יושב על הגדר

sgebay

New member
יושב על הגדר

אני עם כרטיס טיסה לציריך ביום ראשון הקרוב. נוסע לבד. האפשרויות:
1. סן אנטון. למה כן? רכבת ישירה, שעתיים וחצי. אפרה סקי ומחירי סוף עונה. למה לא? נמוכה. יהיה סלאש אם מגמת ההתחממות תמשיך.
2. צרמאט. למה כן? רכבת ישירה, שלוש וחצי שעות. מסלולים מדהימים וגבוהים. סיכויים טובים יותר לתנאים טובים אם ימשיך להתחמם. למה לא? יקרה בהרבה מסן אנטון כשמשווים לינה וסקי פס.
3. לבטל את הכרטיס ולנסוע לדיל של קלאב מד בלה פלאן או ואל טורנס. למה כן? כי אין כאב ראש. למה לא? כי יחד עם הביטול זה יוצא לי יקר ואם יהיה חם ואני יורד מהשלג ב1400, עדיף עיירה נורמלית ומלון קצת יותר מפנק משלושה קלשונים בקלאב מד.
אשמח לשמוע תובנות.

לך על צרמאט

כמה הפרש בעלות סקיפאס ולינה? מאה יורו? מאה חמישים? הייתי הולך על הסקי הכי טוב, ולא מסתכן ולא מתפשר.

dfl

New member
Zermatt בלי היסוס

אם מחיר הלינה מטריד אותך, גור קצת יותר בעומק העיירה ולך עוד שתי דקות, או קח אוטובוס. יש שם כ"כ הרבה מלונות ודירות והתפוסה כ"כ נמוכה עכשיו, שתמצא משהו בתקציב שלך.

sgebay

New member
תודה לעונים

סגרתי על צרמאט ונקווה לטוב. כרגע יש דיווחים סותרים מאתרי מזג האויר כאשר Bergfex מנבא שמש ואילו snowforecast מנבא גשם ועננים...
דרך אגב המחיר לסקי פס מטורף: 290 פרנק ל-4 ימים לסקי פס שכולל את צ'רוויניה. בצד האיטלקי עולה הרבה פחות, אבל כתוב במפורש שכדי לגלוש יש להפעיל את הסקי פס בצד האיטלקי כל יום בתחילת הגלישה, המעלית הראשונה חייבת להיות איטלקית...

basaf1

New member
התנאי גלישה בצד השוויצרי הרבה יותר טובים

מבצד האיטלקי.
המחיר- אין מה לעשות יקר אצל השווייצרים, אבל האיכות בהתאם.

sgebay

New member
זה בגלל הטופוגרפיה

רוב המסלולים בצ'רביניה עם מפנה דרומי אז השמש מטגנת אותם די מהר. הם גם יותר רחבים ופחות תלולים. בצרמאט יש הרבה מסללים עם מפנה צפוני.
אשמח לקבל המלצות גלישה. הייתי בצ'רביניה לפני שלוש שנים אבל בצד של צרמאט הספקתי רק חלק מאוד קטן לפני שרצתי חזרה לכיוון הקליין מטרהורן.

dfl

New member
הוזלת הסקי פס

אתה יכול לקנות סקי פס ליום אחד בצד השוויצרי, לגלוש לאיטליה ולקנות שם פס ל-4 ימים. במקרה האופטימלי, תגיע למעליות בזרמאט לקראת 12 בצהריים ואז תקנה סקיפס לחצי יום רק לצד השוויצרי, תעלה עד הקליינע מאטרהורן ותגלוש בירידה אחת עד לצ'רוויניה. במקרה ה"גרוע" תקנה סקיפס בינלאומי במחיר מלא ליום אחד. סה"כ יצא לך בין 220 ל-240 פרנקים שוויצרים (תרגמתי מיורו לפר"ש את המחיר בצד האיטלקי).

sgebay

New member
רעיון מקורי, אבל...

לא נראה לי שזה יעבוד. מתוך האתר שלהם:

Purchase of the ski pass means that the client is aware of and accepts of the “Ticket-Office Rules”, in particular point 3.4 International tickets purchased in Italy must be used for first passage on Italian lifts daily

dfl

New member
נו, אז מה הבעיה?

אתה מגיע לצ'רוויניה, קונה סקי פס ומשתמש בו מאותו רגע, כשאתה באיטליה. איפה הבאג? הטריק מבוסס על כך שהמחיר בשוויץ *כל כך* מופקע, עד שאתה יכול לקנות פס ל-4 ימים באיטליה בנוסף לפס שוויצרי של יום אחד ועדיין לצאת ברווח.

sgebay

New member
כתוב "daily"

כלומר, בכל יום המעלית הראשונה צריכה להיות איטלקית.
אם אני עושה את מה שהצעת וביום השני מגיע למעלית בצרמאט והפס לא עובד, אכלתי אותה

lunatick

New member
לצרמט לא באים לחסוך כסף

בפעם הראשונה שעברתי מצרוויניה לצרמט הצטרפתי לחבורה של איטלקים מהמלון והדבר הראשון שהם הזהירו אותי היה לא להיתקע בלילה בצרמט כי אז, הם אמרו , עדיף לישון תחת עץ ולא להיכנס למלון. יואב

dfl

New member
וואלה

לא ראיתי, ודי טפשי מצידי להניח שהם היו משאירים כזה פתח.

alonaski

New member
תקנה 2 כרטיסי סקי-פס! אחד באיטליה

עבור ספגטי ופיצה חופשי....
(וגם לסקי שם...)
והשני בשוויץ - לפונדו גבינה! (ולסקי פה)

למעלה