יחסים בין אנשים

lefler11

New member
לילוש

שאת אומרת ש"אם בן-אדם שרבתי איתו יבוא ויושיט לי עלה של זית לא אוכל שלא לקחת":
האם זה יקרה בכל מצב

האם היחס כלפי אותו אדם ישתנה בגלל אותו הריב או שיחזור לאותו היחס שהיה לפני אותו הריב

האם גם במקרה שאותו אדם בגד באמון שלך או עשה מעשה קיצוני שמאוד לא מקובל עליך ואח"כ יתנצל ויושיט לך "עלה של זית" - האם גם במקרה כזה תקבלי אותו בזרועות פתוחות

בגדול אני מסכים איתך לעניין הכוונה \ תום לב בכל הנוגע לפגיעה.
ברור שפגיעה מכוונת הנה מאוד בעייתית.
אבל בכל הנוגע לפגיעה שלא במתכוון, כמו שכבר רשמתי לכמה אנשים בפוסט, האם את לא חוששת שבמידה ותבליגי על אותו אירוע, הצד השני יהפוך את העניין לגישה \ שיטה

לגבי המשפט "הייתי יכולה לחסוך הרבה כאב אם הייתי מקשיבה לעצות של אנשים שיודעים יותר טוב ממני":
האם יש משהו שמכיר אותך יותר טוב ממך ויודע יותר טוב ממך איך את צריכה לנהל את היחסים שלך עם אנשים

האם לא קרה לך שאנשים שכביכול יודעים יותר טוב ממך יעצו לך דבר מסויים ואת הלכת נגד העצה ובכל זאת יצא משהו טוב מהעניין
או שלחילופין הקשבת לעצה של אנשים שכביכול יודעים יותר טוב ממך ולאחר מעשה הסתבר שהגישה של אותם אנשים לא היתה נכונה

somewoman

New member
תשובות..

האם היחס שלכם כלפי אותם אנשים הנו פחות או יותר קבוע כלומר את מי שאתם מכבדים אתם מכבדים ואת מי שאתם לא מכבדים אתם לא מכבדים.
כבוד נרכש עם הזמן, אם אני מכבדת מישהו סימן שאני מכירה אותו מספיק כדי לרכוש לו כבוד, אבל אם הוא יעשה משהו שיערער עבורי את הכבוד הזה, יותר לא אעריך אותו..

האם היחס שלכם כלפי אותם אנשים הנו בגדר יחס גורר יחס כלומר אתם מתייחסים לאנשים פחות או יותר כמו שהם מתייחסים אליכם.
כן, בהחלט.

האם היחס שלכם כלפי אנשים נובע ממצב הרוח \ המנטלי שלכם באותו הרגע כלומר כמעט ולא תלוי באותם אנשים אלא יותר במה שעובר עליכם באותו הרגע.
לא. היחס שלי לאנשי נובע מהאינטראקציה ביננו, אני לא אתן למצב הרוח שלי להשפיע ואם אין לי מצברוח אני אומר זאת מראש ואתפוס מרחק.

האם יש סיכוי שתשנו את היחס שלכם כלפי אדם שקרוב אליכם (באופן יחסי) "בין לילה" בעקבות מעשה \ ארוע מסויים
כן. כבר קרה לי.

האם יש סיכוי שתגבשו דעה אודות אדם רק על סמך מידע ואינטואיציה שקיבלתם מאנשים אחרים או שאתם חייבים "לטעום בעצמכם" על מנת לגבש דעה
ממש לא. האינטראקציה של אדם מסוים עם אנשים אחרים היא שלו ושלהם, אני אצור את מערכת היחסים שלי אתו על בסיס האינטראקציה שלנו.

כמה זמן לוקח לכם (פחות או יותר) להעריך בן אדם "חדש" שנכנס לכם לחיים ולגבש עליו "דעה מוצקת"
תלוי עד כמה הוא קרוב אלי וכמה זמן הוא מבלה בחברתי ביום, זה משתנה...

lefler11

New member
היי סאם

אני מניח שלא אפתיע אותך אם אספר לך שהגישות שלנו מאוד דומות
.

הייתי שמח ללמוד ממך איך את לא נותנת למצב הרוח שלך להשפיע על היחסים שלך עם אנשים (אצלי, לצערי, זה לא כל כך עובד...
)

מה הכוונה שלך במילים "לתפוס מרחק"

אומנם יש מקרים שאני עצבני \ מצוברח \ מבואס ואני רוצה להיות לבד לכמה שעות,
אבל ברוב המקרים, דווקא שאני עצבני \ מצוברח \ מבואס, אני כן אוהב להיות ליד אנשים שאני מעריך ומכבד,
לשתף אותם במה שעובר עלי, לחפש אוזן קשבת ואולי אפילו לקבל עצה טובה.

somewoman

New member
לתפוס מרחק

מבחינתי זה קודם כל להודיע לאדם מולי שאני במצב רוח קרבי ואם אני נכנסת בו שלא יתייחס..

וכן, מעדיפה להיות לבד כשאין לי מצב רוח

puma141

New member
לפלר,שאלה מעולה..באמת! עוד מעט אענה לך

כי יש לי תתחושה שהיא נשאלה על ידך, ממש בגללי:)
אז.עוד מעט.

seelinewoman

New member
אענה במקובץ

אני מגבשת דעה על אנשים לפי ניסיון, מבחן המציאות והאינטואיציה.
מידע מאנשים אחרים מתווסף אבל לא משפיע עד שאני נוכחת בעצמי.
אני סומכת אך ורק על השיפוט שלי, לא קונה תרגילים ותמרונים,
אבל כן קשובה לבאזז ולמה שמצב הרוח שלי אומר.
לפעמים גם לי אין כוח וסבלנות למניפולציות.
אני נותנת יותר מדי צ'אנס לאחרים שפוגעים בי, אבל מרגע שאני מתנערת
אני מפסיקה להיות אסקופה נדרסת ומעיפה אותם לאלתר מחיי חד משמעית ללא תחיית המתים.
בדרך כלל הם הרוויחו את המחיקה הזאת בזכות.
לא מעניין אותי במיוחד מה חושבים עליי אחרים כל עוד אני לא תלויה בהם לפרנסתי או בעניינים של חיים ומוות.
התברכתי ביכולת להביט פנימה ללב האנשים, או שרק שכנעתי את עצמי שכך הוא הדבר.
בכל מקרה, קבעתי לי סטנדרטים משלי בנוגע לבחירת האנשים שונים והם מחמירים משל אחרים,
למרות שאני יודעת שכולנו אנושיים ועלולים לטעות.
יש טעויות מבלי משים או מאי הבנה או מחולשה אנושית, ויש "טעויות" במזיד.
אני יודעת להבדיל ומחליטה בכל פעם עד כמה זה חמור בעיניי.
שומרת לעצמי תמיד את הזכות לומר בגלוי מה אני חושבת.
היגיינה ביחסי אנוש חשובה לי ולא אשאיר בסביבה אנשים שהכזיבו ופגעו בי בעבר.
פעם הייתי מספיק מטומטמת ונאיבית.
היום זה כבר לא קורה, וטוב שכך.

למעלה