יחידת דובר צה``ל

קמיקזה

New member
יחידת דובר צה``ל

שלום אני רוצה לברר על יחידת דובר צה``ל: מה צריך כדי להתקבל, מה עושים שם, ואם יש לי סיכוי בכלל..... ואולי משהו פה יודע מה צריך כדי להתקבל לגל``צ (חוץ מ-פ-ר-ו-ט-ק-צ-י-ה?) צריך לקחת איזה שהם קורסים, או ללמוד איזה נושא מסוים לפני?? תענו לי בבקשה כי זה דיי דחוף...... המון תודה :cool:

rayman

New member
הממממ.....

בקיצור נמרץ - 3 שלבים יש במיונים, שנערכים פעמיים בשנה (חורף וקיץ). שלב א` - שלב שבו אתה אמור להיבחר, אתה ועוד איזה 200 איש מתוך 700 מועמדים. שלב ב` - שלב שבו אתה אמור להיבחר, אתה ועוד 100 איש מתוך ה-200. שלב ג` - מיון וסינון סופי, שבו נשארים בערך 5-15 איש. בשלב א`+ב` המבחנים הם מבחני ידע כללי, כאשר אין צורך בשום התכוננות מראש.... לא כ``כ קשים - אתה יודע - כמו כל מבחן רגיל בצה``ל.... בשלב ג` ישנו ראיון אישי + מבחני סאונד, שבהם בודקים איך נשמע הקול שלך ON AIR... אחרי כל שלב אתה ממתין בערך חודש-חודשיים עד לקבלת תשובה (חיובית/שלילית) בכל אופן - לא נחוצים שום קורסים מוקדמים או למידת כל נושא לפני כניסה לגל``צ, אבל כמו שאתה ציינת, וטוב שאתה יודע את זה - תמצא לך (ומהר) פרוטקציה, כי מעטים, אבל מ-ע-ט-י-ם מאוד האנשים שנכנסו לשם בלי פרוטקציה. תחשוב על זה שמתוך 700 מועמדים נבחרים 10... אתה די צריך כאן פרוטקציה... לגבי דו``צ (דובר צה``ל) - אין לי כ``כ מושג איך מתבצעים המיונים, אבל הם די דומים (כמובן חוץ מהקטע של הסאונד) למבחנים לגל``צ - סה``כ הם די קשורים (דו``צ גל``צ ו``במחנה`` הם תחת אותו תג)..... בהצלחה אחי!

קמיקזה

New member
עוד כמה הגיגים.......

וואלה, תודה לפי מה שכתבת זה נשמע שיש יותר סיכוי להגיע לדו``צ, לא? (נראה לי שהם פחות מבוקשים) אתה יודע אם זה יעזור לי שיש לי בגרות במגמת תקשורת ושעברתי קורס רדיו של קול ישראל? זה בטח לא יזיק, אבל זה יתן לי יתרון?? בקשר למבחני סאונד: אין לי את הקול הכי רדיופוני, ובמילא אני רוצה משהו בסגנון של עורך מוזיקלי ופחות שדרנות, אז מה עושים בשביל זה? ובקשר לפרוטקציה, (אוי זה מסריח…) אני מכיר אחד ששירת בגל``צ וגם שידר שם איזה תקופה מסויימת- זה מספיק או שאני גם צריך לשכב עם המנהל(בצחוק…..!!!) ;-) ועוד משהו: אתה יודע לאן מתגלגלים כל החבר`ה שלא התקבלו? לאיפה הם בד``כ ממשיכים? מוצ`ו גראסייס …….תודה

למעלה