יחסי גיפאים טבע

יחסי גיפאים טבע

אנו הגיפאים סובלים לעיתים מדימוי של הורסי טבע מקצוענים. לצערי בלא מעט מקרים הדימוי נכון,ויעידו על כך קוליסים,מצבורי אשפה ומפגעי טבע שונים.אני מציע לגבש בפורום זה מודעות לנושא,להביא אורחים מתחום שמירת טבע שיבהירו לחברים את הנזק הנגרם מהתנהגות שאינה ראוייה בטבע.להכניס מאמרים בנושא ולהביא את כללי ההתנהגות בשטח.אני מאמין שניתן בהסברה נכונה לשפר את המצב ולהפוך את הגיפאים לידידי הסביבה ולא הורסי הטבע.

night mistress

New member
../images/Emo45.gif

אני גרה די קרוב לפארק השרון, ומדי פעם יוצאת לטיולים באיזור.. סימני הג'יפים על החולות הבתוליים עושים לי רע על הלב..בעיקר כשאני רואה גופות של בעלי חיים קטנים כמו קיפודים ושאר מיני דיירי קרקע שלא הספיקו להימלט לפני שהמחילה התמוטטה עליהם.. אני מניחה שזה לא מצב מייצג לכולם, אבל משום מה ישנם נהגים שלא יכולים להתאפק בלי לתת סיפתח לאיזור שומם, אפילו אם הוא שמורת טבע..

tooom

New member
איל ליבי איתך אך המציאות היא מגעילה

כמות רכבי ה - 4X4 בארץ עלתה פלאים בשנים האחרונות, כל בעל ממון קטן רוכש היום בלי שום בעיה רכב שטח בעיקר בשביל הפוזה אך גם בשביל להרוס לאחרים את הטבע. ג'יפאי אמיתי לעולם לא ירד משבילים מסומנים, לעולם לא ישאיר אחרי זבל ולעולם לא יפגע בטבע במזיד. לצערי בטיולים שעשיתי אני רואה המון מהתופעות שאתה מתאר. אנשים שוכחים שהמטרה בטיול ג'יפים היא קודם כל להנות מהטבע. האנשים ששאני נתקל בהם הופכים את טיול הג'יפים להתעללות בטבע בכוונה תחילה. כמות הפקחים שמסתובבים היא מזערית וחבל שכך. כך שעם כל הצער שבדבר יש לי הרגשה שאתה הולך להילחם בתחנות רוח, החינוך לאהבת הארץ מתחיל מגיל קטן מאד ובזה המדינה שלנו נכשלת בגדול. בכל אופן אשמח לעזור בכל דרך.

ראה תקדים פרחי הבר

תום אנחנו יכולים לגלגל עיניים ולהגיד אין מה לעשות.אני מאמין שכל אחד מאיתנו בסביבתו הקרובה יכול ליצור שינוי,קל וחומר בפורום שאני מקווה שיגיע להרבה גיפאים.ראה מה קרה במדינה בנושא קטיף פירחי בר.היום כל ילד יודע שלא קוטפים.ניתן בעבודה קשה בעקביות להביא את הבשורה לכל גיפאי וגיפאי.יחד עם זאת אפשר אולי לפנות לגורמים שונים להקצאת שטח לנסיעה טכנית והתפרקות על מנת לתת מענה לאילו שזו דרכם הגיפאית .

tooom

New member
איל. מה שלא נגיד ונכתוב כאן

לדעתי לא יפול על האזניים הנכונות. כולי תקווה שכל הגולשים לפורום הזה הם אנשים שומרי טבע וחוק אך ישנם המוני אנשים בעלי רכבי "שטח" עם מודעות ששואפת לXXX בכל מה שנוגע לשמירה על ערכי הטבע, שלא יגיעו לעולם לפורום הזה כי לא מעניין אותם לשמוע דעות ועצות הם הרי "יודעי כל", הם לא צריכים עצות מאף אחד והם בטוחים שהם הנהגים הכי טובים שיש ולצערי ולצערך יש המונים כאלו שמוציאים שם רע למעט האנשים שבאמת אוהבים את השטח וחיים אותו באמת. הרי אני ואתה יודעים שאם נשליך ליכלוך היום בטיול אנחנו ניתקל בו מחר, ואילו הטיפוסים שאני מדבר עליהם ישליכו ליכלוך בלי לחשוב אפילו לחלקיק שניה. אצלי בג'יפ באופן קבוע יש שקיות זבל שכל טיול מתמלאות בלכלוך שאני מייצר וליכלוך שעוד אלפי אנשים השאירו ולא טרחו לאסוף. באותה תופעה אני נתקל בצלילות שלי וכבר למדתי לרדת לצלילה עם שק איסוף לאשפה. אך לצערי אנחנו מעטים מול רבים..

תום אני נוהג כמוך

מה דעתך שקבוצה שלמה מכאן נתנדב כנאמני ניקיון במישרד לאיכות הסביבה,בזיהוי ברור של גיפאים(אולי נקים סיירת ניקיון ע"י מתנדבים)ואז נוכל לרשום דוחות ניקיון.

מה דעתכם?

חברים הדיון אינו רק ביני לבין תום.נא הביעו דעה .האם יש המוכנים להתנדב לפעולה? או אולי אני סתם הוזה?

night mistress

New member
אם היה לי 4X4 הייתי מצטרפת...

אגב..למה אף אחד לא מקבל אותי בזרועות פתוחות כאן...? >מיסטרס עושה פרצוף עצוב<

רעיון מצויין ../images/Emo45.gif

אתם מוזמנים להרים את הכפפה, לכתוב מאמרים, לחפש קישורים מתאימים ולהעשיר פה את הפורום. בבוא הזמן נזמן לפה אורחים ויש אפילו אפשרות לקיים הרצאות. באמת חבל שיש לנו מדינה כל כך יפה ולא שומרים עליה.

רוזוב

New member
מבצעי נקיון

כאלה מתקיימים מדי פעם, אלו יוזמות פרטיות שלפעמים מקבלות עזרה סימלית מהרשויות המקומיות. לדוגמא לפני כשלושה חודשים התארגנה קבוצה מפורום ג'יפטריפ לניקוי בריכת תל-יצחק. קיבלנו שקיות כתומות גדולות ומישהו ארגן עגלה נגררת גדולה. היינו פחת מ-30 איש ובתוך שעתיים הוצאנו 80 שקיות אשפה גדולות מלאות לגמרי. המקום נראה כמו חדש בסוף השעתיים. כמובן ששבועיים אח"כ הזבל כבר החל להיערם שוב.... לארגן עוד מבצע כזה זו לא תורה מסיני : צריך לקבוע אחראי, יעד לניקוי, תאריך, לפרסם הודעה מספיק זמן מראש גם כאן וגם בג'יפטריפ וסביר להניח שתגיע כמות יפה של אנשים . טל.

למעלה