יחב"ל\היסטוריה

יחב"ל\היסטוריה

השלום לכם. לאחר סקירה מעמיקה של מרבית ההודעות בפורום נכבד זה, הגעתי למסקנה המכרעת לפיה מדובר בחומר אנושי משובח ונעלה, אך בו בעת - ריאלי לחלוטין. מלבד מספר מצומצם יחסית של הודעות העוסקות בעתודה משפטית, לא נתקלתי בשום הודעה העוסקת במסלולים כגון פסיכולוגיה, יחסים בין-לאומיים, היסטוריה וכיו"ב. לפיכך - סבורני כי הגיע זמנכם לענות על מספר קושיות העוסקות בתחומים.. הומאניים יותר, למען יחידי הסגולה שבחרו בהם, ולא בחשמל, הנדסת מחשבים, פיזיקה לסוגיה ושאר ירקות: 1) בהנחה שבחרתי במסלול דו-חוגי, המשלב יחסים בינ"ל יחד עם היסטוריה: מהו השימוש שיעשה צבאנו האדיר בכישורים מעין אלו? 2) האם ישנו ביקוש רב לחוגים הללו? 3) האם נכבדי הפורום נוטים להמליץ על בחירה במסלולים הנ"ל? אם לא, מדוע? 4) מהם המבדקים הנעשים בשלב מיון ב´? מהי דרגת הקושי לקבלה? אבקש תשובות מהימנות ומפורטות ככל האפשר; הדבר בוער ואין לי את מי לשאול. תודה.

udontsay4

New member
ככה זה הולך:

1) באשר ליחסים בינלאומיים התשובה מעט קשה יותר, אך לידיעתי הסטוריונים בתארים מתקדמים משתלבים היטב במחקר והבנת התרבות הערבית, כמו כן הם מייעצים באשר לסוגיות סבוכות בחברה הערבית.(ההנחה שלי היא שהחוג להסטוריה הוא הראשי). 2) ביקוש מאיזו בחינה? קל יחסית להתקבל לזה באוניברסיטה (יחסית!), ולפי מה ששמעתי אין מה להשוות מבחינת מספר הסטודנטים בהרצאות הללו לבין משפטים או מדעי המחשב. אם התכונת לצבא, אז אין הרבה עתודאים בתחום בין היתר, משום שעד כה לא ניתן מענק ללומדים מקצוע זה, וכידוע השיקול הכלכלי הוא לא מבוטל. 3) אם זה מה שאתה אוהב, אבל באמת(!!!!!!) אוהב, ומאמין שתצליח לשרוד 5 שנים של 8 שעות מידי יום(אולי הגזמתי:)) לתואר מתקדם, אז לך על זה. עם זאת חשוב היטב איך תשתלב בשוק העבודה, אלא אם כן אתה מתכוון לעבור הסבה. 4) דבר זה הוא חדש יחסית, אשמח לדעת את התשובה. נ.ב. אתה נראה לי מוכר.......

שלו א

New member
מרגיש כמוך

אני גם מועמד ליחב"ל, באוניברסיטת חיפה (זו האפשרות השנייה שלי), וגם אני נמצא די באפילה - משום שאף אחד לא יכול להסביר לי מה אני אעשה בזה בצבא. באיזה אוני´ נרשמת?

getteg

New member
תגובה נוספת

כמו שניתן לראות לעיתים בטלויזיה, מופיע אדם שעונה לשם ד"ר יגאל ביבי, הוא מנהל את מחלקת ההסטוריה בצבא, וכן , יש אגף כזה בצבא. עם זאת, אני לא בטוח שהוא מורכב רק מעתודאים, ובנוסף לא נראה לי שהוא קולט אנשים רבים, וכאן לדעתי נכנס השיקול של הממוצע. באשר ליחסים בינלאומיים, לדעתי זה אמור להוות מעין השכלה כללית ופחות מקצוע מדוייק. אתה מוכר לי.....

מיון ב´ + בדיקה מזורזת

תודה לכל מוסרי המידע. יחד עם זאת, אשמח לתשובה המפרטת את הנעשה בשלב המיון האחרון - האם מתנהלים מבדקים פסיכולוגיים לסוגיהם, או שמא ישנן מבחנים הבודקים כושר שכלי? כיצד מתנהלת הפרוצדורה, וכמה זמן היא אורכת? אנא, ענו לי לאלתר. שאלה נוספת, דחופה יותר, מיועדת לטרום-עתודאים שבינכם: האם ידוע לכם דבר מה על הליך בדיקה מזורז של בחינות הבגרות? לפי מיטב הבנתי, יש צורך במדבקות אדומות, שאותן ניתן להשיג אך ורק בלשכות הגיוס. בהנחה שבגרות אחת או יותר הוגשו עם מדבקה סטנדרטית (ירוקה) למשרד החינוך - האם חלום העתודה נגוז? שלו - נרשמתי לאונ´ העברית, תוך התבססות על המלצות חמות על החוג ליחב"ל במוסד זה, שדרך העברתו נחשבת למובילה במיוחד. יש לציין שלא הייתה לי כל דרך לוודא את העניין. נ.ב: מובן שאני מוכר. נצלבתי בעוון חטאיכם.

בדיקת בגרויות מזורזת:../images/Emo98.gif

אז ככה: ביה"ס שלך מקבל מדבקות אדומות ישירות ממשרד החינוך. ביום הבגרות מושיבים את כל המועמדים לעתודה בכיתה נפרדת (ככה זה אצלנו לפחות) ועל טופס הבחינה, בנוסף למדבקות הירוקות הסטנדרטיות, מדביקים גם מדבקה אדומה- שמייעדת את הבחינה לבדיקה מזורזת. כמו שכבר נאמר פה, התוצאות אמורות להגיע לאוניברסיטאות כשבועיים לפני תחילת הסמסטר, ואז למעשה נערך המיון הסופי עפ"י הציונים שהתקבלו. מבחינתך אתה אמור: 1. ליידע את ביה"ס שלך שאתה מועמד לעתודה (תוודא שהם רושמים את זה איפשהו). 2. אם אתה ממש ממש לחוץ אתה יכול לשאול בביה"ס אם המדבקות האדומות הגיעו כבר. אבל שוב- שליחת המדבקות האדומות נעשית בצורה אוטומטית ישירות לביה"ס אם נרשמת כמועמד לעתודה. נ.ב.- שום דבר לא אבוד מכיוון שהבגרות הראשונה (חיבור) מתקיימת ב-5 למאי, דהיינו בעוד 3 ימים (לפחות לפי מיטב ידיעתי). אז פשוט תוודא שמדביקים לך מדבקה אדומה על הטופס. נ.ב.ב.- בהצלחה לכל המועמדים לעתודה (וגם לאלה שלא)!!!!!!!!!!!!!!!!! Surfer_DuDe

ולדי

New member
בקשר לבדיקה מזורזת...

כל קשר בינה לבין זריזות מקרי בהחלט. התוצאות של בגרויות שנה שעברה הגיעו אולי שבוע לפני שאר התלמידים. אז אם לזה הצבא קורא "מזורז", סחטיין עליו, אבל זה לא. ובכל מקרה, לכל הנבחנים בבגרויות השנה -
ולדי, אחד שכבר עשה את הבגרויות שלו ומודה על כך לאלוהים.

Ziv17

New member
מה בקשר למועדי ב´?

השנה יהיו מועדי ב´ בבגרויות במתמטיקה ואנגלית. היה כתוב בטופס מהעתודה שלא מתייחסים לבגרויות חוזרות אלא רק לנבחנים בתאריך המוקדם. אם מה שאמרת לגבי עניין הזריזות נכון, אז מה בעצם הבעיה אם אני רוצה לשפר בבחינה חוזרת?

ולדי

New member
אם נרשמת לסמסטר חורף - שכח מזה!!

אם נרשמת לסמסטר חורף - שכח ממועד ב´. תגיד תודה אם הציונים של מועד א´ יגיעו בזמן שתספיק להירשם. ציוני מועד ב´ (מניסיון של שנה שעברה) מגיעים בסביבות חודש נובמבר. אם אתה נרשם לסמסטר אביב, אתה יכול לעשות מועד ב´.

netstorm

New member
אבל שנה שעברה המועד ב היה בספטמבר..

השנה זה די בתחילת יולי אם אני לא טועה... מה שאומר שזה צמוד מאוד לכל הבגרויות קיץ הרגילות. שנה שעברה היו הבגרויות בקיץ, ורק בתחילת ספטמבר יכלת לבדוק את התוצאות של הבגרויות באנגלית ומתמטיקה לעשות מועד ב... השנה דווקא אני כולי מלא תקווה שיש סיכוי טוב שהתוצאות יגיעו ביחד עם כל הבגרויות מה שאומר שהם יובאו לחשבון בקבלה לסמסטר חורף. עוד דבר...לפני איזה שבועיים שלחתי למדור עתודה פקס שבו אני מבקש להעביר את כל העדיפויות שלי לסמסטר אביב במקום חורף (ופירטתי בדיוק) הסיבה היא בעיקר כדי להספיק אולי לשפר פסיכומטרי ועוד כמה דברים. אתמול צלצלו אלי מעתודה ואמרו לי שלא אישרו לי להעביר שום דבר לאביב ואני חייב לעשות הכול בקיץ ואפילו העדיפות היחידה שהם אישרו לי לעשות באביב (תעשיה וניהול בבן גוריון אם אני לא טועה) גם את זה לעשות בחורף. למה למה???

למעלה