למצוא את הספר, וכאמור - הוא השיר האחרון, כך שאפילו לא מסובך לחפש. בהצלחה.

נתן זך - רגע אחד

שיר נפלא, עם הרמזים מקראיים, המסתיים במילים "בני, לא ידעתי שאתה במידה כזאת איתי". ויש גם שיר של דליה רביקוביץ', נדמה לי, שאני לא זוכרת איך קוראים לו, אבל הוא מדבר על זה שהולך ברחוב האיש שפעם היה אבא שלי ואני פעם הייתי הבת שלו. מישהו זוכר?

Hadas B

New member
אמא זאבה\דורי מנור

ביקשת שירים לא פשוטים, אז התאור של האמא עם צנצנות הפורמלין לא עוזב אותי מאז התיכון. השיר כאן .

Indie62

New member
שלום. האם גם פזמונאות פופולארית רלוונטית?

father and Son - Cat Stevens. (אחד השירים האהובים עליי) לאה שבת - תמיד יחכו לך (אמא שהילד שלה בטיול בחו"ל) אני באה אליכם - שיר שמח של מירי מסיקה על ילדה גדולה שבאה לבקר את ההורים מהרי נא - אהוד בנאי (ילד בן 30) לגבי שירים של הסתכלות אחורה נורית גלרון "מעביר דף" ("המיסטיקנים הסינים"). "החיים היפים" (יש כמה ביצועים).

למעלה