יחידת הכלבנים

jonas 31

New member
יחידת הכלבנים

היי, רציתי לשאול אולי מישו יודע על תהליך הקבלה ליחידת הכלבנים: אם דרושים מיונים לפני? צריך ניסיון עם בעלי חיים? אם זאת נחשבת יחידה קרבית? וכו' תודה!

Xvladis

New member
הסבר

עוקץ היא יחידה קרבית הכפופה לזרוע היבשה. הכלבים ביחידה מאומנים לגישוש וחיפוש, זיהוי חומרי נפץ ועקבות, וחילוץ והצלה, בקיצור משימות רציניות. ההכשרה היא הארוכה ביותר ללוחם בזרוע היבשה, צריך להתגייס לחטיבת כפיר ומשם לעבור גיבוש ולאחר מכן משלימים במשך שנה טירונות, טירונות מתקדמת והכשרת לוחם נוספת. יחידה מאוד נחשקת וקשה להגיע אליה.
היחידה שבחיל האוויר יותר קלה להגעה, ויש בה שני סוגי תפקידים, מפעיל כלב גישוש או כלבן. כלבן עושה טירונות 02 בסיסית ולאחר מכן עובר קורס שמסביר בערך כל דבר אפשרי על כלבים כולל הפסיכולוגיה שלהם, ולאחר ההכשרה הוא בעיקר מאלף ודואג לצרכים של הכלב עד השחרור. מפעיל כלב גישוש עושה אותו דבר אבל משלים לטירונות 03 וגם משתמש בכלב בשביל חיפוש וגישוש, שמירות וכו'.

jonas 31

New member
תודה!

קודם כל תודה! וליחידה בחיל האוויר, איזה פרופיל צריך? ויש לזה מיונים?

Xvladis

New member
תשובה

בשביל להיות כלבן צריך 64 ואין מיונים, בשביל להיות מפעיל כלב גישוש אני לא בטוח ייתכן 72 וגם לזה אין מיונים. פשוט מבקשים מקצין המיון ביום הגיוס

jonas 31

New member
שאלה נוספת =]

אני עברתי ניתוח בגב ואחרי חצי שנה של ועידות רפואיות הצבא נתן לי פרופיל 64 סופי בטענה שהוא לא מוכן לקחת עלי אחריות ומן הסתם אני לא אוכל לשרת בתפקידים קרביים. איזה תפקידים למשל אפשרי שיתנו לי? כי אני די בטוחה שהם פשוט יתנו להיות פקידה במקרה הטוב...

Xvladis

New member
מאוד תלוי

בנתונים שלך ובתאריך הגיוס שלך..יש הרבה תפקידים שדורשים פרופיל 64 והם ממש לא פקידותיים

jonas 31

New member
...

היום בבוקר קיבלתי תאריך גיוס ל - 3.3.2013. זה אומר שאני אתגייס אחרי גיל 19... ועוד רק חודש לפני אני אוכל לדעת מה התפקיד שלי. אם להגיד תאמת אני שוקלת על לא להתגייס אפילו שאני ממש רוצה!

Xvladis

New member
תבקשי

להקדים את הגיוס..תשלחי פקס מנומק עם הבקשה. יש גם צד חיובי לגיוס במרץ- יש לך זמן לנסות להתמיין למשהו מעניין

jonas 31

New member
תודה רבה!

זה באמת מה שאני אנסה לעשות! תודה רבה על כל התשובות!

למעלה