יושב על ענף

erezb1

New member
יושב על ענף

שלומות לכולם. אנחנו כרגע בשלב סופי של תכנון הבית (140מטר בעמק האלה) ולפני הגשה לועדה. מהיום בו החלטנו לבנות, נבדקה האופציה של בניה לא קונבנציונלית (קלה/מהירה/עץ). לאחר בדיקה וייעוץ, הבנו שהעלות זהה (אם לא גבוהה יותר), האיכות תלויה בבעל המקצוע ומימוש הנכס, נו טוב, גם כאן הדיעות חלוקות. האדריכל עובד בידיעה שהבית יבנה קונבנציונלית, והאמת שמיום ליום אצלי ההתלבטות גוברת. האם זו הדרך האידיאלית לבנות בארץ ? יש כאן לא מעט חסרונות, איך החסרונות בהשוואה לחסרונות השיטות האחרות ? ישבתי אצל הורים של חברים ודנו בעניין. לפתע הם מספרים לי שהבית בו אני יושב (הסלון והמטבח) הגיע על גבי משאית וחובר לביתם המקורי (בית סוכנות מה נקרא) לפני יותר מ-20 שנים, כמובן שהפתיעו אותי לגמרי, בחיים לא הייתי מנחש. אני משתף כי אני מאמין שאני לא הראשון (ובטח לא האחרון) שניתקל בדילמה הרצינית הזו, אני קורא פה ושם על אנשים שבנו בשיטה אחרת, ומעריץ אותם על האומץ שבלקיחת ההחלטה (ולא משנה מה היתה). מקווה שלא העקתי יותר מדי ארז

fireman

New member
הגעת למסקנות בעצמך

אתה רק צריך מישהו שיתמוך בהן, זה מה שאני הצלחתי להבין מדבריך. בשורה התחתונה הגעת למסקנה שהבניה הקלה בסופו של דבר תעלה לך כמו הקונבנציונלית, תימשך כמו הקונבנציונלית ובסופו של דבר תהיה בעייתית במימוש הנכס.... אז איפה ההתלבטות? שחה עם הזרם, לך על הקונבנציונלי ותשאיר את ההרפתקאות והניסיונות לאלה שמוכנים לשחק עם הכסף שלהם.

כנס לשריגים ליאון

תראה כמה בתי עץ מדהימים יש בישוב מסוגים שונים ולא כולם מאותה חברה. המחירים שלהם לרוב במכירה גבוהים מהממוצע בגלל איכות הבניה והגימור. מבחינת עיצובית, צריך לאהוב את החומר יש כאלה שלא מסתדרים עם הרעיון. בדיקה מושכלת תביא בחירה נכונה עבורך, אנשים שבונים בעץ הם לאו דוקא הרפתקנים אמיצים לפעמים הם רק אוהבים את התחושה והחומר ואישית אני יכטלה להעיד שזה פשוט נפלא. ביתי נבנה ב 4 חודשים ברמת גימור גבוהה והעלות כבניה רגילה (לפני כשנה וחצי), היום אני לא יודעת לגבי הפרש המחירים בגלל מחיר הברזל המטורף בהצלחה

למעלה