יו, איזה כייף...

יו, איזה כייף...

עוגה ראשונה שאני אופה אחרי הלידה, אומנם התחלתי אותה בחמש ורק עכשיו סיימתי להתעסק... אבל יצאה טעימה טעימה. בעוד כמה דקות אקליד ת'מתכון. ערב נעים

Y A E L I 37

New member
וואי נראת מצויינת. רואים שחזרת

לעצמך. ג'מני מחכה למתכון. יעלי

אז ככה:

עוגת שיש (כמובן שבחושה, קלה, מהירה וטעימה) 3/4 1 כוסות קמח שקית אבקת אפייה 1/2 1 כוסות סוכר (לאוהבים מתוק מאוד ניתן להוסיף 1/2 כוס נוספת. לדעתי- מיותר) 1/2 חב' מרגרינה 3/4 כוס לבן (לפרווה: מיץ תפוזים, ריצ' ) 2 ביצים טרופות כפית תמצית וניל לבחוש את הכל יחד, לחלק את הבצק לשניים (שחלק אחד יהיה גדול טיפה יותר מהשני) לצקת את החלק הגדול יותר לתבנית. 30 גרם שוקולד מריר שמומס ב-3 כפות מים רותחים (ניתן במיקרוגל כמובן) לערבב עם החלק השני של הבצק הלבן ולצקת מעל הבצק שבתבנית. בעזרת סכין, לעשות ספירלות בבצק לקבלת מראה השיש. לאפות ב-170 מעלות עד שקיסם יצא יבש.

כייף לחזור...

תודה מתוקות שלי

galimat

New member
שאלה

האם אפשר להחליף את המרגרינה בשמן ואת הקמח בקמח תופח? העוגה ניראת מדהים!!! שבת שלום, גלי

תודה גלי ופירגה../images/Emo140.gif

ניתן להחליף בקמח תופח באותה הכמות ולא להוסיף אבקת אפייה. לגבי השמן, נראה לי שבעוגה כזאת אין בעיה להחליף אבל לא יודעת את כמות השמן... בהצלחה

עוף עם אורז בתנור (פשוט וטעים) ../images/Emo41.gif

המעוניינים במתכון, שיתנו סימן ואקליד...

שוש9

New member
אמאוהבת גם אני אשמח לקבל מתכון לעוף ואורז,תוד

תודה ומזל טוב שוש

effyba

New member
יפה לך אמאוהבת, ונדמה לי שלא איחלתי

לך מזל טוב..אז הנה
ענק ממני ומזל טוב - אם כי מאוחר משהו.....

../images/Emo24.gifתודה לכולכם

התמונה של העוף עם האורז יצאה זוועה אבל הטעם נפלא, הילדים טרפו (עשיתי אורז מלא אז אני שמחה כפליים) המתכון: כוס אורז חלקי עוף מתובלים במלח, פלפל, כורכום, כמון ופפריקה מתוקה מים רותחים 3 כפות רוטב סויה אבקת מרק בצל דבש מעט מרגרינה חתוכה לקוביות קטנות -לפזר את האורז על תחתית התבנית ולהניח עליו את העוף המתובל. -לפזר חתיכות מרגרינה על העוף והאורז -לשפוך 2 כוסות מים רותחים מתובלות בסויהף אבקת מרק בצל ודבש. -לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור שחומם מראש לשעה וחצי. -כל חצי שעה בערך לבדוק האם צריך להוסיף מים (אני לא הוספתי, היה מספיק) ולהפוך ת'עוף לצד השני -כעבור שעה וחצי, להסיר את נייר הכסף ולאפות עד שישחים . (20 דקות בערך) שבוע טוב

למעלה