יזהר סמילנסקי ז"ל

ערסlight

New member
יזהר סמילנסקי ז"ל

סופר ואיש חינוך הלך לעולמו בגיל 90. האיש שהלך ללמוד באוניברסיטה בגיל 50. אסף תארים והפך למרצה. איש שאחרי שנים של חינוך, הבין שהחינוך [כמו שאנחנו מכירים אותו] הוא עורבה פרח. זו בעצם תעמולה. תעמולה שההמבוגרים לקחו על עצמם בכדי לשטוף את מוחם הרך של הילדים ולעשות אותם כלים לאמונותיהם ודרכם ובכך מנעו ולכל הפחות הפריעו להם להיות את מה שהם יכלו להיות. יהי זכרו ברוך.

ציטוט לא מדוייק

לא זוכרת מי אמר ומה היה הציטוט המדוייק. רוח הדברים דיברה על כך שהאוניברסיטה הורסת את המוח היצירתי של האדם. בעיני יש בזה המון.

ערסlight

New member
הציטוט

המילה תעמולה היא במקור. [תעמולה לציונות, לקדושת הארץ, לשירות בצבא, לדת... ובכלל לכל מה שאנו מכנים ערכים ומוסר] אני מבין שבמילה חינוך הוא התכוון לילדות. [שם נקבעים הדברים]. באוניברסיטאות אין יומרה לחינוך.

לא בטוחה

אני חושבת שזה היה אינשטיין שאמר זאת, והוא בפרוש התכוון למוסדות אקדמאים.

Ima Adama

New member
נועם חומסקי

כתב מאמרים מאלפים בנושא ההשכלה והפוליטקה של האקדמיה.

Ima Adama

New member
עם כל הכבוד להשכלה

מה שבטוח שהיא ותומכיה בהחלט מערערים את האינטיאיציות, את תחושות הבטן, את הרצון, את הדעת האותנטית שלנו ועוד... הלוואי ואנשי השמאל היו לומדים ממנו משהו על יושר אינטלקטואלי. יהי זכרו ברוך

שלי 9

New member
לא נראה לי שמוסד שאמור

לפתח את אהבת הידע הורס את המוח היצירתי של האדם..נהפוך הוא..הוא אמור לעודד חשיבה עצמאית, ביקורתית, מפקפקת ובוחנת..ואלו הם חלק ממרכיבי היצירתיות, נראה לי שדווקא לשקוט על השמרים ,לא ללמוד ולהתפתח (לא משנה באיזה אופן,גם למידה עצמית שלא במסגרת מוסד היא למידה מבחינתי) דווקא מנוון את המוח.. התירגולת המחשבתית ממריצה ומשפרת את תפקודי המוח. יהי זכרו של ס. יזהר ברוך

למעלה