יחידת דיור, דעות?

yotzimmeabait1

New member
יחידת דיור, דעות?

כרגע גר בדירה מחולקת, לא קטנה, אך עם שכנים לא נעימים ושכר דירה גבוה מדי (מעל 4000), וחושב לנסות לצמצמם אל מתחת ל-3000
מה שכנראה אפשרי בעיקר ביחידת דיור באיזורים דרומיים לתל אביב כגון חולון, נס ציונה, רחובות.

האם יש כאן גרים או שגרו ביחידות כאלה ויכולים לשתף ביתרונות, חסרונות ולמה כדאי לשים לב בהקשר הזה?

im mitzi

New member
אני אומנם לא גרה בכזאת אבל

חברה טובה שלי היתה גרה בכזאת, וכן אמא שלי משכירה אחת כזאת.

היתרונות והחסרונות של יחידת דיור זו הקרבה לבעלי הדירה.
היתרון בכך שאם יש בעיה בעל הדירה שם כדי לטפל
החסרון זה שיש בעלי דירה שאין להם גבולות ושמעתי על סיפורים (גם כאן) על בעלי דירות שהעירו לדיירים על סדר וניקיון.

גם אני לא גרתי ביחידות דיור

לצד החיסרון הבולט שמיצי ציינה, ליחידות כאלו לרוב יש יתרון וזה שהן כמעט תמיד מגיעות מרוהטות והן במצב תקין יחסית (כי מדובר בבנייה חדשה), ובעלי הדירה גם מקפידים על תיקונים וכו' בגלל הקרבה לבית שלהם + בהרבה מקרים היחידה הייתה שייכת קודם לילדים של בעלי הבית/מיועדת להם בעתיד, אז שומרים עליה יותר.

האמת שעד לא זמן סברתי שבנס ציונה ורחובות יהיה יחסית קשה למצוא יחידות דיור, עד שדווח כאן בפורום שגם לשם הגיעה התופעה של יחידות דיור ודירות מחולקות מה שמאוד הפתיע אותי. קח גם בחשבון שיחידות דיור בערים האלו יהיו לרוב באזורים של משפחות ולא של צעירים, יהיו מי שזה יכול להפריע להם, ורוב המקרים לא תהיה אפשרות לגדל חיות מחמד.

neurotica

New member
לא חייבים יחידת דיור.

נכון לפעם אחרונה שבדקתי (לפני שנתיים בערך) אפשר היה למצוא גם דירה מחולקת בסביבות ה-3000 במרכז/מזרח ראשון. אני מניחה שאם אתה בסדר עם חולון/רחובות אז תהיה בסדר גם עם ראשון. אני לא חושבת שהרבה השתנה כי אנחנו גרים בכזו ומשלמים 3200, ומראש שלנו היתה יקרה יחסית לאחרות שראינו. אני נוטה להאמין שהמצב דומה גם בחולון, בת-ים ורחובות.

ולשאלתך המקורית - אין לי נסיון עם יחידת דיור, אך חבר טוב שלי עבר לכזו לאחרונה וזה קצת מרגיש כאילו הוא גר בתוך בית של משפחה זרה. לא יודעת אם אני הייתי רוצה להתמודד עם זה.

לא גרה ביחידת דיור

אבל גרה בדירה מחולקת בראשון לציון, מרכז העיר, דירה יחסית מרווחת (38 מ"ר) במחיר של 2,400 ש"ח, כלומר פחות מ-3,000 וכבר יצא לי לראות פה ושם דירות אפילו יותר גדולות בראשון במחיר הזה. כך שלא חייבים באמת לשכור יחידת דיור באיזור הזה ובמחירים האלה.

yotzimmeabait1

New member
תודה, והמחולקת הזו סבירה? מפני שגם לגבי דירה מחולקת

יש הרבה פעמים בעיה של קירות דקים שזה כמו לגור עם עוד אנשים בדירה. האם המונים נפרדים לכל יחידה? וגם, במידה שיש צורך בתיקונים
האם זה מצריך שכל הגרים ביחידות השונות יהיו בבית?

ל א ק י

New member
גרנו ב2 יחידות דיור

אחת מהן הייתה צמודה לגמרי לבית של הבעלת בית, עם דלת מקשרת לבית שלה (דלת עץ)
הכניסה הייתה דרך הגינה אבל זאת הייתה כניסה פרטית.

כרגע אנחנו גרים ביחידת דיור צמודה לבית אבל ללא דלת מקשרת, יחידה חיצונית לגמרי.

במקרה הראשון פחות השקיעו ביחידת דיור - היו 2 חדרים של הילדים שעזבו את הבית והוסיפו שם מטבח פשוט
בדירה הנוכחית גרו לפנינו הילדים של הבעל בית ורואים שהכל מושקע יותר

יתרונות - בד"כ אין תשלומים על כל מיני דברים (ארנונה, מים לפעמים), תשלומים מועברים ישירות לבעלי הבית (לשים לב שיש מד כלשהו ליחידה עצמה של חשמל\מים)
בדירה הנוכחית בעל הבית הוא חשמלאי ובכללי הנדי מן, אז אם יש תקלה כלשהי הוא יכול לקפוץ בקלות

חסרונות - הבעלי בית קרובים נורא. בדירה הקודמת זה טיפונת הציק לי, בדירה הנוכחית אנחנו בקושי רואים אותם.
ב2 המקרים אף אחד לא נכנס לנו לדירה והעיר על ניקיון או דברים דומים.
אבל כן שמעתי על סיפורי זוועות (הערות בנוגע לחברות של שוכרים שהתארחו בדירה, הזמנת מנקה לדירה ודרישת תשלום עבור זה..), נראה לי שפשוט צריך לבחור את הבעלי בית לפני כמו שצריך :)

yotzimmeabait1

New member
תודה רבה לכולם, והמשך

לגבי חוסר גבולות. אני מניח שלבעלי הדירה שגרים ממש שם יש גם מפתח ליחידה. מן הסתם הם לא אמורים להכנס לשם על פי החוזה,
אבל מי מבטיח שבאמת כך יהיה? הרי קל נורא לעשות את זה, זה מאוד זמין. שמעתי על מצבים כאלה בדירות שכורות דווקא כאלה שבעל הבית גר
באותו הבניין.

האם מקובל להחליף מנעול לדלת עם הכניסה ולדאוג שכך לבעלי הבית בעצם לא תהיה האפשרות להכנס...?

ולגבי דירה מחולקת אוסיף כאן. האם זה לא גרוע יותר מיחידת דיור? (המחולקת שלי אינה אופיינית). קירות דקים כך ששומעים בעצם את כל מה שקורה
בבית השכן, חלוקת חשבונות וכן הלאה.

לא תמיד אפשר לדעת

כעיקרון - אם החשבונות משולמים בנפרד באופן שמגיע אלייך חשבון, זה כבר מעיד על חלוקה חוקית, אבל יש גם חלוקות חוקיות שבהן החשבונות מגולמים במחיר שכ"ד.
כדי באמת לקחת בחשבון גם את הנושא הזה, ואמנם זה פחות נפוץ אבל כבר דווחו על מקרים בהם בעקבות ביקורות של העירייה השוכרים פונו מהדירה בהתראה מיידית.

nariko

New member
השוכרים גם עלולים לעמוד לדין פלילי

"החוק קובע כי ניתן להאשים בעבירת הבנייה הפלילית (פיצול הדירה) לא רק את בעלי הדירה, שהוא המשכיר, אלא גם את המחזיק והמשתמש בדירה, שהוא השוכר. המשמעות היא ששוכר הדירה התמים עלול לגלות כי הוגש נגדו כתב אישום פלילי בבית המשפט, ולפי החוק העונש שניתן להשית עליו הוא קנס כספי או מאסר."
&nbsp
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4422924,00.html

למעלה