יחי הילדות

AshkA_

New member
יחי הילדות

שלום לכם. השגתי לי בדרך לא דרך את הקלאסיקה של כל הזמנים, טוב לפחות הקלאסיקה של הילדות שלי – הכבש השישה עשר, בקסטה אוטנטית (כן הדברים האלה שמכניסים לחריץ הלא מובן הזה של הטייפ, לאלה ששקועים עמוק בעידן המיני-דיסק). איזה יופי של שירים היו אלה. כמה תמימים, כמה טיפשיים, כמה חסרי פואנטה לחלוטין (אני אוהב שוקולד. יופי לך). פשוט מקסים לגמרי. גדולי הזמר בשירה העברית, של אז, התגייסו לפרוייקט של שירי ילדים, מאחת שנורא אוהבת את הקול של גידי גוב, הדבר יצר תענוג אין קץ. גם היום כשאני שומעת את יהונתן גפן אני נרגעת, אז חישבו על ההשפעה שיש לו על ילדים שהולכים עוד מעט לישון. בעצם כשחושבים על זה, אני לא בטוחה כלכך שהוא תופס היום. אחרי שילדה שנראית לי בכיתה ט`, ומסתבר שהיא ילדה בכיתה ז` מבקשת ממני סיגריה, ואחרי הסירוב שלי היא הולכת לה לשבת ליד השומר כשהיא מנסה בכל כוחה להרים את החזה שאין לה למעלה, אני כבר לא יודעת על תהליך החשיבה של ילדים. הם כלכך שונים מאיתנו. טוב, נחזור לנושא, עדיף לקרוא את זה ברצף עם הפסקה הראשונה. ולפתע, אני שומעת את השיר שמבצעת אותו יהודית רביץ ``הילדה הכי יפה בגן``, וכאן נשברה האידיליה. תקראו לזה שחצנות גרידא, אבל הייתי היצור הכי מקסים בגן. עכשיו קצת התקלקלתי, אבל אז הייתי מלאך לא נורמלי. כמובן בשביל לאזן את המצב, בכיתי כמעט מכל דבר, הייתי נורא רגישה, ועניין זה גרם לאנשים לשיר לי את השיר הזה בצורה מחזורית ואינטנסיבית, במיוחד את הקטע של ``איך אפשר להיות עצובה, כשאת הילדה הכי יפה בגן``. בתור אחת בת 5-6, זה הרתיח אותי לגמרי. לא חשבתי את המחשבה המוגמרת והעצבנית הזו, כי לא היה לי את האוצר מילים בראש, אבל אני זוכרת שהתעצבנתי ואמרתי לכולם שזה לא קשור ושיעזבו אותי בשקט. ישנם כל מיני שירים למשמיעה ראשונה נשמעים תמימים ולא מזיקים, והמלודיה תורמת להרגעת האווירה, אבל עכשיו כשאני ממש יכולה לחשוב על המשמעות אני מתעצבנת מזה. טוב, תאמרו שאין לי ממה להתעצבן, אבל עדיין, זה די מטריד. למה לאנשים יפים אין את הפריבילגיה להיות עצובים כמו שאר האנשים. אני רק חושבת על כל הדוגמנים והדוגמניות, או סתם כל הסלבריטאים למיניהם, שעצם תפקידם מונע מהם להיות עצובים. לפחות לא בפני המצלמה. אתם בטח תוהים מה הפואנטה שלי. לומר את האמת, רק עכשיו פתאום קלטתי שאין לי שום נקודה שאני רוצה להגיע אליה, אבל זו סתם נקודה למחשבה. בכל אופן. יחי יהונתן גפן

תחי הילדות2!

אשקה יקרה!אני מאוד שמחה לגלות כאן עוד מישהו שחושבת כמוני-שכמה שאנחנו גדלים מהר היום ועוזבים את הילדות בגיל מוקדם יחסית-צריך להשאיר עוד משהו ולא לעזוב אותו לגמרי-והכבש השישה עשר הוא אחד מהם היזדהיתי איתך לאללה עם הקטע של הילדה הכי יפה בגן-אני אישית גם הייתי אחד הפרחים שצמחו בגן של גבריאלה,רק שלי במקום לשיר ``כשאת בוכה את לא יפה`` כדי שאני אפסיק לבכות היו אומרים לי תבכי! תבכי! כי אני דווקא נעשית יפה כשאני בוכה ביגוד לאנשים אחרים.... אז סתם נוסטלגיה ככה.... לימור

בלה בלה

New member
וואו

אין לך מושג לאיזה פרץ נוסטלגיה גרמת לי, אני גדלתי על הכבש השישה עשר! איזה שירים מקסימים, לא פלא שעדיין ממשיכים לשיר אותם היום.. האמת שכשהייתי ממש קטנה היינו שומעים את זה מתקליט (זוכרים בכלל שהיו דברים כאלו?), אח``כ כבר התקדמנו לקסטות, ולפני כמה שנים משהו הביא לנו במתנה את הכבש השישה עשר על דיסק... ככה זה, השנים עוברות, הטכנולוגיה משתנה אבל הכבש נשאר אותו כבש מדהים... מזכיר לי שבסוף שנה שעברה לקחנו את הספר (הכבש במקור היה ספר) מהספרייה (אני וכמה חברים) ופשוט התיישבנו על הדשא וזייפנו בקולי קולות.. איזה כייף... אני לא יודעת למה, אבל אני נקשרת מאוד לדברים מהילדות שלי וקשה לי להפרד (אני מניחה שככה זה אצל כולם, אבל אצלי זה חזק במיוחד), אז במקום להפרד החלטתי להעביר אותם ``לדורות הבאים`` וככה לדוגמא כשעבדתי בבית ילדים (קיבוץ, אתם יודעים) לפני שנה ועשיתי הקמות הייתי דואגת שהילדים ישמעו את הכבש.. בלה בלה (-: בפרץ נוסטלגיה (תודה ashka) וכן, אני עדיין זוכרת את כל המילים בע``פ נ.ב יונתן גפן הוא סופר וכותב מצויין, לא רק לילדים... כבר קראתי כמה דברים שלו, והם היו ממש טובים (בדיוק לפני כמה ימים סיימתי אוסף סיפורים קצרים שלו)

themeandi83

New member
בנושא קלטות ילדות אין

כמו פיץ העכבר. שאקל ,מלך. יש לי את כל הקלטות ואיזה שלושה ספרים אין על פיץ העכבר... הוא הכי מגניב בעולם. וכן הדור של הזייניקים באמת דפוק אבל זה עולמי אני חושב... ובכלל אנשים שפויים ונחמדים נורא קשה למצוא היום... פיץ פוראבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ey@L

New member
אני לא מסכים איתך!

מסיבת סיום כיתה ח`! 1400 תלמידים מסיימי בית ספר יסודי! טקס משותף באיצטדיון וינטר! לפני שנתיים! טקס מכובד, רציני, ואמור להיות לא ילדותי. אז בוא אני יגיד לך מה היה בו ריקודים לשירים: - אני אוהב שוקולד שצחקת עליו - כל השיר בני בני ילד רע - הילדה הכי יפה בגן - גם זה היה (-; זה היה לפני שנתיים אז אני לא ממש זוכר איזה עוד שירים היו.... אז בקיצור רקדנו לצלילי שירי הילדים, וזה היה גדול! מדהים! ולא ניראה ילדותי בכלל! השירים האלה מיצצגים את העולם של הילדים - ילדים, ולא בנות בכיתה ז` כמו שציינת שמחפשות סיגרייה וקצת הרמת חזה. זהו ניראה לי, בייי אייל

למעלה