יחסי אבא ובנות שהשתנו

יחסי אבא ובנות שהשתנו

אחת מכן אבל בעילום שם...... יש לנו 2 בנות נפלאות. שתיהן מתחת לגיל 5, בהפרש של שנתיים אחת מהשנייה. אני נמצאת איתן רוב הזמן. אבא שלהן רואה אותן קצת בבוקר, קצת בלילה ובסופי שבוע. בזמן האחרון הוא מדבר אליהן לא יפה בומתנהג בחוסר סבלנות כלפיהן. הוא מתעצבן נורא מהר מכל דבר קטן, למשל הוא מצפה שהן יעמדו בלי לזוז שמשחקים במשחקי שולחן ואם הן זזות הוא חוטף את המשחקים מהיד ושם במקום, בזמן צחצוח שיניים אם הגדולה לא עושה מה שהוא אומר או לא מצחצחת טוב מספיק לדעתו הוא נובח עליה ולא מקריא לה סיפור לפני השינה. אנהיה לי קשה יותר ויותר לראות ולשמוע אותם ביחד, נשבר לי הלב בשביל הילדות שכל מה שהן רוצות זה להיות איתו, והוא עצבני רוב הזמן. יוצא מצב שלפעמים אני ממש חייבת להתערב כשהוא מדבר איתן כדי להרגיע גם אותו וגם אותן. עליו זה לא עובד והוא מתחיל להתעצבן ולצעוק עלי מולן. הן באות אלי הרבה כדי שאני אפתור את הבעיות שיש להן איתו. אני מנסה לא להתערב לו, אבל לפעמים זה ממש בילתי אפשרי. אני מנסה לגבות אותו והלב נשבר לי והדם עולה לי לראש כי אני לא מסכימה איתו, אבל אני מנסה כדי לא לערער את הסמכות ההורית שלו מולן. הוא לא היה ככה תמיד. הייתה לו המון סבלנות פעם והוא זה היה תמיד ממתן אותי. אבל לאחרונה חל שינוי בתהנהגות שלו, ואני לא מצליחה לגרום לו לראות כמה לא נעים לבנות להיות איתו, ויוצא להן להיות איתו המון בחודשים האחרונים (אני עובדת המון שעות נוספות וגם סופי שבוע וזה לא יכולה להשתנות בחצי שנה הקרובה) ניסיתי לדבר איתו כמה פעמים, לא בקטע של לנזוף בו, רק להעיר את צומת ליבו להתנהגות הלא נעימה, אבל הוא ישר תוקף אותי ואומר שאני לא תומכת בו ושאני צריכה להסתכל על ההתנהגות שלי כלפיהן ולא לבקר אותו. אני בסה"כ מבקשת שהוא ימתן קצת את ההתנהגות שלו ויתחיל לדרוש מהן דברים שמתאימות לגיל ולאופי. אני אשמח לעצות אך להתנהג גם איתו, גם איתן ואך לא לגונן עליהן יתר על המידה

Anne Shirley1

New member
מנסה לשים עצמי במקומך

גם לנו יש שתי בנות בגילאים דומים וגם בעלי הרבה פחות סובלני למנעד ההתנהגויות שלהן ביום כזה אני מחכה לקצה היום כשהן כבר ישנות ויושבת איתו לשיחה, עד כמה שזה קשה לא לתקוף אלא לשקף ואני גם מזכירה תמיד שאני גדלתי לגיל מופלג אבל טבועים בי מהילדות זכרונות של דברים שאני רוצה למנוע מהילדות שלי. לא הגענו למצב מתתשך אבל אני חושבת שאם זה היה נמשך הייתי מתנה ודורשת הליכה משותפת לחוג הורים כשלהוא. זה בנפשן. וגם מן הסצם מקרין הרבה על הזוגיות והמשפחתיות.

הדרית30

New member
מישהו מבחוץ

לא חושבת שאת מגוננת יותר מדי, עובדה שאת משתדלת לא להעיר כל פעם. מן הסתם יש לשינוי הזה כל מיני סיבות. אולי הוא לא בנוי להיות עם הבנות הרבה שעות אבל זו המציאות. הרבה פעמים לבן הזוג קשה לקבל ביקורת מהזוגי. ממליצה להגיד לו שיש יותר מדי חילוקי דעות בניכם וכדי למצוא את השביל צריך ללכת לפסיכולוג ילדים. ברגע שמישהו מבחוץ עושה לנו את העבודה זה הרבה יותר פשוט. גם ממליצה לא לבקר תוך כדי הסיטואציה. לבלוע ולהתאפק ולהעיר בזמן של נחת ככששניכם לבד.

adip78

New member
מציעה לו ללכת לסדנת הורים או יעוץ פרטי

ככה שניכם תקבלו כלים איך להתמודד עם הבנות ואת תוכלי לעלות בעיות שמפריעות לך. אנחנו היינו בסדנה של מכון אדלר שמאוד עזרה לנו.

התחושה הראשונית שלי היא שהיחס אל הבנות

משקף בעיה אחרת, נסתרת ואולי אפילו לא מודעת. ודאי שלא כדאי להתעלם. העצה לפנות ליעוץ חיצוני כזה או אחר נכונה לגמרי ועשויה לעזור אולי במקום עמוק יותר ובלתי צפוי. לפעמים קשה לצפות איזה חומרים יכול יעוץ או טיפול כזה להציף. בהצלחה.

efratcn

New member
ממה שאת מתארת עולה שהוא איתן יותר מהרגיל

ז"א יותר ממה שהיה רגיל. אני זיהיתי את זה אצל בן הזוג שלי גם כן. חלק מהעניין אצלנו היה שהוא לא היה רגיל להיות איתם ולא ידע להפגין סמכות הורית ונאלץ להתמודד במקומות שרק אני הייתי מתמודדת איתם (החלוקה הרגילה של האמא המחנכת והרעה אל מול האבא העובד והטוב מתוקף היותו עובד שעות מרובות מחוץ לבית). העיצות שלי למצב כזה - לשחרר ולאפשר לו את ההורות שלו, על כל המשתמע מכך. לדבר ולתאם עמדות בנושא הורות ולדבר על הקשיים בתוך זה. ויעוץ חיצוני זה תמיד טוב

מאיהתי

New member
נשמע לי שזה קשור לאינטראקציה החדשה

ולכך שהוא לא רגיל להיות איתן כל כך הרבה. אצלנו גם נערכו שינויים ועכשיו האופנוען לוקח אותם בימי ראשון מהגן ונמצא איתם, כולל הכל. הוא עדיין לא מתפקד ביעילות (למשל מתעקש להכין אוכל מושקע בעוד שהם בסה"כ רוצים לאכול חביתה וכו' והם הולכים לישון מאוחר יחסית) אבל אני מקווה שזה ישתפר. מתכוונת לכתוב שהכל עניין של הרגל. לא הייתי מתערבת בזמן שהבנות שם אבל כדאי לנסות לקיים שיחה ולשקף לו את נקודת המבט שלך. אולי הוא בעצמו לחוץ מזה שהוא איתן לבד, כי הוא לא רגיל? המון המון בהצלחה, אני בטוחה שזה ישתפר מאיה

פרמלה

New member
זה מסוג הדברים שצריך לדבר

עליהם לא בזמן האפיזודה או מייד אחריה, אלא כמה שעות אח"כ בנחת. יכול להיות שקשה לו באופן כללי בזמן האחרון והוא עצבני באופן כללי, והבנות הן כר נוח לאוורור הקשיים? תציעי לו לצלם אותו בזמן אמת כדי שיראה איך סיטואציה כזו נראית מהצד.

shiron number 1

New member
לדעתי תתחילי בלשאול אותו

למה הוא מתנהג ככה. הוא חושב שהן לא מחונכות מספיק ורוצה לחנך אותן? הוא חושב שאת רכה מדי איתן ורוצה להטביע את חותמו? הוא טרוד בדברים אחרים בזמן הזה וחסר סבלנות באופן כללי וזה יוצא עליהן? איך הוא מסביר את ההתנהגות שלו? היא נראית לו סבירה? יעוץ זה נפלא אבל אני מניחה שלא תלכו מחר כבר.

adif11

New member
יתכן והוא עובר תקופה קשה בלי שום קשר לבנות

וכל הכעס והתסכול יוצאים בנקודה הזו. יש לך דרך לברר אם קרה משהו ? בעבודה ? עם הוריו ? חברים ?

למעלה