יזכור

ROTEM30035

New member
יזכור ../images/Emo16.gif

אם יש משהו שאני אוהבת בצפירות של ימי זיכרון למינהם, זה השקט שאחרי. שנייה כזו, והיא מורגשת בעיקר ליד כבישים סואנים, בה כולם עוד דוממים והצפירה כבר שככה ואפשר לשמוע את השקט בעצם המחסור ברעש. קצת כמו השקט שנוצר אחרי שמכבים את המזגן, רעשים שלא חשנו בקיומם. גדול עלי נאומים על שישה מליון ורצח המוני, אבל אני אצרף שיר יפה ואתם מוזמנים ומוזמנות לעשות את אותו הדבר. ============================================================ החול יזכור - חווה אלברשטיין מילים: נתן יונתן לחן: נחום היימן החול יזכור את הגלים אבל לקצף אין זוכר זולת ההם אשר עברו עם רוח לילה מאחר מזכרונם הוא לעולם לא ימחה. (לא ימחה) הכל ישוב אל המצולות זולת הקצף הלבן. נרות הלילה דעכו. הידידות האהבה הנעורים שבאו פתע אל סופם. (הנעורים שבאו פתע אל סופם) כמוהו גם על חוף ליבם רטט אז משהו חיוור והם רשמו בתוך החול, כשהירח העובר האיר פתאום פנים זרות ושחוק רפה (ושחוק רפה) היו שם קונכיות ריקות שנהמו קינה של ים ובית עלמין על הגבעות ושניים שחלפו דומם בין החצב והקברים והשיקמה. (והשיקמה) הכל ישוב אל המצולות זולת הקצף הלבן. נרות הלילה דעכו. הידידות האהבה הנעורים שבאו פתע אל סופם. (הנעורים שבאו פתע אל סופם)

../images/Emo16.gif

על השקט. ובאופן כללי, שלמשך דקה אחת או שתיים כולם יוצאים מעצמם בשביל משהו אחר, גדול יותר. אפר ואבק/יהודה פוליקר (מילים: יעקב גלעד) שרו את השיר הזה בטקס שהשתתפתי בו במיידנק - למרגלות הר האפר, ובכל פעם ששמעתי אותו, אפילו בחזרות, הצטמררתי (ועדיין, כשקראתי עכשיו את המילים שוב). מה גם שהשיר הרי נכתב על ניצולת שואה (אמא של יעקב גלעד, הלינה בירנבאום), שהייתה במיידנק ונסעה בפעם הראשונה לביקור בפולין. היא באה לספר לנו את הסיפור שלה לפני שנה בהכנה למסע.

רעוּת

New member
...

"מי הוא המילל ברוח ובקולו השכול מי המתפלל לנוח ואינו יכול".

never shall i forget that night...

גחליליות אסתר שמיר מילים ולחן: אסתר שמיר אני חוזרת אל היער ללקט גחליליות אורות קטנים השארתי בעוזבי מלים כבדות מצער, שלא יכלו לעוף שירים שלא אספתי בלכתי אני חוזרת לעבר ללקט גחליליות לבנות מהן סולם של כוכבים שבילים שלא הלכתי כי לא יכלו להיות אולי עוד מחכים שם בשבילי אם תבוא ליבי לשם תבוא אל העבר בלי לעצור נאסוף את כל הטוב נאסוף את כל התם נאסוף גחליליות ונחזור ילדה שם מחכה לי, היא מתאהבת בלי לראות גחליליות דולקות סביבה באור בוהק בואי שוב אלי, אשמור עלייך מצרות בואי וביחד נתחזק אני חוזרת לעבר, לא פוחדת מהזמן יודעת להבחין בין טוב ורע נאסוף את כל הטוב, את כל האור, את כל התם נביא אותם לכאן בחזרה אם תבוא ליבי לשם תבוא אל העבר בלי לעצור נאסוף את כל הטוב נאסוף את כל התם נאסוף גחליליות ונחזור (התמונה באיכות על הפנים... המסע שלי היה לפני שמצלמות דיגטליות עיטרו כל כיס)

hadarinke

New member
לזכר שש מאות רבבות ../images/Emo16.gif

שמעתי היום המון את הבית האפור... "מכבים את הכבוי"

תעשו לעצמכן/ם טובה ותקשיבו לביצוע של

קורין אלאל לשיר הזה. הוא מדהים. (יכולה גם לשלוח למי שתבקש ותעביר לי מייל)

למעלה