יו טיוב נחמד :

ינוקא1

New member
יו טיוב נחמד :

שראיתי עכשיו , על איריס ערד שיצאה ממצב צמח. http://www.youtube.com/watch?v=xJlHGtb54qU מה שתפס אותי זה היה כאשר שואלים אותה "מה החזיר אותך אלינו ? והיא עונה "עופר והילד". זה מראה מהם הדברים הבאמת חשובים בריפוי.

Markup

New member
אתה אומר שהטיפול הרפואי לא היה חשוב במיוחד?

למה אתה מתכוון כשאתה כותב "הדברים הבאמת חשובים בריפוי"?

ינוקא1

New member
הטיפול הרפואי חשוב

אבל הדברים הבאמת חשובים בריפוי זה אהבה , תמיכה , קבלה. טיפול שלא יכלול את הדברים הללו איננו טיפול רפואי אלא מכונאות רכב.

Markup

New member
אני בהחלט מסכים שיש מקום לחיבוק מסוג

כלשהו במסגרת הטיפול, השאלה עד כמה זה ישומי. המקרה שבאת הוא חריג ביחס לכמות החולים הפוקדים את קופות החולים מידי יום. במקרים של אישפוז או טיפול ארוך טווח יש זמן גם לזה. יש פסיכולוגים ועובדים סוציאלים אבל למשפחה אין תחליף.

רוב החולים - מחוסר אהבה

חלק גדול מבני-האדם נהיים חולים בגלל שאינם מקבלים אהבה שנכונה להם, אם בכלל. נכון שמגדלים כל יילוד ומשתדלים לתת לו את צרכיו. אבל, הרבה אינם מקבלים את ההבנה הרגשית לה הם זקוקים לפי אישיותם הפרטית-המיוחדת. וכבר שנים רבות, לשמחתי, ידוע ברפואה הקונבנציונלית, שרבות המחלות הפיזיות-גשמיות-גופניות שנגיעה נפשית רבה בהן = מחלות פסיכוסומטיות. ולא מעט בני-אדם לומדים שאת תשומת-הלב היותר טובה יקבלו רק בעת חוליים. ובתת-ההכרה זה מה שהם מפתחים. כלומר, המחלה משרתת אותם בעקיפין. ספרה לי בחורה, בת 28 דאז, שלא התחשק לה לעזר לאמה בבית. תמיד המציאה כאב ראש. עד ש... כעבר מספר שנים התחיל לה כאב ראש ממשי. מזה כ-5 שנים שאיננה חפצה בו ולא ידעה, עתה, כיצד להיפטר ממנו. ועוד דוגמאות למצבים הרבה יותר קשים ומסובכים - שכאשר בודקים ומבררים את השתלשלות המצב - ממש מגלים שהחולי, ואפילו הגרוע ביותר, התגלגל מרצון לתשומת-לב אמתית באמת. ולא מעט בני-אדם גם בעת חולי אין מי שייתן להם, לדאבוננו הרב, תשומת-לב אמתית באהבה נקייה וטהורה ואכפתיות ממשית. אז, נכון, הסיפור אודות איריס ערד חריג וב"ה נפלא. איריס זכתה לבעל אוהב אמתי - אהבה שכנראה איננה תלויה בדבר. יהי רצון, שירצה ה' ותרבינה אהבות שכאלה - בין בני זוג, בין הורים לילדיהם, בין אחים, בחברויות, בין העמים ובין בני-אדם לטבע. אלה יהיו ימות המשיח - שלום אמתי. חודש, מרחשון טוב ומבורך חורף בריא נעים וקל בנאמנות לחוקי הטבע
שלומית נצח

Markup

New member
כן.... טוב....

אם תרצי לדבר על זה את יכולה להעתיק את הפוסט שלך אלי לקומונה כי כאן אני עלול להיחסם בגלל דיונים שלא תומכים/מטילים ספק בניו אייג'. כבר הזהירה אותי מנהלת הפורום. אצלי בפורום מותר לכתוב.

מרגש, תודה שהבאת

אלה החלקים הרוחניים בריפוי, שמשלימים את המכונאות. למרות שלפי הסרט גם הצוות המלווה בשיקום, נראה תומך וחיובי. בכל אופן זה מרגש לראות מקרים כאלה, שחוזרים לחיים

ינוקא1

New member
גם לפי הספר

שהיא כתבה , היה לה צוות נהדר ותומך. אני מאמין שזה שהרפואה הרגילה מרפאת , זה קודם כל בגלל האנושיות , שעדיין יש שם להרבה אנשים למרות התנאים הקשים.

איריס ערד - מקסימה ונפלאה

הסרט מביא סיפור אהבה נפלא ונהדר. תודה ינוקא1
הכרתי איש בן 40, שבעקבות תאונת דרכים של 'פגע וברח' הפך לצמח. שמונה חודשים כך. הרופאים, כמובן, לא נתנו סיכוי ורצו לנתקו מכל המכשירים. אכן, המצב היה קשה. אשתו המסורה והאוהבת, ולסירוגין בני משפחה וחברים טובים היו בתורנות על-ידי מיטתו בנאמנות אין-קץ. היכרתיו כחודשיים אחרי שהתעורר, לטפל בפזילה ובראייתו המשובשת. סיפר לי האיש היקר כמה משעממים אותו טיפולי הפיזיוטרפיה שם בבית-החולים. יחד עם זה המשיך להשתפר בהדרגה כולל לקום ואמנם, בקושי ללכת - המצב באמת היה מסובך. התשוקה לחיים הייתה אדירה. ותקופת ה'צמח' הייתה, לדבריו, נפלאה ורגועה ושלווה. אם כן, מה גרם לו לחזור ולהתעורר לחיים בעולם הזה - מסירותה ואהבתה של אשתו היקרה. ולאחר שהתעורר - זכר את כל מה שהתרחש סביבו לאורך התקופה - שיחזר עם אשתו וחבריו ובני-משפחתו שנכחו עמו לאורך התקופה הארוכה. שמע וקלט ה-כ-ל - ללא יוצא מן הכלל. גם סיפור ענק ומרגש. שוב, תודה ינוקא1 -מרגש מאוד לצפות בסרט
ולהשתתף באהבות נפלאות שכאלה. נאחל להם חיים מאושרים עם ילדם החמוד ושיזכו יחדיו לרקוד בבר-המצווה שלו ובחתונתו באהבה כזאת ובשמחה ואושר אמתיים.
שלומית נצח

למעלה