יחסי אם ובת .

יחסי אם ובת .

שלום אני חדשה בפורום . אני בת 16 הילדה הקטנה ביותר בבית , יש לי שני אחים , אחות בת 21 ואח בן 23 כמו שאתם כבר מבינים אני הדובדבן שבקצפת מין ילדת פיוס שכזאת בהבדל הרבה יותר גדול מאחיי . אחיי כבר כמעט ולא נמצאים בבית באמצע השבוע וגם בסופי שבוע הם לא פה תמיד . בדרך כלל היחסים עם אימי הם לא הדוקים במיוחד , בחופשת הפסח נפצעתי וכיום אני נמצאת בשיקום בבית הכולל פיזותרפיה מידי יום ושימוש בקביים . כמו כן החדר שלי נמצא בקומה השנייה בבית ואני לא יכולה לעלות אליו ועל כן אני ישנה בסלון , בלי פרטיות ובלי יכולת לנהל את החיים שלי בלי הערות מאמא שלי . בזמן הפציעה גם בבית החולים וגם בבית הרבה חברים באו לבקר אותי ולשאול לשלומי , הם הצחיקו אותי והשכיחו ממני את הכאבים הרבים שהיו לי וישנם . כנראה שלאמא שלי לא התאים החיוך שהתפתח לי על הפנים , חשוב לציין שלאחר שנפצעתי ונודע לי שהשיקום קשה וכואב הייתי במצב נפשי חמור וכל פעם שהנחתי את הראש על הכרית התפללתי שאני לא אקום . לאחר שהשתקמתי מעט ועברתי חלק מהתהליך יחד עם החברים שלי שתמכו בי לאורך כל הדרך אמא שלי התעצבנה שאור הזרקורים נמצא רק עליי . היא התחילה להתפרץ עליי על כל דבר שאני עושה , כל פעם שחברים שלי באים אליי היא מביישת אותי עד שלא נעים לי כבר להזמין חברים , מפעם לפעם ההתפרצויות שלה נעשות גרועות יותר היא צורחת עליי ומטיחה בי האשמות , בימים האחרונים היא פיתחה "הפרעת נשימה" או שקר כלשהו וזה נראה כאילו היא מנסה לקחת ממני את הרחמים על הפציעה שלי . אני לא יודעת איך להתמודד עם זה , ההתפרצויות שלה עליי כל כך קשות וכל פעם מחדש גורמות לי להלם , הדמעות שלי על המריבה הזאת לא מפסיקות לרדת והיום הגיע הקש ששבר את גב הגמל היא הביאה לי סטירה מצלצלת והצעקות שלה לא הפסיקו . וכל זה בגלל שחברים שלי היו אצלי היום שעתיים וחצי , הייתי בהלם ממה שקרה היום ואני פשוט לא יודעת מה לעשות . כשהייתי קטנה היא הכתה אותי בתדירות תכופה יותר אבל זה היה שהייתי קטנה ועל דברים שאולי אפשר להגדיר "מוצדקים" . בבקשה תעזרו לי , מה יש לה ? איך אני אמורה להתמודד עם זה ? לא מספיק השיקום הקשה שאני עוברת אני עוד צריכה לסבול אותה ?! אני מיואשת בבקשה תעזרו לי .

dify

New member
אני אחלק את זה לשתיים

מצד אחד, אני לא באמת יכולה להבין את הסיטואציה בלי לשמוע גם את הצד של אמא שלך או אפילו לראות בעצמי. כי יתכן שמה שאת מבינה כתחושת חוסר תשומת לב מצד אמא שלך, היא מבינה בתור "חבורת נוער פרוע שעברה לגור אצלי באמצע הסלון, מרעישה ומלכלכת עד אמצע הלילה וגוזלת ממני כל טיפת פרטיות בתוך הבית שלי" ואולי את כן צודקת, וזה קנאה פשוטה, ואמא שלך מוציאה עליך תסכולים שלה. אני באמת לא יודעת ולא רוצה להצדיק אף אחד מהצדדים. מה כן? לדעתי אין לך הרבה ברירות, לכן את צריכה להוציא מהמציאות את המקסימום על הצד הטוב ביותר. אפשרות אחת: האם יש חדר בקומת הקרקע שתוכלי לעבור אליו? אולי להחליף חדר עם אחד האחים? אולי חדר שמשמש כרגע כחדר עבודה? מחסן? אם כמה חברים שלך יוכלו להגיע ולארגן לך פינה בחדר כזה, עם דלת, ככה שלא תשבי לאמא באמצע הבית ותבלטי החוצה, זה יוריד קצת מהמתח... אפשרות אחרת: לחזור לחדר שלך. מאחר ואת בכל מקרה מוגבלת, אני לא רואה את היתרון הגדול שבלהיות באמצע הסלון. אני משערת שיש לך בחדר מחשב/טלוויזיה ושירותים בקומה. כלומר הדבר היחיד שאין בקומה השניה זה מטבח. אז לנסות להגיע למצב שיהיה לך בחדר כמה פרטי אוכל שלא מתקלקלים (פירות? בקבוקי שתיה? בייגלה לאירוח וכד') ופעם פעמיים ביום, לא יותר, יעלו לך לחדר ארוחה חמה, עם חבר או עם אחד מאנשים המשפחה. בלי לשגע אותם, ככה הם גם לא יכנסו לך לטריטוריה יותר מידי. אפשרות אחרונה והכי פחות ריאלית, לדעתי, שהיתה יותר טובה לחופש, זה אולי לעבור לכמה ימים לחברה/משפחה קרובה (סבא?סבתא?) ככה שהמתיחות עם אמא שלך תרד וגם את וגם היא תקבלו קצת הפוגה מהמתח הזה. מעבר לזה, לדעתי מה שאת מספרת מעיד על בעיה בתקשורת בינכן, אולי שווה לגשת לפגישות עם איש מקצוע שיעזור לכן לגשר ולראות את הדברים אחת מנקודת מבט של השניה, זה בטוח יועיל גם לעתיד. נשמע ששתיכן עייפות מהמתיחות הזו. אגב, אני חייבת להגיד, שהרווח בגילאים בינך לבין אחיך הוא לא כזה גדול... בסה"כ 4 שנים בינך לבין זה שמעליך, זה די נורמלי, לפחות במציאות שלי.

אנילה1

New member
תגידי לאמא שלך, שהחברים עוזרים לך להחלים.

תחפשי מאמרים ברשת שמראים שאנשים מחלימים יותר מהר כשהם צוחקים. זה בדוק. יש הרבה מחקרים על זה. תתני את זה לאמך לקרוא. תגידי לה שאת צריכה עוד כמה שבועות שתסבול את החברים שלך. אחרת את נכנסת לדיכאון, ולא מחלימה. אמא שלך היא אמא מכה. את יכולה להגיד לה שאסור לה לעשות את זה לפי החוק. תגידי לה שאפשר לערב את המשטרה בגלל שלהכות זה לא חוקי. אולי היא תפסיק.

למעלה