יחסים במשבר......

LIN201

New member
יחסים במשבר......

שלום לכולם, זו פעם ראשונה שאני כותבת בפורום. קוראים לי לין, אני בת 21, סטודנטית. המערכת יחסים של אמא שלי ושלי היא בין הגרועות בעולם. אני אתחיל מזה שאין לנו תקשורת טובה. למעשה אין בינינו תקשורת בכלל. דבר ראשון אני רוצה לציין שהיא איבדה אנשים קרובים לה בכמה שנים האחרונות, את ההורים שלה ועוד 2 אחים. אני יכולה להבין שהיא עצובה ואולי גם מתוסכלת. פעם אמא שלי הייתה אישה נחמדה יותר, נעימה יותר. נתחיל מזה שאנחנו תמיד מתווכחות. על כל דבר. אין בינינו הסכמה כללית. היא אישה מאוד נוקשה. לפחות איתי. אני גם שמתי לב שהיא מאוד מסתדרת עם אחותי, היא צריכה את אחותי יותר מאשר אותי וזה מרגיש כאילו אין לה בעיה אם אני בכלל לא הייתי.. לפעמים יש לה קטע שאם אחותי לא בסביבה איזה יומיים אז פתאום היא נחמדה אליי, בעצם זה היה פעם, היום אפילו זה לא קיים כבר. מה שהכי גרוע זה כשאנחנו מתווכחות היא ישר "יורדת" עליי בכל מיני עלבונות, אומרת לי שאני פרובלמטית וכל מי עלבונות כאלה.... זה ממש מעליב אותי. כשהיא אומרת את זה אני אומרת לה שזה מפריע ולמה אני צריכה לספוג את העלבונות האלה אבל היא מתעלמת לגמרי וממשיכה בשלה. כל מה שאני אומרת היא ישר קופצת ואומרת משהו שייסתור לגמרי את הדברים שלי. זה כבר נהייה משהו תמידי. סיפרתי את זה לאבא שלי ולאחותי והם אמרו לי להתעלם כי הם יודעים שהיא אישה קשה ומתוסכלת. אם אחנו נכנסות לוויכוח, מה שקורה בדר"כ, היא ישר "יורדת" על היכולות שלי, על מי שאני, כאילו שהיא מושלמת. פשוט עצוב לי שהיא צריכה לרדת עליי כדי להרגיש יותר טוב עם עצמה. זה כאילו שהיא לא מוכנה להתעמת איתי.... כואב לי שהיא משתמשת באלימות מילולית כלפיי, מצד שני זה גם דוחה אותי. היא ואבא שלי שני אנשים שונים. אבא שלי הוא בנאדם מתורבת, משכיל, מדבר לעניין, יש לו ראש על הכתפיים ואמא שלי לעומת זאת ממש פרמיטיבית, מדברת הרבה שטויות, לא הכי משכילה, אני ממש לא מתחברת אליה יותר. לפעמים היא אומרת דברים כדי להשתיק אותי כדי שאני אפגע והיא גם מצליחה..... כשמישהו פוגע בי קשה לי לחשוב על משהו זריז ולענות לו באיזה תשובה מתוחכמת. אני נפגעת ישר וחושבת על מה שהוא אמר ונשארת בהלם.... או שאני בוכה. זה מה ש"אמא" שלי עושה לי.... היא יודעת איפה לעקוץ אותי כדי שאני אלך והיא לא תצטרך להתעמת איתי. כאילו נדמה שהיא נהנית מהעקיצות האלה, כאילו היא עושה את זה לשם ההנאה הפרטית שלה. פשוט עצוב לי שזה המצב,זה כבר ממש מתסכל, מדכא.. אחותי אומרת שאני לא אתייחס אליה ושאני לא אקשיב לה בכלל. אני לא מבינה לאן התדרדרנו... מה עושים נגד זה? מה אתם הייתם עושים במקומי??

מעצימה

New member
היי לך..יש יחס בוודאי..

אני מניחה שהרגשות שלך קשים..הסיפור שלך לא קל ולא פשוט.. עם זאת לפחות כרגע ..אמא לא תשתנה סתם כך..הדבר הכי חשוב הוא לחשוב מה היית רוצה שיהיה כרגע..? אם תחשבי עמוק עמוק בתוך עצמך.. האם יש משהו ש/תוכלי לשנות..ואולי בעקבות זה ישתנה משהו גם מהכיוון של אמא? אני מניחה שהשאלה ככה לא ממש ברורה..אבל..תחשבי על ההתנהגות שלנו כמרכז , כאבן גדולה שנופלת בים..האבן הזו יוצרת סוג של מערבולת קטנה סביבה..או גלים קטנים. ככל שנזרוק אותה חזק יותר או חלש יותר ככה תושפע הסביבה סביבה.. תנודות המים יהיו חזקות יותר או חלשות יותר..כתוצאה מחוזק הטלת האבן..כך ההתנהגות שלנו ..לפעמים אנו מתנהגים שנים אותו הדבר..והגלים נעים באותה צורה (היחס אלינו) וכאשר אנו משנים אפילו משהו קטן בהתנהגות שלנו..משתנה גם התנהגות הסביבה. לדוגמא: האם למרות ואף על פי היחס של אמא אליך..אמרת לה פעם שאת אוהבת אותה? שאת צריכה אותה? שאלת אותה פעם אם היא צריכה עזרה במשהו? האם הראת לה פעם דאגה? תחשבי כרגע רק על עצמך ..כי כרגע זה הדבר היחיד שאת יכולה להשפיע עליו..ההתנהגות שלך. ואל תביני אותי לא נכון..בשום אופן איני אומרת שאת לא בסדר..שבגללך המצב כמו שהוא וכו..אבל את יכולה לשנות לפלות חלק מהמצב....

ברוכה הבאה לין

צר לי לשמוע על היחסים העכורים שלך עם אמך. האם יצא לך פעם לשבת ולדבר איתה על זה. להגיד לה שאת מאוד פגועה מיחסה אליך. אולי כשתתפסי אותה במצב רוח יותר טוב תנסי להגיד לה מה את מרגישה כשהיא יורדת עליך.

נותנים אצלנו יחס והרבה - כאשר יש לנו פנאי

ראשית -
ותמיכה בהתמודדות הקשה שלך עם אמך. לא פשוט לגדול עם אמא כזו. את מציינת שאמך עברה לאחרונה תקופות קשות ומאז היא יותר קשה איתך. אני שמחה שאת מבינה את הקשר בין מה שעבר עליה לבין היחסים ביניכן. אך גם ההבנה הזו לא מקלה עליך את ההתמודדות. שמתי לב למה שכתבת על אביך ומה שכתבת על אמך, אני מצטטת "ואמא שלי לעומת זאת ממש פרמיטיבית, מדברת הרבה שטויות, לא הכי משכילה" - אני משערת שאת, אם את רוצה או לא רוצה, משדרת לאמך את הדעות האלו שלך עליה. איך לדעתך, אמא שלך מרגישה? אולי ההתנהגות שלה זו תגובה והתנהגות להתנהגות שלך? או שזה ההיפך - את חושבת עליה כך בגלל הדרך שהיא מתנהגת והיא מגיבה - בקיצור - נכנסתן ללופ - למעגל. אי אפשר לשנות אדם אחר, לכן לא תוכלי לדרוש מאמך להשתנות, אך את יכולה לנסות לשנות את עצמך, את היחס שלך כלפיה ואז, בתגובה היא עשויה להשתנות. תנסי לרשום לעצמך את כל הדברים החיוביים שבאמך, במשך כל השנים וגם בשנים האחרונות, הקשות. תזכרי באירועים שהיה לכן כייף יחד. מפעם לפעם, כאשר את עם אמך - תזכרי ותספרי על אירוע טוב, חיובי, שאמך התנהגה בצורה אוהבת ותומכת. זה עשוי לשפר את האוירה. כאשר אמך מתקיפה אותך ופוגעת - אל תחפשי איך להגיב - רק תגידי - "אני לא רוצה להגרר לשיחה כזו" ותתרחקי, או שפתאום תזכרי שאת צריכה ללכת דחוף, אפילו לשירותים. שיהיה לך בהצלחה ורק טוב.

daoli

New member
אין נוסחאות פלא ליחסים עכורים עם אמא

אני חושבת שמה שהבנות הציעו לך כמו לדבר איתה ולחפש את הדברים הטובים שבה יביאו לשינוי המיוחל. איך הולך המשפט הזה : רק אהבה מביאה אהבה אם אמא שלך לא מסוגלת לשנות את ההתנהגות כלפייך, תשני את את ההתנהגות שלך תנסי להיות מקבלת, אוהבת, חמה, מבינה. אל תיכנסי איתה לויכוחים. כשהיא מתחילה להגיד לך דברים, תחייכי ותקומי, אל תעני לה ואל תעלבי ממנה. אני חושבת שברגע שאת תשני את ההתנהגות שלך, היא כבר לא תוכל להפעיל עליך את הכעס שלה. היא מפעילה אותו עליך כי היא רואה שזה מצליח לה. היא רואה שהיא אומרת משהו ואת בוכה או נפגעת. אנשים לא יכולים להתחיל מלחמות אם אין להם פרטנר למלחמה. זה כמובן ידרוש ממך לבלוע את כל הצפרדעים. אבל אני בטוחה שזה יצליח. ואם זה לא מצליח, אז עם כל הכאב שבדבר כנראה צריך קצת להתרחק.

כולנו אומרות פה פחות או יותר אותו הדבר ובכל

זאת אני רוצה לחדד כמה דברים: 1. רק את בוחרת ממה את נעלבת ולמה את לא מתייחסת. 2. אמא שלך אדם בוגר ושלם. לא תחנכי אותה ולא תשני אותה. תלמדי לקבל את הטוב שבה ולהתעלם או להפחית מעוצמת הרע. 3. מערכת יחסים היא דבר הדדי. אם את חושבת על אמא שלך שגידלה אותך, שהשקיעה בך, שאהבה אותך (גם אם לדעתך לא מספיק, או לא כמו את אחותך...) - שהיא "פרימטיבית.... לא משכילה.... לא מתחברת אליה..." - אז למה את מתפלא שהיא פחות נהנית במחיצתך מאשר עם אחותך (שאולי נותנת לה יותר כבוד). - בשביל לדעת לתת אהבה ולקבל אהבה לא צריך להיות משכיל.... 4. רוצה לשנות את פני הדברים והיחסים שלכן? השינוי מתחיל בתוכך. שני את היחס שלך לאמא שלי, תוציאי את היחסים מזירת התגוששות ותעברי ליחסים של הבנה והתדברות. אולי תזמיני אותה על חשבונך לאיזה סרט/הצגה/בית קפה ותדברו קצת על מה שקורה בינכן. 5. לפעמים כשעולים על טורים צריך מישהו שיוצא את האויר מהבלון. הדרך הטובה ביותר היא להשתמש בהומור. אז במקום לחשוב על דברים נורא חכמים לענות לאמא שלך בשביל "להחזיר לה" את יכולה להתעלם ולעצור את העימות ואם זה לא עוזר לענות לה בצחוק - "מה לעשות, ככה יצאתי כי ככה חינכת אותי." או "ככה יצאתי כי גם בזה אני כנראה דומה לך." - לפעמים קצת הומור מוריד ווליומים. אז שיהיה בהצלחה.

אנילה1

New member
נראה שאת הבת של האבא ואחותך היא הבת של האמא.

אמך תמיד תנסה לעקוץ אותך כי בקשר חזק עם האבא. את מעריכה אותו, מכבדת אותו. ולאמך את קוראת פרימיטיבית. נראה שאת די בזה לה. והיא יודעת לפגוע בך. המודל הזה כנראה קיים אצלכם הרבה שנים. את היית רוצה אמא אחרת. אולי שתהיה יותר דומה לאבא. את אמא אי אפשר לשנות, אבל את יכולה להפסיק להתווכח איתה. אם תתמידי לא להכנס לויכוחים איתה היא תפסיק כי היא תראה שזה לא עושה עליך רושם. אם היא מכאיבה לך תלכי לחדר אחר ותבכי שם, אל תראי לאף אחד שאת בוכה. כמו כן תפסיקי להתלונן עליה אצל אחותך ואביך, כי זה גם המשחק שלכם. תתנהגי כאילו היית אורחת בבית. במשך הזמן תוכלי ליצור איתה מערכת יחסים קורקטית. במקרה שלך אולי אמא שלך לא תאהב אותך כמו את אחותך, אבל היא תתחיל לכבד אותך. וגם זה טוב. תצטרכי להתעמת גם עם ריגשי הקנאה והקיפוח לאחותך. אם את צריכה לאוורי את עצמך בגלל עוצמת הרגשות, תוכלי לכתוב יומן, זה עוזר מאוד. או לדבר עם חברות אבל לא מהבית. זאת לא עבודה קלה. לכן אני מאחלת לך בהצלחה.

למעלה