יחסים עלו על שרטון

shelyk

New member
יחסים עלו על שרטון

חבר שלי ואני אמורים להתחתן בעוד חמישה חודשים ואנחנו ממש לא מסתדרים יותר.
רבים המון, יש דברים אצלי שממש מפריעים לו בהתנהגות שלי עד לרמה שהוא עצוב ממש כבר שבוע וחצי, לא רוצה לצאת איתי לשום מקום, אנחנו בקושי מדברים כבר שבוע וחצי ובאותו בית. רק אומרים דברים שחייבים להגיד וזהו.
הוא אומר שלא יכול לשלוט במה שהוא מרגיש ולא יודע איך להרגיש אחרת. מה אני ייכולה לעשות כדי לשנות את המצב הזה? אני מרגישה שאנחנו מתרחקים ממש.

Rodriko

New member
אני רואה 2 אפשרויות

אחד הפסקה יזומה לראות אם מתגעגים
להקציב שבועיים ככה אבל להקציב וגם גבולות
2 טיפול זוגי עוזר להוציא הכל ועדיף לפני חתונה..

shelyk

New member
לתת ספייס יכול לעזור?

אם לא נתנתק לשבועיים אלא אתחיל פשוט לצאת עם חברות, ללכת לחוג, לא להיות תמיד שם כשהוא מגיע הביתה, זה יכול לתרום?

shelyk

New member
וגם... אני בכלל אמורה לתמוך בו...

הוא ממש בדכאון כבר שבוע וחצי.
הערב החלטתי לצאת עם חברות כדי אולי קצת לתת ספייס ובכך לעזור ככה לקשר, אולי אם לא אהיה באזור הרבה מדי, ואצא לעיתים קרובות, או אעשה תחביבים משלי, הוא יעריך יותר, יתגעגע ויתחיל לחשוב יותר חיובי.
מצד שני מרגישה שאני לא תומכת בו... כי אני אצא הערב והוא יישב בבית ולא יעשה כלום.

אייבורי

New member
תגידי

את אמא שלו ?

אני חושב שברגע שתפסיקי להתנהג כמו אחת כזאת, יש מצב שהדברים יסתדרו

seeyou

New member
אם יש דברים בהתנהגות שלך שממש מפריעים לו

עד לרמה שהוא עצוב ממש ואת לא מצליחה/רוצה להשתנות

אז עדיף "טיפול זוגי" היום מאשר אחרי חתונה והריון

יוסי

nivcoach

New member
שלום שלי

השאלה הראשונה שאת צריכה לשאול את עצמך- האם את בכלל מעוניינת בקשר כזה?
אם התשובה שלך חיובית, אז כדאי להתחיל לחשוב מה ניתן לעשות.
ייתכן שטיפול זוגי עשוי לפתור את הבעיות, עם זאת גם כאן מדובר בשאלה של רצון.
תמרורי האזהרה מהבהבים ועלייך להתייחס אליהם לפני שיהיה מאוחר מדי!
החלטתם להתחתן, זה נבע מתוך בסיס חיובי בקשר שלכם, כדאי שתתחילי משם ותראי אם ניתן לשנות את המצב.

בהצלחה.

סטנגה Joe

New member
אולי טוב

שזה קורה עכשיו ולא אחרי הנישואים.
תבדקו טוב טוב אם כדאי ללכת על זה.

Rodriko

New member
דואגים לך

טיפול זוגי עוזר ואני בכלל לא ידעתי על האופציה הזו כי זה קודם כל טיפול אישי..
אני ממליץ לך ללכת לגוגל ולקרא על דיכאון בדרך כלל אם אדם נמצא שבועיים ומעלה במצב של דיכאון זה לא מצב רוח חולף והדרך החוצה היא רק בטיפול תרופתי או פסיכולוגי
מניסיון עוד לא החלטתי אם לצערי או שלא בזוגיות שלי לשעבר הבת זוג לא עלתה על זה שאני בדיכאון או שעלתה ולא יכלה לעשות כלום בנידון
אז עצם זה שאת פה זה סימן שאת רוצה לעזור וכל הכבוד לך
לגבי רק להתרחק קצת זה לא יעבוד זה חייב להיות נתק מוחלט אם הוא לא מוכן ללכת לטיפול זה חייב להיות כאפה כמה שזה כואב אבל לפחות יש לו מישהי שאוהבת אותו כדי לתת לו אותה
בהצלחה

ההחלטה להתחתן היא מסובכת וכרוכה בספקות

ובהתלבטויות. החששות לא נעלמים גם אחרי שקבעתם להינשא אלא להיפך, הם עלולים להתגבר ולכן אפשר להבין את בן זוגך שמעבד את התחושות והפחדים ומתנהג בריחוק ובזעפנות .

המלצה שלי, לפנות לטיפול זוגי לא רק כדי ללבן את המצוקה שלפני החתונה, אלא גם כדי לרכוש כלים לניהול טוב של הקשר הזוגי.

להיכנס בו

לי נשמע שלתת לו ספייס זה רק ירחיק עוד. הוא במשבר, אולי נלחץ מהחתונה המתקרבת... אולי יעזור דווקא לנסוע לאיזה צימר, לגרור אותו לזמן ומקום בו אפשר לפתוח הכל על השולחן. לשמוע מה מפריע לו ואיך את יכולה לבוא לקראתו במקומות האלה. לשבת ולטחון עד שיעלה עשן. לעשות סקס, לפנק אותו. לא לוותר ולהתרחק, אלא דווקא להראות לו עד כמה הוא חשוב לך (גם מעשים, לא רק מילים!!) ולעשות כל מאמץ אפשרי לנער אותו ולהוציא אותו מזה. אם עדיין הוא תקוע בשלו, ולא מוכן לעשות שום דבר כדי לפתור ולהתקרב בחזרה, אז נשמע לי שזה הזמן להיפרד.

shelyk

New member
הוא לא רוצה ללכת לשום חופשה

איתי... זה רעיון טוב ללכת לצימר ולדבר אבל הוא
בקושי רוצה לצאת איתי למסעדה...
ואני אמורה לתכנן את החתונה- איך בדיוק אעשה את זה לבד?

הרעיון הכי טוב עכשיו -

זה ללכת ליעוץ במטרה לדבר. ולא לנסוע לחופשה זוגית או לצאת למסעדה בתקווה ששם הבעייה תיפתר. כי היא לא.

אל תעשי את זה לבד

את צריכה להבהיר לו שאם את לבד, זה פשוט לא קורה. את לא יכולה לתכנן חיים ומשפחה בלי שותף שמעוניין בכך. אם הוא רוצה אותך ורוצה את החתונה הזאת, שינער את עצמו יתחיל לדבר, לבדוק איך אפשר להבין ולתקן, ללמוד מהקושי ולגדול ממנו. אם אין שום רצון מצידו לשפר את הדברים, אין לך מה להישאר בקשר הזה, וטוב שזה לפני החתונה לפני שיש ילדים וכו'. זה בטוח כואב מאוד לראות שיש אפשרות שהוא לא בעניין, אבל זה נשמע שהוא מחכה שתעיפי אותו, שאין לו אומץ לעשות את הצעד הזה לבד. אני מציעה לך להגיד לו את הדברים ככה, פשוט וישיר. אם זה יעורר אותו, מה טוב. אם זה יתן לו את פתח המילוט שהוא מחכה לו, אז עצוב וכואב, אבל תגידי תודה שלא התחלת לבנות חיים עם גבר כזה.

a25148636

New member
לא מבינה

תקשיבי חמודה לא בא לי לנפץ לך את האשליה אבל אני הייתי ממליצה לך לא להתחתן ..או לפחות לדחות את החתונה כי צר לי לאכזב אותך אבל הימים של החברות הם עדיין הימים הטובים ..אחרי החתונה זה רק הולך ומחמיר..חתונה זה לכל החיים זה לא צחוק..אלא אם כן בא לך לאכול הרבה חרא או להתגרש ..אנשים ביטלו ודחו חתונה שבוע לפני אז חמישה חודשים זה פרק זמן מספיק ארוך.. לדעתי אם תדחי את החתונה תוכלי לראות אם המצב משתפר או מידרדר..ואז להחליט אם את בכלל רוצה לבלות את שארית חייך איתו...גם מעניין לדעת מה תהיה תגובתו...

יעוץ בזוגיות והחזרת אהבות

שלום, שמי אלגרה, פותחת בקלפים וקוראת בקפה. אני בעלת שם וניסיון של שנים בייעוץ לעסקים ובביצוע עסקאות, החזרת אהבות אבודות וסילוק עין הרע. אשמח לארח אתכם לייעוץ ביתי ביפו, על כוס קפה, לשמוע עליכם, לחזק ולעזור לכם בדיוק היכן שצריך. לא תתאכזבו, אני פה בשבילכם

למעלה