אספר לך עלי
תקשיב מעוף, עוד לא כתבתי את שאני אמור להוציא עכשיו. התגרשתי לפני 3 שנים וממש היה קשה לי להיות עם גרושתי בקשר, בעצם עזבתי את הבית (גרושים רשמיים היו אחרי שנה וחצי ולא בגלל סחבת, הנייר לא עניין את שנינו , והתגרשנו כשביקשתי שנסיים את הקשר בגלל שנשים ראו בהיותי פרוד בעיה ביצירת קשר, אבל לא על זה רציתי לספר לך. אני וגרושתי בקשר מאוד טוב, אנחנו מדברים כמעט כל יום, היא מבקרת את אימי ומדברת עם אחיותי, אני (כל עוד לא הייתה לי בת זוג) מבלה את החגים עם משפחתה וילדי. אפילו קיימתי הבטחה לבנותי לקחתן לטיול בפריז וצרפתי את גרושתי לחבילה, הרבה מרימים גבה "אז למה התגרשתם?" אז ככה, כבעל ואשה לא הסתדרנו. פשוט כל דבר גלש לריב וויכוחים ומריבות, אבל חצי שנה אחרי שעזבתי את הבית התיישבנו דיברנו והבנו שאנחנו יכולים להיות חברים טובים אחלה אבל לא בעל ואשה, כי כזוג יש איזשהם דרישות רגש וגוף ומחוייבויות שאנחנו לא מצליחים להסתדר איתם כולל עזרה חיצונית, אבל כחברים אחלה, מה אנחנו לא מכירים חברים שהם יופי אבל מעבר לזה לא יכול להיות? עכשין, כל זה כמובן כל עוד אין לנו בני זוג קבועים, נכון לא נראה לי סביר שתהיה לי בת זוג ואני אסע לחו"ל עם גרושתי , אבל גם אם יש לי בת זוג אני שומר על קשר טוב עם בנותי ואם אימם, הרי כל החיים שלי יהיה לי קשר אליה, אם בחתונות עם בנכדים אם בעוד דברים שלא עולים בדעתי כרגע, אבל גם ברור לי שמערכת בינה לבין בת זוגי היא בעייתית לא מבחינתי אלא (ואני מנחש) מבחינת בת הזוג שלי כי בד"כ גרושים נתפסים כמשהו רע ומערכת לשעבר היא רעה, ואיןם בליבי צפיה שהן תהיינה חברות אלא שבת זוגי תגיע להכרה שהמערכת הטובה שלי עם "הלשעבר שלי" לא מפריעה למערכת הזו. נשבע לך שאני מאחל כל טוב לגרושתי ושתמצא מישהו שיהיה לה טוב, הלו, הייתי נשוי לה 25 שנה וזה לא הולך ברגל. אז האם יכול האקס להיות נחמד? אני מקווה שאהיה כזה ולא בדיוק נראה לי שאשתה קפה עם בן הזוג שלה, אבל לא מאחל כל רע ורק שיהיה לה טוב, ומאחל שילדי ישמחו לראותינו בחיגות שלהם כמו שישמחו לראות את אימם, ואני אביא לחגיגות שלנו את בת הזוג שלי כי היא בת הזוג שלי| כמו שאני מאמין שגרושתי תביא את בן הזוג שלה. לסיכום אם לא מתייחסים למצבנו כגרושים ממצב של שנאה ורק עם כוונה לצאת לדרך טובה יותר אפשר לנהל מערכות חיים מסודרות נעימות ככל שיהיו, ולא כסחיסתיות זהו מאחל לכולם רק אושר חיוכים וכייפים