יחסים מסוכנים?

morag

New member
יחסים מסוכנים?

אני גדיה (01.01) שנשואה 13 שנים לסרטן( 24.06) וכבר 9 שנים עובדת אצל בוס דגים (24.02). אני מרגישה לפעמים ששתי דמויות חשובות אלה בחיי מביאות אותי לקצה גבול היכולת שלי. אני מעניקה המון גם בבית וגם בתפקיד המקצועי שלי( דרגתי בכירה מאד במערכת בה אני עובדת). אני מרגישה לפעמים ששתי דמויות אלה מנסות להשתלט על חיי ולגרום לי לחשוב ולפעול כמותן. אני מסרבת מכיוון שהדעות שלי כבר מגובשות ואני יודעת בדיוק מה אני מצפה מעצמי. אשמח לעצה שתאיר את עיני. על החתום, עדי מורג

כל הדמויות ביחסים - נמצאות בתוכנו

וגם שתי הדמויות האלה. יחסים ארוכים ומשמעותיים, הם פעמים רבות יחסים עם חלקים מתוכנו, שאיתם אנחנו מנהלים דיאלוג דרך היחסים האלה. אני חושב שאת מאתגרת את עצמך במתן כל כך הרבה כוח לשתי הדמויות האלה, ובנסיון שלך לשמור על העצמאות שלך. אולם בגדול, אף אחד לא יכול להפוך לדמות משמעותית ודורשנית כל כך, אם לא ניתן לו בעצמנו את הכוח לזה : ואת הכוח לדמויות האלה, את היא זו שנותנת. עמוק בפנים, את לא פחות שתלטנית מהם, ואולי לעיתים קשה לך להודות בזה, ואת מעדיפה באופן לא מודע לחוות את החוויה מבחוץ, כלומר, לתת לשני האנשים האלה כל כך הרבה כוח, ואז להיאבק. צריך הרבה מודעות כדי להבין את המורכבות של המצב, אבל את גם יכולה לשחרר קצת לחצים, להפסיק להאבק בצורה טוטאלית כזו, ולהבין שהמאבק שלך הוא זה שנותן את הטעם לעניין. אם תפסיקי להלחם - מה בדיוק יקרה ? האם את תופסת את עצמך כאדם שכשרק כשהוא נלחם, יש טעם לחיים ? ומה זה אומר בדיוק ´להלחם´ ? ומה קורה שמוכנים סוף סוף לאבד שליטה, ול´הכנע´ ? ואולי רק אז תרויחי בגדול את החופש שלך, שהוא בעצם החופש מ.. להלחם ? עמוק בפנים, באופן לא מודע, את בחרת את שני הסמלים המיתולוגיים האלה, כדי להתפתח, לאתגר את עצמך, ולהגיע להישגים כאלה ואחרים, תוך שאת מרגישה מאוד מאויימת. אולם כדאי שתזכרי :את יכולה לוותר על המלחמה הזו בכל זמן נתון, אם בבחירת פרטנרים אחרים, ואם בבחירת שדה קרב אחר או בכלל ויתור על דברים שהם אולי פחות חשובים, לעומת עולם פנימי מפותח וחשוב יותר. נסי לחשוב במה המלחמה הזו משרתת אותך, מה היא נותנת לך, במה מצב החירום התמידי הזה מקדם אותך, ולהבין למה בחרת להתחתן עם אדם כזה ולעבוד אצל בוס כזה ולהתמיד בקרב. כי עמוק בפנים, יש הרבה בונוס במלחמה הזו. אם תביני אותו - אולי גם תוכלי לשחרר, ולבחור גישה קצת שונה.. בהצלחה

למעלה