יותר סטים

G e n o c i d e

New member
יותר סטים

אני עובד כבר כמעט שנה ובכלל לא מפותח עד היום עבדתי בכלל לא רציני רק בחודש האחרון התחלתי לעבוד רציני 5 פעמים בשבוע ועכשיו אני רואה התקדמות בנוסף לקחתי תכנית עבודה בד"כ אני עושה 25 חזרות במשקל מסויים וכל פעם יורד ב-5 ואם יש כוח ממשיך אחרי שקיבלתי את התכנית עבודה ועיון בפורום הבנתי שלא עבדתי נכון ותריך משקל גבוה (לניפוח) ומס´ חזרות נמוך בתכנית נתנו לי כל מיני דברים של 10 חזרות שלוש סטים אז השאלה שלי אם אני אעשה יותר משלוש סטים אפילו שבע שמונה, זה יפגע בי אישהו או שזה לא יהיה נחוץ בכלל? שאלה שניה שלי זה שאני לא עובד לפי תכנית עבודה אלא כל אימון אני עובד על כל המכשירים לפי איך שהגוף מרגיש, לדוג´ יום לפני עבדתי קשה מדי על יד אחורית ואני מרגיש את השריר אז אני לא מתאמן האם גם זה יפגע בי איכשהו? כי אני לא מסוגל לא לעשות מכשיר מסויים כי אני מרגיש שיש לי כוח ואני יכול בקלות.. אפילו שאני יודע שנחוץ מנוחה של יום בין אימון לאימון..

sowhatt

New member
תראה

[לדעתי], אם הבנתי אותך נכון , התכוונת האם זה טוב לבצע באיזה תרגיל במקום 3 סטים של 10 חזרות, 7-8 סטים? התשובה היא - לא. מספר סטים כזה בתרגיל אחד הוא בזבוז זמן ואנרגיה, משום שהשריר צריך גיוון וגירוי שונה. ובנוסף בשביל התוכנית שלך, שהיא "ניפוח" יש צורך במספר סטים 3-4 כאשר בכל סט מספר חזרות [יכול להיות בין 8-15], והמשקל אותו אתה מרים הוא משקל יחסית גבוה. לא אפקטיבי לעשות 7-8 סטים של 10 חזרות. צריך שכבר בחזרות האחרונות בסט השלישי-רביעי יהיה לך קשה להרים את המשקל. לשאלה השנייה, זמן המנוחה המומלץ לשריר הוא 48 שעות, או לכל הפחות 24 שעות אני חושב. אם אתה כבר התחלת לעבוד רציני כמו שאמרת, עדיף לך לבנות תוכנית ביחד עם המאמן בחדר כושר או בהתעייעצות עם רמי, עם חלוקה של התוכנית לקבוצות השרירים השונות.

G e n o c i d e

New member
תראה,

אני מרים משקל מסויים שבחזרה ה-10-12 אני כבר לא יכול להרים אם אני אוסיף משקל אז יצא לי לדוג´ שבחזרה ה-5 אני כבר לא אוכל להרים ובסט ה-3-4 כמו שאתה אומר כבר לא יהיה לי כוח.. אבל 5 חזרות זה לא מספיק, ולכן יוצא שאני עושה 10 חזרות ובסט ה-3-4 יש לי עוד פי 2 אנרגיה, ככה שאם אני אשאר עם ה-3-4 סטים שעשיתי אני ארגיש שלא עשיתי מספיק וזה לא אפקטיבי.. וככה אני עושה כל מכשיר עוד מס´ סטים, זה לא שהסטים הנוספים שאני עושה במכשיר אחד בא במקום סטים במכשיר אחר מקווה שהבנת..

sowhatt

New member
אתה צריך למצוא לך את המשקל המסוים

שלא יהיה לך קל מדי להרים [שלא יישאר לך "עוד פי 2 אנרגיה"] ושלא יהיה לך קשה מדי [לבצע יותר מ-5 חזרות.]. לדעתי 3-4 סטים לכל תרגיל... אבל זו דעתי.

למעלה