יותר

ExLibris499

New member
יותר

כמו בכל שנה, יום כיפור שלי מוקדש לבחירת ספר עב כרס וקריאה בלתי נלאית לתוך תקיעת השופר. בחרתי השנה לקרוא את Grey.
לא בגלל שסדרת חמישים הגוונים היתה כזו מוצלחת. ידעתי מראש שהכותבת בחרה להציג את השליטה של כריסטיאן גריי כתוצר של טראומת ילדות ולפיכך אינה מייצגת את רוב השולטים, אבל הסקרנות שבקריאת הסיפור מצידו של השולט, הפוטנציאל לגילוי תובנות על עולמו של שולט והלך מחשבותיו, הילכו עליי קסם. והחלטתי "ללכת על זה".
ובכן, מיותר לציין שלא זכיתי לקבל תובנות חדשות או משמעותיות על הצורה שבה חווים שולטים את השליטה ואת הנשלטת, אבל, לא באתי לכתוב ביקורת על הספר, אלא לדון במשהו אחד ויחיד שבאמת חיבר אותי לספר - הצורך של הנשלטת ב -"יותר".
אנסטסיה סטיל מרבה לדרוש "יותר". יותר לבבות ופרחים, יותר ביחד, יותר רומנטיקה. בחנתי את עצמי בהקשר הזה של השליטה וזכיתי לתובנה קטנה משל עצמי - אני מאוד מתחברת ל "יותר" הזה שהיא מבקשת לעצמה. כאילו ההתמסרות שלי והרצון שלי למסור את השליטה נובעים בחלקם ממקום דווקא רומנטי שבו לשולט שלי יש גם רגשות כלפיי ואם אני "מאפשרת" להצליף בי ולהכאיב לי זה בגלל שעמוק בפנים אני מצפה שזה יתוגמל בפיקניק שכולל כוס יין והרבה התגפפות ילדותית בחורשה בצפון (סתם דוגמא, אבל אמיתית!). ניסיתי מספר קשרים שבהם השולט היה "קר" יותר או מחובר כל כולו לעניין הסקס בלבד וזה פשוט לא צלח. לא באמת הצלחתי למסור שליטה ולהתמסר ללא פן ריגשי מאוד עמוק. והשאלה שנשאלת, חברי פורום יקרים ומביני עניין, איפה זה מציב אותי? האם זה הופך אותי לפחות נשלטת? או אולי לנשלטת פחות טובה? וכיצד אתם כשולטים רואים את העניין הזה - האם תקחו נשלטת לטיול יד ביד בסימטאות יפו או שאין מקום לרומנטיקה ביחסים כאלו? מה דעתכם???

tinky2

New member
גם אני בעצמי לא מתחברת

לשליטה קרה ומנוכרת
השליטה באה אצלי יד ביד עם קשר רגשי עמוק וחזק
וככל שהרגש גובר כך גם יחסי השליטה מתעצמים לדעתי
זה לא מה שהופך אותנו לפחות נשלטות.
להיפך, נראה לי שההתמסרות הופכת ליותר גדולה.
ולהתמסרות הפיזית נוספים רבדים נוספים של התמסרות.
אני אומנם מתחברת לסשנים קשוחים ובוטים אבל הפן הרגשי תמיד נוכח
יכולה להתחבר גם להליכה יד ביד על שפת הים ולהסתכלות על השקיעה.
זה לא סותר לטעמי בכלל ולא הופך אותך לפחות נשלטת.

Tranquility40

New member
בדיוק

ככל שיש יותר קשר רגשי כך גובר הדיאלוג - לנשלטת קל יותר לסמוך ולמסור שליטה, ולשולט קל יותר להבין (חוץ מהשולטים הטוענים לטלפתיה) מהי הדרך הנכונה לקבל שליטה, מהם הדברים שלנשלטת לוקח זמן רב יותר לקבל, היכן צריכים להיות הדגשים ובכלל מה הכיוון הנכון לשניהם בעולם השליטה.

ExLibris499

New member
סשנים קשוחים ובוטים

בהחלט עושים לי את זה. אפילו מאוד עושים לי את זה.
אני פשוט לא רואה את זה קורה, ללא מפגשים רכים בצד.
קשה לי לחשוב על גבר, שלא אוכל לגעת בו או שלא יהיה נגיש לי, בשם השליטה.

tinky2

New member
כמוני כמוך

A לוןA

New member
פשוט צריך להבהיר נושא מאוד פשוט

"רמת" הנשלטות שלך לא נמדדת (אם אפשר בכלל למדוד דבר כזה) באקט כזה או אחר.
את יותר-או-פחות נשלטת רק ברמת מסירת השליטה, וזה עניין מנטלי לגמרי.
אם את מחזיקה איתו ידיים זה לא עושה אותך פחות נשלטת, אם את מתנשקת איתו, אם הוא יורד לך או כל אקט "ונילי" אחר.
&nbsp
בקשר ל" נשלטת פחות טובה"- את זה אפשר עוד פחות להגדיר, אז אני לא אכנס לזה בכלל, כי זה תמיד נשמע לי כמו מניפולציה של שולטים לכפות את רצונם :)נשלטת טובה עושה X"...)

DogsPCI

New member
היי, שאלה טובה :) ונראה לי שבכללית כל אחד ומה שהוא מבין...

אני מסכים עם כל מה שכתבו לפני... וכן עם מה שאלון אמר על כך שזו לא באמת שאלה על "איכות" הנשלטת.

מה אני אגיד, ככל שאני קורא יותר... ככה אני פחות מבין את העולם הזה :) אין חוקים, כל אחד ואחת - עולם שלם.

מבחינתי האישית, כל מערכת יחסים "קרה" היא לא רצויה, ודוחה. אין לי שום רצון להיות בסיטואציות אינטימיות בלי החום והקרבה של האנטימיות.

אני לא חושב שזה מתאר אותך כנשלטת, אלא כאדם :)
ואת אדם שרוצה לחוות גם וגם...
ואני אישית - לא הייתי מקבל זאת אחרת.

מגיע לך כל מה שתרצי...
ובהנחה שאלו דברים שאינם הרסניים, לדעתי השולט שלך גם "מחוייב" לספק זאת עבורך (ורומנטיקה, ופרחים, וטיול בין הסמטאות - זה ממש לא הרסני ;) ). בטח אם כמו שכתבת את מוכנה לעבוד עבור זה ולהרוויח את זה ביושר ;).

לא יודע, לפחות מבחינתי, שליטה היא משהו זוגי, של יחד... לא שאני עושה רק מה שאני רוצה, וזהו. הכל הכל - תמיד במחשבה על יחד.

** אבל אני לא באמת שולט... אל תגלי לאף-אחד ;)

ExLibris499

New member
וואלה..... עשיתי

התוצאות, לא מפתיעות.
חבל שהמבחנון הזה, כמו רוב המבחנים הדומים לו, לא נוגע באספקטים חשובים....

ExLibris499

New member
אני בטוחה

שאתה מבין ויודע שהמבחן הקצר הזה, שמזכיר לי בעיקר את "בחן את עצמך" במדור של מעריב לנוער, לא נוגע בהמון מושגי ביניים. יש שם מגוון הגדרות ואתה "אמור" למצוא את עצמך.... אבל, מה קורה עם כל אלה שלא באמת עונים על ההגדרות? אם היכולת שלי להיות ממושמעת היא חלקית, האם אני פחות נשלטת? היה שם סעיף שהעיף אותי - משהו בנוסח "האם את סוגדת ומעריצה את הפרטנר שלך כמו אל"? הל, נו!!! אז???

G מאסטר

New member
אענה בשם עצמי

גם בעבר הרחוק שלא ידעתי שאני ממש חי ונושם יחסי שליטה
והיו לי מערכות יחסים רגילות..ורגילות פחות ,עם או בלי סקס כוחני ומשחקים..
מעולם לא ראיתי פחיתות או חולשה בבת זוגי ולא משנה מה היו יחסינו.
תמיד הסקס היה בעיקבות חברות וחום וקשר טוב ואמיתי.
גם בעולם הבידיאסמ..אני לא אהיה עם נישלטת \ בת זוג שאין
לי איתה קשר טוב וריגשי.
וכן יהיו נשיקות וירידות ומתנות ופינוקים.
וזה מעןלם לא הוריד מגבריותי או פגע ביחסים..להיפך רק חיזק.
וככל שהקשר עמוק יותר והחיבור ריגשי ואמיתי..הכל משתפר
והסקס מעולה והסשנים חזקים וטובים יותר.
שנה טובה

לא מתחברת לזה בכלל

מעולם לא הרגשתי שאני "מרשה לו להצליף" מתוך מחשבה שאתוגמל במשהו נעים ורומנטי אחכ.
אני נהנת מההצלפה, הכאב, התחושה שהוא משתמש בי להנאתו ומאתגר אותי.
ההתמסרות שלי מגיעה עם המון רגש ובדסמ ללא רגש לא חודר לרמות העונג העמוקות שלי, אבל מעולם לא הייתי טיפוס רומנטי במיוחד. אז אין לי צורך ברומנטיקה לא בבדסמ ולא בוניל.
&nbsp
שיחה טובה אחרי, לראות סרט ביחד, לאכול ארוחת לילה של אחרי סקס- כל אלה לגמרי מספקים אותי.

tinky2

New member
גם אני לא הבנתי

&nbsp
את העניין של ה"תגמול"
הרי זה שהוא נותן לך כאב זה התגמול בעצמו.
כי אם ההנאה היא לא הדדית במתן כאב אז מה הרעיון?

DogsPCI

New member
היי שבת-שלום. גם אני שאלתי את עצמי את השאלות האלה...

&nbsp
המסקנות שלי...
&nbsp
&nbsp
כל אחת ואחד והתגמול שלו.
&nbsp
אם כי, וללא ספק! מערכת של עונש/תגמול אמורה להיות ביחסי-שליטה, אחרת מה?
&nbsp
עכשיו, אני דווקא מבין את ExLibris יותר... הרי לא אמורים לקבל תגמול בלי לעבוד/להרוויח אותו. זה ה- א' ב' של שליטה כפי שאני מבין אותה.
&nbsp
אז היא עובדת עבור התגמול שהיא מבקשת או רוצה...
השאלה שלי, ואני לא יודע... רק שואל - אם הכאב הוא התגמול שלך, מה עשית כדי להרוויח אותו? ;)
&nbsp
&nbsp
ומה הרעיון? או... זה אישי מדי, אני לא אענה בשמה... ;) גם לא מהדמיון...
(אלא אם היא תרשה לי לנחש... ;) ).
&nbsp
&nbsp
&nbsp

tinky2

New member
היי דוגס

&nbsp
אתה מתעסק המון בתיאוריה
אני לא חושבת שממש תצליח להבין עד שלא תחווה ממש
&nbsp
מה עשיתי כדי להרוויח אותו? התנהגתי ממש יפה

&nbsp
ולשאלתך, מה הרעיון, אתה שואל אותי או את אקס?
אם אתה שואל אותי, אתה יכול לנחש חופשי. אין לי בעיה עם זה ;)
&nbsp

DogsPCI

New member
אני מתעסק רק בתיאוריה? אם רק היית יודעת מה הולך

אצלי בבית... מצרף לך תמונה של התוספת החדשה שלי לסלון ;)

את כמובן צודקת. אבל עדיין כשאנו מנסים להבין אחרים השונים מאיתנו (במו פה בשרשור...) אין לנו דרך להבין אותם - אלא בתיאוריה (אחרת הם לא היו שונים מאיתנו).

ושוב, את בוודאי צודקת ;) עצם זה שאני פה מחכה לקבל רשות משתי נשלטות...
. שולט צעצוע... נשבע לך...
.

ורק כדי שאבין, את מתכוונת שהתנהגת ממש יפה?
.
וואלה מגיע לך לחטוף!!! ;)

את שאלת - אם ככה, אז מה הרעיון?
אני אומר שהרעיון הוא עניין אישי...
ולא מנחש בכל מקרה... אבל תודה שהסכמת לי

שבת שלום.

למעלה