יותר מדי עוצמה...

R a z i e l

New member
יותר מדי עוצמה...

לאחר ניסיון להריץ הרפתקה באקזלטד גיליתי שיש בעיה עם דמויות חזקות מדי. איך אפשר לשחק דמות שנבחרה ע"י האלים? דמות שפשוט נעלה כל כך שבני אדם רגילים לא קיימים בשבילה, או כמו שמישהו פעם אמר - A GOD among insects. הרי דמות רגילה במבוכים ודרקונים או כל שיטה אחרת היא למעשה אנושית לגמרי פשוט מעט יותר חזקה, חכמה וכו... אך באקזלטד הדמות היא אלוהית - אם ידקרו אותה היא הרי לא תמות, היא אפילו לא תדממם. דמות שלא תזדקן כמו אדם רגיל ובסופו של דבר לא תמות. נשגב שיודע לתעל ESSENCE דרכו...

Gilgam69

New member
על נשגבים ובני תמותה

אני חייב לומר שכלל אינני מסכים איתך בקשר לאבחנה שעשית על הנשגבים. הדמות חזקות, חזקות מאוד, אך זה מה שאתה אמור לשחק במשחק בסדר הגודל האפי שמציעה אקזלטד. אתה אמור לשחק דמות אשר הוחדרה לתוך שביב של כוח אלוהי ויש לה את הפוטנציאל להשפיע, לא רק על הסביבה המיידית שלה, אלא אפילו על העולם כולו. יחד עם זאת, הנשגבים, על כל הכוח גלום בהם והפוטנציאל הרב התבוע בהם, הם עדיין בני תמותה. אם תדקור אותה היא תיפצע ותדמם וברוב המקרים היא לא תצטרך הרבה יותר מבן תמותה אחר (ברירת המחדל היא שהיא תוכל "לספוג" כמו כל אדם אחר). כאדם שמשחק אקזלטד מזה זמן רב מאוד, וכן הריץ הרפתקאת הכרות לשני שחקנים חדשים, אני מבין את הנקודה שאתה מנסה להעלות. הפתרון טמון בך, כמנחה. כאשר אתה מנחה אקזלטד אתה צריך לצאת מתפיסת ההנחיה שיש, לדוגמה, במו"ד - הדמויות לא צריכות להתעסק עם הביריונים המקומיים או דברים פעוטים שכאלה (למרות שמפעם לפעם זה גם נחמד). האתגרים שצריך להציב מולם הם אתגרים הרבה יותר גדולים - מצוד של הממלכה, נשגבים אחרים, רוחות ויצורים על-טבעיים הרואים בנשגבים כבעלי ברית, אויבים או פשוט מוצאים בהם עניין. עד כמה שהנשגבים חזקים ואדירים, הם עדיין יכולים למעוד וליפול על ידי בני תמותה "רגילים" בין אם על ידי כמות מספרית (נשגב פזיז יובס על ידי קבוצה של אנשים שאפשר למנות על יד אחת) או על ידי איכויות אחרות, כגון תחבולות או אפילו קשר רגשי כזה או אחר של הנשגב עם בן תמותה כזה הוא אחר. בשורה התחתונה, כולם בני תמותה, גם הנשגבים שבינינו.

R a z i e l

New member
למען האמת...

למען האמת אני מסכים איתך כמעט על הכל. מה שהתכוונתי אליו ב"אם תדקור אותה..." הוא שהיא יכולה להפעיל צ'ארם כדי לספוג. או למשל לגרום לנזק קטלני ביותר עם ידיה החשופות (שוב בעזרת צ'ארם), לנוע מהר משהעין יכולה לראות, לטפס ולקפץ על דברים שלא אמורים להחזיק את משקלה... דברים כאלה הם קצת על-אנושיים אני מסכים במהות של אקזלטד ובכל שאר הדברים שאמרת אך חבר שלי (השחקן) רואה את הדברים מנקודת מבט קצת מוקצנת (טוב נו לא קצת) ולכן רציתי לשמוע עוד דעות שיש לאנשים.

JuffoWup

New member
תזכור את המוטיב של המשחק

כמות על פני איכות הרבה אקזלטד הביסו את הקדמונים הרבה דמי-דרקון הביסו את הסולארים תן להם לעמוד במצב שהם יודעים שאין להם סיכוי פעם נגד בני אדם, הדברים יסתדרו אחרי זה

למעלה