יחי הנשיא

בישי89

New member
זה היה עצוב אם הוא היה מתמודד נגד עצמו ומפסיד

אז מאות שנים של המתנה השתלמו וסוף סוף פרס נבחר......

JaboGirl

New member
אני מבקשת! פרס היה בעברו כבר נשיא!

הוא היה נשיא שבט שמעון בנדודי בני ישראל במדבר.

איזה כייף סוף סוף נשיא חדש למדינה ../images/Emo104.gif

מי ראה את הטקס בטרקלין שגאל? וואי איזה מרגש, אפילו אני כמעט הזלתי דמעה... מעניין אם אתם תזכרו אותי כשאני אעמוד שם באולם ואשא נאום בטקס על הכרזתי כנשיא... אני בטוח אזכור אתכם, תבואו לבקר במשכן....

2 צדדים לנשיא מדינת ישראל החדש...../images/Emo104.gif

בשנות ה-80 בעידן שלפני ארתור פינקלשטיין, ראובן אדלר ואייל ארד, הבחירות בישראל היו הרבה יותר מגניבות. לא יועצי תדמית, לא סקרי דעת קהל כל שני וחמישי. אלה היו ספי ריבלין של הליכוד אל מול הגשש החיוור של מפגלת העבודה. איזה כיף היה לראות תעמולת בחירות של בדרנים. אחד התשדירים הבולטים זה ספי ריבלין מפנה שאלות אל מועמד העבודה הצעיר יש להגיד שמעון פרס. הוא שואל אותו על מדינה פלסטינית, יחסי שלום, הכלכלה הישראלית, ופרס בכל נושא עונה:"כן" ו"לא" (בחיקוי של ספי ריבלין כמובן...). כך ניסה הליכוד להגיד שפרס לא יודע מה הוא רוצה מעצמו וזגזגן. לימים זה אחד הדברים שנדבקו לפרס הכי הרבה, קצת אחרי ה"אני לוזר". האם פרס ראוי להיות נשיא מדינת ישראל ? כן ולא. למה לא? קודם כל, זה הרבה יותר קל להגיד, ולמען האמת הרבה יותר כיף.ס שמעון פרס מעבר לתדמית הנקייה והדיפלומטית של "האיש הזקן והמנוסה" שמנסים למכור לנו הוא פוליטיקאי. לא מדינאי, פוליטיקאי. מהזן הכמעט נחות ביותר. הנחות ביותר זה המושחתים, הגבנים. הרמה אחת מעליהם זה "הסכינאים"-אלה ששמים סכן בגב של אלה שאיתם. יצחק רבין(מי שפרס אמר "חברו הטוב" אתמול) אמר עליו:"חתרן בלתי נלאה. את שאר הביטויים הקשים שהוא אמר עליו אפשר לקרוא בספר "פנקס שרות". עוד מילה שרבין המציא על פרס זה "תרגיל מסריח"- ביטוי לתרגיל מגעיל שהפוליטיקאי שמעון פרס ניסה לגנוב את הממשלה מידי הליכוד על ידי הבטחות מרחיקות לכת לחרדים. בסוף אלוהים הוא חב"ד והרי מילובביץ' מנעו את התרגיל ונתנו לפרס עוד הפסד. והחמור ביותר, מעבר לכל התרגילים והתכסיסים הפוליטיים פרס הוא אדריכל הסכם אוסלו. שהוציאו את הסטיקר "פושעי אוסלו לדין" הפרצוף של פרס התנוסס מולהם. פרס כפה על רבין הסכם שרבין לא כל כך רצה בו, אבל נאלץ לחתום עליו. הסכם שנתן לערפאת רובים והביא על ישראל אסון שנגמר ב-2000 הרוגים. פרס תמיד אמר "נילחם בטרור כאילו אין שלום, ונעשה שלום כאילו אין טרור", 14 שנה אחרי אוסלו הרבה טרור באזור, ואף לא שלום. החמאס עושה נגדנו טרור כאילו אין שלום. בכל מדינה מתוקנת הייתה קמה לה ועדת וינוגרד לחקירת מחדלי אסלו, והיא הייתה שולחת את פרס לעבוד במשרה מלאה במרכז פרס לשלום. אבל למה כן? למדינת ישראל יש על פי פרסומים רבים נכס מאוד מאוד חשוב בדימונה והוא לא יוסי בניון. הנכס הזה הוא כוחה של מדינת ישראל ומהחשובים בעיצוב בטחונה של מדינת ישראל. מי היה מאדריכלי הקמ"ג? שמעון פרס. פרס כבר 60 שנה בשירות המדינה בכמעט כל תפקיד אפשרי. פלמח"ניק, מנכ"ל משרד הביטחון, סגן שר הביטחון, חבר כנסת, שר העבודה והרווחה, שר התחבורה, השר לפיתוח אזורי, השר לפיתוח הנגב והגליל, שר החוץ-כמובן, ראש ממשלה ונשיא מעוד חודש. לעת זקנה גם השררה לא הייתה חשובה לו כל כך והוא לא חיפש תפקידים חשובים: הסתפק בשר לפיתוח אזורי או בשר לפיתוח הנגב והגליל. האיש הזה הוא פטריוט והוא אוהב את המדינה. פרס הוא ממש מדור המייסדים. רק הוא ואריאל שרון נשארו מאז. רק הם יכולים לספר לנו על מה קרה בבור במלחמת ששת הימים, או מה קרה בקרית הממשלה ביום כיפור. הם ראו והכירו, הבינו וראו, והוכיחו שניסיון זה לא מגילה גסה. פרס גם הוא החזית שלנו בעולם. מי עוד יכול במדינת ישראל להיות ביום חמישי באחוזת ראשונים, ויום אח"כ להופיע עם עדן הראל בMTV , מי יכול לשיר עם ריטה בתכנית של דן שילון ויום אח"כ עם גליקריה ? הבן אדם הוא פשוט גיא פינס מהלך. והוא ישרת את מדינת ישראל בעולם בגאווה רבה. והכי בטוח - אם הוא יראה את בר רפאלי, הוא לא יגע בה, ולא יהיה חשש לרצף של א' ב' - נפגעות בבית הנשיא. תחי מדינת ישראל! יחי נשיא מדינת ישראל!

JaboGirl

New member
למה לא..

כי פרס גנב קרדיטים סדרתי, כי המציאו עבורו אין ספור תפקידים רק בשביל שיהיה מרוצה(השר לפיתוח אזורי, השר לפיתוח הנגב והגליל, המשנה לראש הממשלה), כי הוא הפקיר את ביטחון המדינה בשביל הפנטזיות שלו, כי עצם העובדה שאנחנו מקיימים את הדיון הזה מוכיחה עד כמה הוא שנוי במחלוקת. הניסיון שלו נצבר בזכות הקשרים והמזל שלו. בגיל 29 כבר עשה אותו בן גוריון מנכ"ל משרד הביטחון(בזמן שאריק שרון למשל עוד היה סך הכל מפקד יחידת 101), שזה בלתי נתפש. הוא מושחת בצורה בלתי רגילה, והסיבה היחידה שהוא לא מאחורי הסורגים היא שהוא פשוט מאוד שייך לצד הנכון המפה הפוליטית. תמיד היה אכפת לו בעיקר מעצמו. מנחם בגין תמיד עמד לצד הממשלה בתקופות קשות, גם מהאופוזיציה. במבצע אנטבה הוא נתן את תמיכתו המוחלטת לממשלה והרעיף עליה מחמאות על המבצע המוצלח. בעוד ופרס תמיד התנגד להפצצת הכור העירקי וטען שזה נעשה לצורכי בחירות בלבד. רבין עצמו תיעב אותו כל ימיו וכינה אותו "חתרן בלתי נלאה". אף שאי אפשר להתכחש לתרומתו הרבה למדינה, גם אי אפשר להתכחש לנזק העצום שהסב. לדעתי לאדם כזה פשוט לא מגיע להיות נשיא המדינה. אולם ההחלטה התקבלה והוא כבר נשיא. אז כמו שאמר אתמול ריבלין(ניר ערד הוסיף אתמול "בהדר ז'בוטינסקאי אמיתי") "יחי נשיא המדינה, תחי מדינת ישראל".

אני לא אוהב את ההתעסקות בלמה לא

ובסתם דיבורים שכרגע לא יעזרו בדבר, ואף אולי יזיקו. פרס הוא הנשיא. אתמול היה יום חג למדינה. הוא הסמל שלנו, הוא האזרח מס' 1. מעתה פרס הוא לא ישות פוליטית, הוא דמות ממלכתית-סמלית, עם המון המון כבוד. הוא הגיע לגיל הגבורות, וזה בדיוק התפקיד הנכון לאדם המתאים. עלינו לשכוח את כל הדעות הפוליטיות שלנו לגביו (ואני מאמין שגם הוא ישקוט בהן).

אי אפשר להיאחז בדברים האלו

זה לא הוגן. נשיא המדינה חייב להיות חלק מהקונצנזוס הישראלי. אני לא אומר לשכוח, אבל רגע צריך להתייחס אחרת- "לפתוח דף חדש" לגביו (וגם מבחינתו)

אי אפשר להתעלם מדברים ככה סתם.

פרס הוא לא קונזצנזוס. הוא רחוק מלהיות שם. ההתנהגות שלו כל השנים האלה לא שמה אותו שם. אי אפשר להגיד "הוא נשיא" אז בוא נשכח לו את הכל. אני רק מתנחם בעובדה שפרס יעשה עבודת הסברה בעיקר לטובת המדינה ולא יהיה קרוב לשולחן מקבלי ההחלטות.

זאת דעתי. לא חייבים להסכים.

מילדותי התחנכתי שהנשיא זה מעיין עילוי, לא יודע להסביר, ולכן אני רוכש כבוד עצום לכל נשיא שיהיה... אני לא ילד קטן והתפקחתי מעט מאז...אבל עדיין אין מקום להשמצות, זאת סתם קטרנות. אני חושב שעל כולנו לשים בצד דעות פוליטיות, ובמקום להחריף שסעים- לנסות לפשר ולקרב כמה שאפשר, והנה יש מוסד שזהו כל תפקידו, אז לא לצאת נגד ולהגיד למה לא, אלא למצוא את הטוב ורק אותו להציג. שיחה כזאת היא טיפשית. בואו נאחל לו הצלחה, ואריכות ימים, ושיסיים את כהונתו במועד שזה אמור להיות, ואחריו לא תהיה בעיה שימונה ריבלין (על אף שהייתי מוצא טובים ממנו).

JaboGirl

New member
לא פותחים דף חדש לבן אדם בגיל 84

ולעומת חזי אני בוחרת להתנחם בעובדה קצת פחות נחמדה מצידי. מקווה לראות בעוד שנה-שנתיים את רובי ריבלין כנשיא המדינה.

MS6

New member
אני באמת לא מוצא סיבות לשמוח..

שמעון פרס הוא אדם איום ונורא שהביא לנו את אסון אוסלו, בשביל להבין עד כמה הזוי האדם הזה מספיק לזכור שהוא הציע לא להרוס את הבתים בגוש קטיף ולהפוך אותם לבתי קיט בקיץ לילדים פלסטינים... הוא חי איפשהו בעולם דמיוני שהוא המציא בעצמו, פרס הוא לא אדם ממלכתי, פרס הוא אדם שאומר מה שהוא חושב. הוא לא הולך לשתוק בעניינים מדיניים והוא הולך לפעול לקידום הרעיונות ההזויים שלו.. איך אפשר לחשוב בכלל שהוא הולך להיות אובייקטיבי כשהוא כבר הספיק לקרוא על שמו מרכז לקידום השלום?

למעלה