יחסים עם המשפחה

badabada

New member
יחסים עם המשפחה

שלום לכן, רציתי להתייעץ ולשמוע איך אצלכן המשפחה המורחבת מקבלת אתכן. אני לסבית, חיה עם בת זוג, והתהליך מול המשפחה הוא כל כך אינסופי. אנחנו כבר כמה שנים יחד, ועדיין חלק מבני המשפחה ממש מחרימים אותנו, חלק (אמא שלי) מקבלים אותנו חלקית (היא מוכנה לבוא אלינו אבל לא לספר על זה לאבא שלי) וכד'... תמיד האמנתי שזה ישתנה עם השנים, ואכן יש שינוי אבל הוא כל כך איטי, לפעמים בא לי פשוט להגיד- לא איכפת לי, מי שלא רוצה שלא יקבל, ומצד שני לפעמים ממש כואב לי שאנחנו מנותקות ככה מהמשפחות, שאין חגים ואין ימי הולדת וכד'. איך זה אצלכן? האם אפשר לקרב? אשמח לכל עיצה.

שלום גם לך

את מכירה את זה כשיש פנטזיה שלא ממומשת ואז היא הולכת ומתעצמת?? אותו הדבר פה לפי דעתי.... אם תמשיכי להיות בארון, את נותנת להם את הרשות להמשיך להתנהג כרגיל..(במיוחד לאמא).. אמא שלך עדיין בשלב של הכחשה, כאילו אף אחד לא יודע אז כאילו זה לא קיים. אם נמאס לך אז קומי ועשי שינוי... נכון זה לא קל בכלל!!!! אבל מנסיון אישי.. אני אישה למשפחה תימניה שחלק מהמשפחה אף דתיים. אך ביום שהכל התפוצץ ולא היה רק ניחושים באויר החל שינוי קל.. בהתחלה לא קיבלו.. אח"כ דיברו איתנו אבל כאילו כלום לא השתנה מבחינתם ולא דיברו על הנושא הזה ואח"כ פתאום הזמינו לחגים את שתינו וכך הלאה. נכון גם זה היה תהליך לא קצר במיוחד אבל הוא היה רבה יותר ארוך אם תמשיכי להשאר בארון. ונכון אני יודעת לא כל משפחה מקבלת בסוף ומתנהגת כמו שלי אבל הרבה יקבלו, (גם אני חשבתי שהמשפחה המורחבת שלי בחיים לא תקבל כי אני גם תימניה להורים מהדור הישן יותר, גרה בשכונה של תימנים מסורתיים ודתיים שהכי חשוב להם מה השכנים יגידו). אז נעמדתי מולם חזקה ואיש לא יכל להפיל אותי.גם כשאחי , דתי חזק אמר לי איך את יכולה להביא ילד ככה? עניתי לו שבתורה כתוב "אל תשליך זרעך לשווא" ואני פשוט ממלאה מצווה ואוספת זרעים שנזרקו לשווא.. הוא חייך ואמר: "את אותה אחות שתמיד אהבתי"!!! לסיכום לפי דעתי עדיף לחיות חיים אמיתיים לבד מאשר חיים שקריים עם אחרים!

יחסים עם המשפחה

לפעמים מעשה קיצוני מביא עימו שינויי.. אם אתן במילא מנותקות מהמשפחה, תתנתקו לגמריי, תעשי את ה- "לפעמים בא לי פשוט להגיד- לא איכפת לי, מי שלא רוצה שלא יקבל", אז אולי תפסידי את החגים וימיי ההולדת הקרובים, אבל למעשה גם הם יפסידו אותך... אני זוכרת שפעם אמא שלי איימה עליי שאם אני לא אעשה משהו שלדעתה אני צריכה לעשות, היא תספר לאבא שלי שאני לסבית, באותו היום ניגשתי לאבא שלי (איש מעורר אימה) וסיפרתי לו ודווקא הוא, האיש המפחיד הזה קיבל את זה כ"כ יפה, עוד יותר יפה מכולם, אז נכון שלא קל לעשות את זה, אבל זה עניין שלך, מה הקשר אם היא מוכנה או לא מוכנה לספר לו? ספרי לו בעצמך! אמהות לא ישמחו לספר, בטח לא בגאווה ובטח לא במשפחה, שהבת שלהן לסבית.. כך שהמשפחה המורחבת בידייך, תצטרכי לספר בעצמך.. אמא כבר תתמודד עם ה"בושה" בעצמה.. חוץ מזה, מספיק שתספרי לדודה הרכלנית (יש לפחות אחת כזאת בכל משפחה) והיא כבר תעשה לך את העבודה עם יתר המשפחה..

אצלי זה ממש הפוך

עם כל הקושי שיש בזוגיות חד מינית, אני התחלתי להבין בזמן האחרון איזה מזל נפל בחלקי בעיניין הקבלה של המשפחה. אני זוכרת שכשהייתי בת 13, אמרתי לאבא שלי בטלפון מהפנימיה שלי שאני חושבת שאני התאהבתי בבת שכבה. הוא אמר לי: "איזה יופי! מצוין. אני אוהב אותך". לאמא שלי סיפרתי רק כשהייתי בת 20 - זה היה באוטו תוך כדי נסיעה. מייד אחרי שאמרתי לה (לא שהיא לא ידעה כן?) היא התחילה להרצות לי על כמה זה חוצפה שיש כאלו שלא מקבלים את זה - דיברה ככה בצעקות קצת, משהו כמו: "ומה אכפת לאנשים מה אחרים עושים במיטה שלהם?!?! שכל אחד יעשה מה שטוב לו!!!". נראה לי שהיא התלהבה כי היא שמרה את הדרשה הזו הרבה זמן בבטן וחיכתה שאני אגיע אליה. אצלי במשפחה כולם קיבלו את זה מצוין. אמא שלי אפילו בסופר מתגרה בי לפעמים ואומרת לי: "חרגולית... את לא צריכה לקנות קונדומים?" וצוחקת. היום, כשאני מדברת עם בנות אחרות - אני מבינה כמה שחוסר הקבלה במשפחה יכול להיות קשה ואפילו ממוטט. אני מכירה בחורה אחת (במקרה היא האקסית שלי) שהתחתנה לא מכבר עם בחור - יש לה משפחה דתייה שלא מקבלת אותה כמו שהיא ולכן היא בחרה בדרך המקובלת (משלון קבלה כמובן). הבנתי שהקבלה כ"כ חשובה לנו - במיוחד קבלה של הקרובים לנו. אין לי עצות בשבילך - אני פשוט ובתמים באמת לא יודעת מה לייעץ. לקום ולצרוח שאת לסבית? להתרחק בסטייל של 'מי שלא מקבל אותי - אני לא אקבל אותו'? באמת שאין לי מושג מה נכון לעשות. אני חושבת שאת מתמודדת עם קושי גדול שלי אין מושג איך אני הייתי מצליחה להתמודד איתו. כל הכבוד לך שאת בכל זאת שומרת על האמת שלך וחיה אותה - זה ממש לא ברור לי מאליו. תחשבי כמה נשים התחתנו עם גברים רק בגלל חסר הקבלה מצד המשפחה. את לא נכנעת וזה חשוב. מקווה שתצליחי למצוא את הדרך ללמד את הקרובים לך שדרך החיים שלך לגיטימית.

../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

בלי קשר לתוכן (שגם הוא אהוב) אני אוהבת את איך שאת כותבת

So Lovely

New member
מזדהה איתך מאוד

אצלי הסיפור קצת שונה, אבל עדיין דומה מהבחינה הזאת שגם אני מוצאת את עצמי הרבה פעמים מייחלת לקבלה קצת גדולה יותר. במקרה שלי, אבא שלי חרדי. אף פעם לא סיפרתי לו (וגם לא חשתי צורך לעשות זאת, משום שאנחנו לא ממש קרובים), אבל אני יודעת שבן דוד שלי סיפר לו, ופעם אחת הוא גם רמז לי שהוא יודע שאני לא אתחתן אף פעם. בכל זאת, כשהוא רואה אותי, הוא אף פעם לא אומר לי דבר על כך ומתייחס אליי רגיל. גם אח שלי חרדי (ואין לי מושג אם הוא יודע). אמא שלי יודעת. היא מקבלת ואוהבת אותי, אך מידי פעם היא כאילו שוכחת מזה ושואלת אותי אם אני מנסה להכיר בחורים. היא כבר שאלה אותי (ממש ליפני חודש) אם יש סיכוי שאחזור לבחורים. גם אחותי יודעת. למרות שכולם מתייחסים אליי (כאילו) כרגיל, אני שמה לב כמה שהם לא ממש חושבים שאני בדרך הנכונה, ולעיתים אף מרחמים עליי. אני חשה את זה בעיקר באירועים משפחתיים (כמו חתונות). תמיד אני מרגישה שמסתכלים עליי כאילו אני בבחינת פספוס וכאילו שאני הורסת את חיי. היתה לי שיחה מורטת עצבים עם אמא שלי ליפני שבועיים לגבי כך שהיא היתה רוצה לראות אותי כמו אחותי, חיה בבית "נורמטיבי"- בית משלי (רחב יותר, כדי לגדל בו ילדים), שתהיה לי רווחה כלכלית (הרי בימינו עדיין הגבר מרוויח יותר והוא זה הדואג לפרנסת המשפחה, ולכן יהיה לי קל יותר). והנושא הכי כאוב הוא שהיא דואגת שאשאר ערירית, ללא ילדים. זה כל-כך מעציב אותי. בגלל שאני שונה ממשפחתי (בכל המובנים- מבחינה דתית, מבחינה עמדה פוליטית ונטייה מינית), אני מרגישה לא נוח במחיצת המשפחה ולכן אני מעדיפה לעשות חגים עם משפחתה של חברת ילדות שלי או לבדי, בבית. הרבה פעמים אני מרגישה בודדה ולכן אני מבינה אותך מאוד. לצערי, אין לי ממש מה לעשות, אלא להאמין בעצמי ובדרכי. הרי אני מעדיפה לחיות לפי אמונותיי ולא לרצות אחרים, גם אם אותם "אחרים" הם המשפחה שלי. מחר יש ברית לבן של אחותי ורוב הסיכויים שאני לא אהיה שם. אמרתי לאחותי שבזמן האחרון אני מרגישה לא טוב עם עצמי (מכל מיני בחינות) ואני לא רוצה שבנוסף לכך אזכה לפרצופים חמוצים או להערות מהמשפחה. אולי אם הייתי מרגישה טוב יותר לאחרונה ואם הייתי מרגישה חזקה יותר מבחינה נפשית, אז הייתי יכולה להתמודד גם עם ההערות והמבטים. מאוד התנצלתי בפני אחותי ובעלה וביקשתי את הבנתם. והם אכן קיבלו זאת בהבנה. אני עדיין מתלבטת אם ללכת... אני לא מכירה את הסיפור שלך, אבל אם זה מאוד מציק לך ואת חושבת שיש טעם לנסות ולדבר עם בני משפחתך, אז אולי כדאי לך לעשות את זה. אולי עם איש מקצוע חיצוני, אם את חושבת שזה יועיל. אבל גם אם את מאמינה שאין סיכוי, אז פשוט תחיי עם זה (מי כמוני יודעת שקל להגיד אבל קשה לבצע). ההורים שלך הביאו אותך לעולם בידיעה שפעם תהיי ברשות עצמך, תחיי עם דעותייך, אמונותייך והשקפותייך. וזה בדיוק מה שאת עושה עכשיו, גם אם זה לא מוצא חן בעיניהם. תהיי מאושרת שיש לך בת זוג אוהבת. מה שלא תבחרי, שיהיה לך בהצלחה

למעלה