יחידת אופניים

england king

New member
יחידת אופניים

שלום.. אנו שוקלים להקים יחידת אופניים בבסיס. הייתי רוצה לברר כמה דברים מאנשים שמתדבים / התנדבו ביחידה כזו: 1. מהי בעצם מטרת היחידה? 2. באילו אירועים היא מטפלת אם בכלל? 3. ציוד נדרש אשמח לתשובות בהקדם, תודה מראש.

benpual

New member
שלום לך.......

בס"ד קודם כל ח"ח על רעיון הקמת יחידת אופניים. 1. הגברת נוכחות חשובה , מקומות שאי אפשר להגיע אליהן כגון מדרחוב , סימטאות , פארקים , כל דבר שנגיש לרכב בעת פעולה. 2. היא מסוגלת לטפל באירועי אבטחה , וסיורים. 3. ציוד נדרש לפי הספר האחרון של יחידת האופניים:אופניים תקינות , פנס קד' ואח' , סמלי משטרה מחוברים לאופניים , אפודה של יחידת האופניים ( אם אין אז אפודה של המשמר ) , קסדה תקינה.

../images/Emo13.gifיחידת אופניים

1. ייעוד היחידה-כפי שהגדיר בן, יש לציין,שישנן יחידות שהינן יח"מ אך רובן במסגרת בסיסי משא"ז אבטחה כעוד דרך חלופית לסיור רגלי או ניידת באזור מסוים ויש ערך מוסף רב מבחינת "תחושת השטח" ע"ג אופניים יותר מבניידת. 2. אופניים- איני יודעת מאיזה יישוב אתה,אך יש רשויות מקומיות שנתנו אופניים לטובת פעילות המתנדבים.אולי גם אצלכם שווה בדיקה וגם אם מדובר באופניים פרטיים,אזי כל ציוד הבטיחות באחריות המתנדב ואנחנו (=המטה) מקצים אפודים ייחודיים/אוריריים ונצנץ לאופניים-כמובן,רק אם נקבל עידכון שיש יחידה והיא מוזנת במערך הממוחשב כנדרש(המפקדים יודעים את ההליך הנדרש). בהצלחה!!!

La Gamba

New member
נ.ב. יחידות האופניים מטפלות

בפחות אירועים מאשר משא"ז אבטחה רגיל. (לפחות אצלינו) לא מרשים כלל.

benpual

New member
כל רעיון מתקבל בברכה......

וכל כמה שיותר נוכחות מתקבל בברכה

england king

New member
חוץ מהנוכחות

האם לדעתכם סיור אופניים יכול לטפל באירועים ממוקד 100? בקשר לנשק, אני מבין שהנוהל נשאר כמו שהוא, שחייב להיות נשק ארוך קנה בסיור, כרגע אין לנו קרבין עם קת מתקפלת, האם הקמת יח' האופניים תזרז קבלת נשק כזה?

אצלנו במש"ק...

...יש גם יחידת אופניים שהוקמה מחדש לפני משהו כמו חודשיים - לדעתי, זאת יחידה מוצלחת ואפקטיבית ביותר (היא גם פורסמה במקומון אצלנו). היא משלבת ייתרונות שהיו עד עתה אך ורק לסיורים רגליים עם ייתרונות שהיו רק לסיורים ממונעים רגילים (משהו כמו שילוב בין סיור ממונע לסיור רגלי) - הגעה ממקום למקום במהירות גם דרך מקומות שניידת רגילה לא יכולה לעבור בהם. בקשר לנשק - אצלנו, כל מי ששייך ליחידת האופניים עשה מטווח עם אקדח ברטה קטן - אקדח שהוא חיייב להשאיל מהכספת כל פעם לסיורים של היחידה שלו.

england king

New member
ליודית-בקשר לנשק

כפי שניתן להבין, בסיור על אופניים נשק ארוך קנה אינו נוח לנשיאה ומסרבל. *האם ניתן לקבל קרבין עם קת מתקפלת לבסיס (כרגע אין) לטובת יח' האופניים? *לפי מה ששמעתי, מתנבדים הרשומים ביח' אופניים מקבלים היתר לנשיאת אקדח, מה בקשר למתנדבי נוער בקטגוריה? מובן שלא מדובר על אקדח פרטי קבוע, אלא על משהו שיוצא מהכספת בתחילת הפעילות וחוזר אליה בסופה.

england king

New member
לי נראה

שצריך למצוא פיתרון כלשהו - לא חבל להגביל פעילות בני נוער בתחום? שכן לדעתי רוב מתנדבי יח' האופניים הם בני נוער, לפחות כך נראה לי.

La Gamba

New member
לא רוב

במשך שנה וחצי אני וחבר שלי היינו הנוער היחיד ביחידה. כעת אנחנו כבר לא נוער. (אני מתגייס לחי"ר מוצנח בקרוב) הפעילות כללה הרבה סיורים, וכן, אופניים הם כלי מצויין לכך, מהירים יותר מרגלי (לכן ניתן להגיע לאירועים שהם בחצי השני של העיר תוך עשר דקות), יש להם יותר קשר עם הסביבה ויכולים לסרוק ולראות יותר טוב מה קורה בחוץ (בניידת לא רואים כל כך טוב שטויות כאלה), וכו'... מבחינת אירועים, פעם ב... עוד סיורים עקב כוננות, בדיקת דיווחים (שמרכז קיבל ומעביר לנו) שונים שאין בהם סיכון (רכבים חונים חשודים, חפצים חשודים עם סבירות נמוכה). כמובן שיש גם אירועים שלא היינו צריכים לקבל שהעבירו לנו- הגעה ראשונית לת"ד, טיפול בהקמת רעש, וכו' (וחלק מהם כבר ציינתי) כמובן פעלנו רק כיוון שבזמן הזה ניידות רגילות לא היו זמינות, לא פעם שמענו (וכנראה בצדק) שהמוקדנית מעדיפה לחכות חצי שעה עד שכוחות יתפנו במקום לשלוח אותנו. ("עזבו, הם רק אופניים)

benpual

New member
סיור אופניים אכן יכול לטפל באירועי

מוקד 100 , אך מתנדבים שרשאים לקחת נשק אישי יכולים לקחת. קראבין אינו נוח לסיור שכזה........

La Gamba

New member
אגב נשק.

לא יודע מה אתכם, אבל סה"כ זה רק נראה קשה. מן הסתם נוער לא אמורים לקבל אקדח, אבל זה די אפשרי לרכב עם קרבין (פלוס מ"ק, ופנס). כיוון שבעת הישיבה הקרבין כלל אינו נוגע באופניים. מה שכן, צריך להיות קצת יותר זהיר כיוון שהוא בולט הצידה, לא לסוע צמוד לאנשים/עמודים כי אז הקנה נתקע בהם. כעיקרון עדיף מקוצר, נראה לי שאני יכול להבטיח לך שלא תקבלו מקוצר אם תקימו יחידת אופניים. אבל אולי זה רק אני.

למעלה