יותר מזל משכל

יותר מזל משכל

סיפור מוזר... אתמול כמה חבר'ה מצאו נחשון קטן ותמים למראה. הם החזיקו אותו, שיחקו איתו, הלינו אותו בקופסא קטנה עטופה בניילון עם חורים. הנחש ברח בבית. הם מצאו אותו, הרימו אותו והחזירו אותו לקופסא. לפני כמה דקות, אחרי כ-24 שעות שהם מתעסקים איתו בידיים, הם הגיעו אלי שאזהה את הנחש. ועכשיו, ניחושים... איזה נחש זה היה???

dreaming h

New member
אני יודעת אני יודעת!!

תולעת ספרים ע-נ-ק-י-ת ונדירה, מסוכנת ונשכנית!!

AB15

New member
נחש ערסי ביותר!

אני חושב איזה נחש ארסי שאם היה מכיש אותם היה יכול להרוג אותם בקלות והם ניצלו..

dreaming h

New member
שרף עין גדי?

אצל פתן שחור יש טיפונת "צוואר", הראש מעט יותר רחב מהגוף, לעומת שרף עין גדי (צפעון שחור) שאצלו הגוף והראש באותו הגודל ללא "צוואר", כפי שבולט בתמונה. אישוש? הפרכה?

בהחלט

ובתמונה הזו
ניתן לראות היטב את צורת הראש האופיינית לשרף, המשמשת אותו לחפירה בקרקע.

החליקו על השכל?

או שהתחלק להם השכל? די בסיסי לדעת לזהות בין נחשי ארצנו לאלו שנחטפו מבתי הגידול שלהם בחו"ל. לשחרר ומהר!! מהר!!!!! עזבו אותו בשקט.

salingre

New member
זה נחש די נדיר לא??

בדר"כ הוא תוקפני?? זה רק הפרט רגוע או הרוב הם ככה?

זה לא נחש נפוץ אך גם לא מאד נדיר.

העניין הוא שהוא נחבא אל הכלים, תת קרקעי וממעט להגיע לישובים. מה גם שאזור תפוצתו מדברי ואוכלוסיית האדם בו דלה. אני נתקל בהם בקביעות כמעט כל שנה אך לא בכמויות. הוא לא נחש מאד תוקפני כמו הצפע או האפעה אך הוא ממש לא נחש רגוע. ידוע שהשרף מכיש הצידה ולכן אסור להחזיק אותו ביד בשום צורה. אגב, מכיוון שזהו נחש שכמעט ולא נתקלים בו, אין הרבה הכשות שלו. כמעט כל ההכשות נגרמו כאשר אדם חשב שהוא נחש תמים בשל צורתו ונגע בו ביד. כמעט ואין הכשות מקריות (חקלאי שדרך עליו בשדה בטעות או סיפורים שכאלה).

salingre

New member
ראיתי כזה אחד פעם ממש מכוער

הוא נראה לי חמודדדדדדדד.... תמים כזה כמו ילד :) מחרוזן דו גוני הוא קרובו לא? והוא ממש לא תוקפני...

naja

New member
מוזר לחלוטין.

בקשר לנחש-אני רואה שאתה מחזק אותו על מצע חול. הוא נמצא ע"ג המצע או שהוא נוטה להתחפר כמו חנק משריץ?

למעלה