יחידת חורב

שלום30

New member
יחידת חורב

יחידה משטרתית השייכת למחוז תל אביב ומורכבת בעיקר משוטרים ושחמיסטים ומעט מתנדבים, היחידה עוסקת במניעת פעולות פליליות ואחרות ונרשמו לזכותה הרבה "תפיסות טובות". אם אני לא טועה המדים הם אפורים כמו של היס"מ ובכדי להתנדב בה צריכים להיות אחרי שירות צבאי קרבי. להלן כמה קישורים לתוצאות פעילות היחידה

760

New member
יחידת חורב = יחידת תח"צ

ייעודה של היחידה הוא אבטחת התחבורה הציבורית בתחומי מחוז ת"א. בגלל התקציבים, כוח האדם המיומן והזמין, היחידה מקבלת גם אירועי תגובה הדורשים התערבות של כוח מתוגבר ומיומן. היחידה מורכבת מלוחמים העוברים הכשרה דומה/משותפת ליס"מ. אני לא מכיר אישית את חורב, אבל אני מתנדב בתח"צ נגב (ניצן בשמה הקודם - סער בשמה הבא), יש אצלנו גם שח"מיסטיות, ובכדי להתנדב יש להיות יוצא יח' קרבית, רצוי להיות קצין. המדים הם מדי יס"מ אפורים, הנשק הוא מג"ל ו- M16 מקוצרר. יש לנו מטווח אחת לחודשיים על כל הנשקים ביחידה (כולל אקדחים), המטווחים כוללים מתארים שונים הכוללים ירי מתוך ניידת, ירי בסביבה צפופה וכד'. את המטווח מעבירים אנשי לוט"ר ובט"פ - חלקם אנשי היחידה עצמה. יופי של יחידה להתנדב בה. לגבי פעילויות נוספות, אז מכיוון שלא כל יום נחטף אוטובוס ולא כל יום צריך להשתלט על מחבלים בתחנה המרכזית, המשל"ט מפנה אותנו למשימות מעניינות אחרות.

760

New member
הם לא תח"צ, אבל הם גם לא יס"מ,

אז מה ההגדרה שלהם ? וד"א, בכל הפירסומים והאיזכורים - הם עדיין מוזכרים כיחידת התח"צ של ת"א (מה גם שאין יחידה אחרת שהחליפה אותם) אז למה אני קשקשן ? מקסימום את מעשירה את הפורום בידע כללי.

שירןן21

New member
אם תשים לב

יחידות התח"צ המחוזיות פורקו , במחוז ירושלים התח"צ פורק ופוזר לסיור וכו'.. חורב , יואב וניצן לא פורקו , שלושת הממזי"ם החליטו שהיחידות ישארו יחידות פשיעה מחוזיות ללא הכרזת יס"מ מה שאומר שתגבורים בירושלים הם לא עולים.. מלבד זה ישמשו כיחידת יס"מ מחוזית לכל דבר.. כנס לאתר של מחוז ת"א , תיקרא ידיעות פליליות תראה מה סגנון העבודה של חורב. הבאת פורצים לדירה רכב וכו'. שודדים קטטות רכוש גנוב חיפושים בדירות פיצוח סוחרי סמים זה לא ניראה לי עבודת תח"צ , מה גם שעוד לא פורסם.. יחידת חורב טיפלה בחפץ חשוד באוטובוס.. זה עושים יחידות הסיור

שירןן21

New member
סוכנים מופעלים בתח"צ?? כנסו ותראו

מזה מספר שבועות מתנהלת במחלק בילוש משימתי במפלג בילוש ביחידה המרכזית של משטרת מחוז תל אביב פעילות כנגד חשוד אשר על פי החשד מעורב בסדרת עבירות אלימות ביפו. במהלך הפעילות המשטרתית הסמויה אשר בוצעה בסיוע יחידת "חורב" ומחלק תמ"י במפלג התשאול בימ"ר ת"א זיהו השוטרים כי באזור בית החשוד מתבצע סחר בסמים. בחודש האחרון עוכבו לחקירה 13 חשודים שרכשו על פי החשד סמים מסוכנים מהחשוד העיקרי, קטין בן 17 וממעורב נוסף בן 23 תושבי יפו. סך הכל נתפסו עשרות אצבעות חשיש אותן רכשו 13 החשודים. בנוסף, שוטר מיחידת "חורב" אשר הופעל כסוכן הצליח לרכוש משלושת החשודים כמות נוספת של חשיש במספר הזדמנויות. הבוקר ביצעו בלשי מפלג הבילוש, שוטרי יחידת "חורב" וכלבנים חיפושים ומעצרים, נתפסו 825 גרם חומר החשוד כחשיש, אקדח גנוב ושתי מחסניות, כסף החשוד כפדיון סחר בסמים, אופנוע וקטנוע. נעצרו שלושה חשודים ועוכבו חמישה שהועברו להמשך חקירה במפלג התשאול בימ"ר ת"א. עבודה יפה

השוטרים סיכנו את חייהם למה?!

ב"ה בשביל שאיזה שופט ישלח את העבריין למעצר בית?! החוק במדינה פשוט בדיחה... את כביש המושבים סוללים מחדש (כביש שמוביל מצומת צפריה, עד לאזור-התעשיה הצפוני בלוד - צפריה, אחיעזר, זיתן, יגל) היות והכביש צר, עמדה שוטרת בצד אחד, ושוטר בצד השני, ובתאום הם עצרו את התנועה לסרוגין, פעם לפה, ופעם לפה. עמדתי עם רכבי ליד רכב טנדר שהוביל ירקות, הנהג עומד ובלי לדפוק חשבון מדבר בסלולרי כאילו אין מחר. התנועה בנתיב בו עמדתי "שוחררה" והחלה לזרום. השוטרת שקלטה את הנהג בפלאפון, סימנה לו לעצור. הוא האט הוציא אצבע משולשת מהחלון והמשיך לנסוע... במפגש הרכבת בכ. חב"ד הוא עצר עקב בוא רכבת ושם אמרתי לו "מה היה פשר החוצפה?" הוא ענה "מי היא הבת **** שתגיד לי מתי לדבר ומתי לא?" אין פחד, אין חוק, והכל חרטה ברטה...

muaythai

New member
איציק ..

תשמע לגבי זה שרוב האשנים שמים *** על החוק זה כבר ידוע ואפילו ברור. הרי לא חסרים אנשים כאלו היום. במיוחד שהיה מדובר במקרה כזה בשוטרת. אני בטוח שאם היה עומד במקומה שוטר, או שוטר עם דו גלגלי הוא אפילו היה סוגר מהר את הפלאפון מרוב לחץ. יש, ויש .. אין מה לעשות ! זאת המדינה שלנו ... יום טוב.

muaythai

New member
אני שח"מיסט ..

ומקווה מאד להגיע ליחידה, לאחר סיום הוקרסים בנתניה ובשפרעם. אחלה של מידע, תודה רבה. (=

שירןן21

New member
אני מכירה אישית את מפקד יחידת חורב

אלי פינטו וגם את המפקד הקודם שלה אילן סילקו... יחידת חורב הוקמה תחילה בכדי לטפל באירוע תח"צ , כמעט ששנתיים היחידה לא עושה פעילות של תחבורה ציבורית , ומתפקדת ועובדת כיחידת יס"מ מחוזית , עובדת משמרות כל שישי לילה , השוטרים עובדים עבודה פלילית בתחנות המשטרה והמרחבים הפרוסים במחוז ת"א משתתפים במבצעים מחוזיים , כגון שב"ח , פשיעה , חצרות יפו , רחובות בטוחים , שומר לילה וכו'.. היחידה עצמה כשלמה לא מוכרת ביחידת יס"מ , אבל ההכשרות שעוברים בה שוטרי השחמ והקבע הם הכשרות יחידות יס"מ , שכולל השתלטות על מבנים , ירי מרכבים כלל נשק ארוך , מטווחים פעם בחודש והקצאות של יחידות יס"מ . אגב אין בנות ביחידה הזו.. גם ביחידת יואב את הבנות הוציאו.. אמרת שאתה בבסכ"מ..? כשאני הייתי שחמ"ית הרבה לפני הבסכ"מ ידעתי באיזה יחידה אני יהיה.. איך זה שאתה עוד לא יודע..? בכל אופן אם אתה תשרת שם סיכוי גבוהה שנתראה ביום מן הימים אני קופצת לבקר שם וביס"מ יפתח כל כמה שבועות..

muaythai

New member
חח מגניב ..

אולי תקמבני אותי משהוו ?? ולא, עדיין לא הגעתי לקורסים .. אני עדיין בשלבי קליטה במחוז ת"א. אני לא יודע עוד מה קורה עם הסיווג בטחוני שלי בכלל. מקווה מאד להגיע לתפקיד הזה. תודה בכל מקרה. (=

למעלה